Cytat: etratio w Maja 24, 2019, 20:50:03 pmDziś dowiedziałem się, że pewien ks. staruszek, z którym parę razy rozmawiałem - ma córkę. Pobożny człowiek, chociaż modernista, a tu taka nowina. Ludzie mają wady i słabości.W pana wypowiedzi istnieje sprzeczność. Nie można być pobożnym prezbiterem jednocześnie posiadając potomstwo pochodzące z rozpusty. Ślubował celibat i co z tego wyszło? Arcybiskup Paetz też miał słabość do kleryków. O ile mi wiadomo wszyscy byli pełnoletni a Kościół wystawił go na pośmiewisko w przeciwieństwie do prawdziwych przestępców, którzy krzywdzili osoby niepełnoletnie wbrew ich woli. Kleryk jeśli nie chciał być konkubentem hierarchy mógł odejść z seminarium.
Dziś dowiedziałem się, że pewien ks. staruszek, z którym parę razy rozmawiałem - ma córkę. Pobożny człowiek, chociaż modernista, a tu taka nowina. Ludzie mają wady i słabości.
Cytat: szkielet w Maja 27, 2019, 10:37:00 amMoich kopalń nikt nie zamknie. Właśnie budują dwie nowe. 😊 Smutny ten pana katolicyzm. Moich nikt nie zamknie i to się liczy, a że zamkną inne, gdzie tysiące może straci pracę to nie mój interes. Takie mam jeszcze spostrzeżenie na temat wiary głosujących na PIS. Czy wam do okazywania pomocy słabszym, mniej zaradnym potrzebne są instytucje państwowe, bicz w postaci przymusu podatkowego? Czy bez tego przymusu nie jesteście zdolni potrzebującym nieść pomoc, jak nakazuje nasza wiara i miłość do Pana Boga? Zaznaczam, że istnienie wszelkich organizacji powstających na zasadzie dobrowolności, tworzonych i wspieranych przez ludzi, którzy nie tylko słowem ale i czynem okazują swoją wiarę, to jest, co powinno zastąpić przymus państwowy.
Moich kopalń nikt nie zamknie. Właśnie budują dwie nowe. 😊
Nie znam się szczególnie na duchownych, ale znam wcale nie tak mało kobiet bardzo pobożnych, wręcz zdewociałych, które równocześnie mają na koncie kilka związków, dzieci z paroma facetami.
z ojcem ostatnich dzieci?! no oby
- co w tych komisjach robi przedstawiciel KW Porozumienia Gowina (Gowin, ani jego partia, chyba nie startował samodzielnie w tych wyborach?);- skąd w takich komisjach biorą się przedstawiciele czegoś takiego jak KW Związek Słowiański lub KW Odpowiedzialność, które chyba nie mają nic wspólnego z tymi wyborami?
Pozwalam sobie powtórzyć pytanie jakie zadałem tu - "Właśnie wróciłem z głosowania (na kogo głosować wiem bez żadnej kampanii). Jakaś porażka! Zamiast parawanów jakieś papierowe wycinanki ". Wycinanki umieszczone na stolikach. Jakby dowiedzieli się o głosowaniu na godzinę przed otwarciem lokali wyborczych. Czy Państwo biorący udział we wczorajszym głosowaniu też spotkali się z czymś takim?
Polecam oficjalną stronę: https://wybory.gov.pl/pe2019/Cytat: casimirus w Maja 27, 2019, 20:10:25 pm- co w tych komisjach robi przedstawiciel KW Porozumienia Gowina (Gowin, ani jego partia, chyba nie startował samodzielnie w tych wyborach?);- skąd w takich komisjach biorą się przedstawiciele czegoś takiego jak KW Związek Słowiański lub KW Odpowiedzialność, które chyba nie mają nic wspólnego z tymi wyborami?Takie komitety istniały, po prostu nie rejestrowały kandydatów: https://wybory.gov.pl/pe2019/pl/komitetyPo co istniały? Ażeby sprawdzać liczenié głosów albo pomagać w fałszowaniu.
Cytat: Pentuer w Maja 27, 2019, 20:33:27 pmPozwalam sobie powtórzyć pytanie jakie zadałem tu - "Właśnie wróciłem z głosowania (na kogo głosować wiem bez żadnej kampanii). Jakaś porażka! Zamiast parawanów jakieś papierowe wycinanki ". Wycinanki umieszczone na stolikach. Jakby dowiedzieli się o głosowaniu na godzinę przed otwarciem lokali wyborczych. Czy Państwo biorący udział we wczorajszym głosowaniu też spotkali się z czymś takim? Właśnie z czymś takim.
Cytat: Krusejder w Maja 27, 2019, 19:51:10 pm<ironia>z ojcem ostatnich dzieci?! no oby </ironia>Kiedyś Świadek Jehowy długo i namiętnie przekonywał mnie, ze "Ojciec" to funkcja i nie może być... Imieniem Boga...Ale jest.Mam cytować stosowny fragment Ewangelii?
<ironia>z ojcem ostatnich dzieci?! no oby </ironia>
Cytat: etratio w Maja 27, 2019, 20:37:47 pmCytat: Krusejder w Maja 27, 2019, 19:51:10 pm<ironia>z ojcem ostatnich dzieci?! no oby </ironia>Kiedyś Świadek Jehowy długo i namiętnie przekonywał mnie, ze "Ojciec" to funkcja i nie może być... Imieniem Boga...Ale jest.Mam cytować stosowny fragment Ewangelii?Rozszerzalny Język Znaczników --- XML od Extensible Markup Language jest wspaniałym narzędziem. Osoby z większym polotem zachęcam by je stosować, zaoszczędzi to bezproduktywnego bicia piany.