Być może, ale ja muszę nauczyć się języka angielskiego w 2 lata, a i czasu zbytnio nie mam. Będę mógł poświecić z 1-2h max dziennie. A sam "profesor Henry" też wymaga ogromnej pracy.A tutaj trochę opisy:Profesor Henry Słownictwo to multimedialny kurs słownictwa wraz z systemem powtórek dla osób początkujących i średnio zaawansowanych. Program intensywnie i wszechstronnie uczy angielskich słówek, wyrażeń i zdań. Siłą programu jest inteligentny system powtórek, który czyni naukę niezwykle efektywną. Baza słówek programu została opracowana na podstawie częstości występowania wyrazów we współczesnym języku angielskim i zawiera przeszło 11 000 wyrażeń z kilkudziesięciu grup tematycznych, a także zwroty z języka mówionego, typowe kolokacje oraz idiomy. Program zawiera też 6 000 przykładowych zdań, które pokazują znaczenie słów w kontekście.
Bardzo ciekawy i pouczający wątek.
2.Czy grzechem jest życie "na kocią łapę", jeżeli żaden ksiądz nie chce udzielić ślubu? Chodzi mi głównie o przykład majora Ognia, któremu ksiądz z obawy nie udzielił tego sakramentu.
... 1. Czy słyszał ktoś z Państwa o obrazie namalowanego przez Szatana, który przedstawia Jezusa na krzyżu? Czy można zobaczyć gdzieś go w internecie, bo ja nie mogę znaleźć ...