Głosuję na Konfederację, co i WPaństwu polecam!
Znów przed nami wybory do PE. Ja tam zwolennikiem tego tworu w obecnej formie nie jestem. A ponadto jako zwolennik trochę innej formy rządzenia niż "demokracja" pośrednia oddaję głos na człowieka. W tym roku w okręgu dolnośląsko-opolskim do PE startuje nasz człowiek, w sensie Wiary i w sensie Tradycji Katolickiej. Nasz człowiek, bo znamy się z Wrocławia, z Kościoła pod wezwaniem Najświętszej Maryi Panny Na Piasku, a także z Katedry Legnickiej. Niektórzy znają Go z Bolesławca, z Jawornika, a także z naszego skromnego forum, którego jest użytkownikiem, co prawda ostatnio mało widocznym, ale jest.Tu mają Państwo krótki filmik z prezentacją Kandydata i Jemu chciałbym przekazać głos:https://twitter.com/slusarzrafal/status/1131548766547435520
Ja też.Czasami garstka zapaleńców może porwać miliony...
zagłosowałbym jednak na Bosaka - mimo wszystko autentycznego konserwatystę, monarchistę i tradycjonalistę.
A nie liberalnego chadeka jak Saryusz-Wolski.
https://twitter.com/Borowski_Monkie/status/1131692495954423808
każdy kto teraz przeczyta te 5 punktów i przysięgę na końcu mówi, że to dokument programowy PiS.
Nie bądźmy naiwni, ordynacja wyborcza jaka jest, niestety większość nie wie. Ja na Bosaka w życiu nie zagłosuję, moja Żona tym bardziej. Ze znanych nam osobiście osób najbardziej cenimy Panią Ewę Tomaszewską. Spotykaliśmy Ją kilkakrotnie na pielgrzymkach pieszych na Jasną Górę. Jeśli się nie "załapie" z 6 miejsca to i tak głosy przejdą na Pana Jacka Saryusz-Wolskiego, którego uczciwość mieliśmy okazję poznać przez ostatnie 3 lata. Cytat: szkielet w Maja 23, 2019, 21:19:18 pmZnów przed nami wybory do PE. Ja tam zwolennikiem tego tworu w obecnej formie nie jestem. A ponadto jako zwolennik trochę innej formy rządzenia niż "demokracja" pośrednia oddaję głos na człowieka. W tym roku w okręgu dolnośląsko-opolskim do PE startuje nasz człowiek, w sensie Wiary i w sensie Tradycji Katolickiej. Nasz człowiek, bo znamy się z Wrocławia, z Kościoła pod wezwaniem Najświętszej Maryi Panny Na Piasku, a także z Katedry Legnickiej. Niektórzy znają Go z Bolesławca, z Jawornika, a także z naszego skromnego forum, którego jest użytkownikiem, co prawda ostatnio mało widocznym, ale jest.Tu mają Państwo krótki filmik z prezentacją Kandydata i Jemu chciałbym przekazać głos:https://twitter.com/slusarzrafal/status/1131548766547435520Gdybym był z Wrocławia, zapewne bym też na Niego głosował. W referendum głosowaliśmy przeciw wstąpieniu do UE (a Papież prosił )ale skoro już jesteśmy to trzeba wybrać optymalnie. Zmusiłem się do dzisiejszej "debaty" i podziwiałem jak niezmiennie chłoptysiowaty Bosak (gadżeciarz) dął w jedną trąbę ze Śmieszkiem, Zandbergiem i gostkiem z POKO. Z opozycji jeden Kukiz się zachował, dobrze, że Tyszki nie wystawił.Cytat: etratio w Maja 23, 2019, 22:43:45 pmJa też.Czasami garstka zapaleńców może porwać miliony...Tylko do czego?
Polonus sum patriamque meam valde amo, ergo ,ipso facto pro Legem et Justitiam sententiam et suffragium meam dabo.