Jaką prasę katolicką warto czytać? Słyszałem o Zawsze Wierni i Christianitas, a także o Rycerzu Niepokalanej (i wersjach dla młodszych oraz dzieci). Dawniej czytałem Niedzielę (w końcu powstaje w mojej Częstochowie), Gościa Niedzielnego, następnie Miłujcie Się, Frondę (na którą już nie mogę patrzeć) oraz Egzorcystę (też mnie zaczął zniechęcać). Proszę o wyrozumiałość dla nowicjusza.
Cytat: Pedro w Sierpnia 11, 2013, 13:00:58 pmJaką prasę katolicką warto czytać? Słyszałem o Zawsze Wierni i Christianitas, a także o Rycerzu Niepokalanej (i wersjach dla młodszych oraz dzieci). Dawniej czytałem Niedzielę (w końcu powstaje w mojej Częstochowie), Gościa Niedzielnego, następnie Miłujcie Się, Frondę (na którą już nie mogę patrzeć) oraz Egzorcystę (też mnie zaczął zniechęcać). Proszę o wyrozumiałość dla nowicjusza.Oferta rynku prasowego jest uboga liczbowo, ale za to treściwa. Polecam wyłącznie Zawsze Wierni (szczególnie stare roczniki do kupienia wysyłkowo w Te Deum).
ad.I.Zakupy w niedzielę nie są grzechem, z zastrzeżeniem, że nie przeszkadzają w wypełnieniu przykazania "Dzień święty święcić."
I. Czy zakupy w niedziele s ągrzechem?
II. Jeśli tak to czy tylko w wielkich sklepach czy też w osiedlówkach i straganach?
Tak, zmienianie treści cudzych listów to grzech.