Przez chwilę myślałem, że to przepaść między przedsoborową i posoborową formacją, ale to zestawienie pyszałkowatego debila z osobą normalną.
O błędach księdza lefebrysty | J. Międlarhttps://www.youtube.com/watch?v=7lmZ-pNgU4s&t=74s
Cytat: sm w Lipca 01, 2018, 18:14:27 pmPrzez chwilę myślałem, że to przepaść między przedsoborową i posoborową formacją, ale to zestawienie pyszałkowatego debila z osobą normalną.Rozumiem, że jest pan lekarzem o specjalności psychiatria kliniczna.
Używanie zwrotu "ks lefebrysta" świadczy, że kmieć Międlar (bo chyba nikt nie mówi np. ks. Roman Kotliński) jest albo głupkiem dokumentnym, albo człowiekiem pozbawionym honoru.
O ile nie można mieć pretensji do osób niezwiązanych z tradycją, że publicznie używają takiego określenia, o tyle Międlar przebywał w takim gronie, że albo napisał tak, żeby w tandetny sposób zdyskredytować x. Łukasza
Wątpię. Aż mi się chce powtórzyć to co powtarzam od początku: ks. Międlar z Tradycją miał bardzo mało wspólnego, albo nawet nic. O tyle, że niektórzy wierni na podstawie silnej fascynacji po prawej stronie sceny politycznej próbowali jego problemy w Tradycję zmieścić, ale on po prostu się tym nie zajmował (jak się mylę to proszę mnie poprawić).