Cytat: ececylia w Maja 24, 2019, 21:34:17 pmZagłosuję na Konfederację, bo chcę, żeby moje dzieci i wnuki ( na razie jedna wnuczka ) mogły godnie i w miarę bezpiecznie żyć w Polsce. POPIS jedynie zmienia swoje miejsca z ław rządzących na opozycję, a wszystkie ich obietnice mają odwrotny od deklaracji skutek i młodzi zamiast wracać do kraju dalej z niego uciekają.O święta naiwności! Gotuje im Pani najgorszy los, dzieciom nędzę i zbiory szparagów u bauera wnuczki na Lolitki a wnuków na łatwy łup dla celebryckich zboków. Konfederacja będzie nawet nie kanapą niezdolną do wywarcia jakiegokolwiek wpływu, uczciwsi połączą się z innymi na prawo a czerń? Lepiej nie mówić. Uświadamiam Panią, że POPIS to hasło Starych Kiejkutów wymyślone po to, żeby ludzie albo nie poszli do wyborów albo głosowali na takie ich "projekty" jak Kukiz czy Konfederacja.
Zagłosuję na Konfederację, bo chcę, żeby moje dzieci i wnuki ( na razie jedna wnuczka ) mogły godnie i w miarę bezpiecznie żyć w Polsce. POPIS jedynie zmienia swoje miejsca z ław rządzących na opozycję, a wszystkie ich obietnice mają odwrotny od deklaracji skutek i młodzi zamiast wracać do kraju dalej z niego uciekają.
Cytat: jwk w Maja 24, 2019, 22:54:43 pmCytat: ececylia w Maja 24, 2019, 21:34:17 pmZagłosuję na Konfederację, bo chcę, żeby moje dzieci i wnuki ( na razie jedna wnuczka ) mogły godnie i w miarę bezpiecznie żyć w Polsce. POPIS jedynie zmienia swoje miejsca z ław rządzących na opozycję, a wszystkie ich obietnice mają odwrotny od deklaracji skutek i młodzi zamiast wracać do kraju dalej z niego uciekają.O święta naiwności! Gotuje im Pani najgorszy los, dzieciom nędzę i zbiory szparagów u bauera wnuczki na Lolitki a wnuków na łatwy łup dla celebryckich zboków. Konfederacja będzie nawet nie kanapą niezdolną do wywarcia jakiegokolwiek wpływu, uczciwsi połączą się z innymi na prawo a czerń? Lepiej nie mówić. Uświadamiam Panią, że POPIS to hasło Starych Kiejkutów wymyślone po to, żeby ludzie albo nie poszli do wyborów albo głosowali na takie ich "projekty" jak Kukiz czy Konfederacja. Wolę być naiwna, niż głupia, bo jak nazwać kogoś kto po raz kolejny daje się wodzić za nos i wierzy w obietnice składane przed wyborami? PIS w tej kadencji mógł zrobić wszystko co chciał, ( póki jeszcze cokolwiek bez zgody UE może ) ma większość, ma prezydenta i co? Łupią tylko Polaków bez opamiętania i nie mogę się nadziwić, że ci łupieni nadal na nich głosują.
/.../z interiiPederaści 6,6% Masakra...
Dziś dowiedziałem się, że pewien ks. staruszek, z którym parę razy rozmawiałem - ma córkę. Pobożny człowiek, chociaż modernista, a tu taka nowina. Ludzie mają wady i słabości.
Wolę być naiwna, niż głupia,
bo jak nazwać kogoś kto po raz kolejny daje się wodzić za nos i wierzy w obietnice składane przed wyborami?
PIS w tej kadencji mógł zrobić wszystko co chciał, ( póki jeszcze cokolwiek bez zgody UE może ) ma większość, ma prezydenta i co?
Łupią tylko Polaków bez opamiętania i nie mogę się nadziwić, że ci łupieni nadal na nich głosują.
Cytat: ececylia w Maja 26, 2019, 21:07:47 pmWolę być naiwna, niż głupia, Ja Pani nie obrażałem. Prawda boli? Cytat: ececylia w Maja 26, 2019, 21:07:47 pmbo jak nazwać kogoś kto po raz kolejny daje się wodzić za nos i wierzy w obietnice składane przed wyborami? Chyba myli Pani PO z PiS. Wnuczka 500+ nie dostała? Że dopiero teraz? To tylko się cieszyć, że rodzicom nieźle się powodzi. Panie wykonujące ciężkie prace mogą 7 lat wcześniej odpocząć albo zająć się rodziną. Nie mylę, bo ich nie da się pomylić, to jedna drużyna, tylko na pokaz starają się różnić. 500 wolałabym, żeby zostawili w portfelach, a nie wyciągali 700, co do odpoczynku także wolałabym, żeby decyzję zostawili paniom, które lepiej wiedzą od POPISU,czy pracować,czy nie.Cytat: ececylia w Maja 26, 2019, 21:07:47 pmPIS w tej kadencji mógł zrobić wszystko co chciał, ( póki jeszcze cokolwiek bez zgody UE może ) ma większość, ma prezydenta i co?Ale co konkretnie? Przez rok miał Rzeplińskiego, prezydentowi zachciało się być "wszystkich Polaków" a ekonomii nie czuje. To co? Rozpętać wojnę religijną? Pójść na wojnę ze światowym żydostwem? Jak nie wiedzą jak, to po co prą do władzy?Cytat: ececylia w Maja 26, 2019, 21:07:47 pmŁupią tylko Polaków bez opamiętania i nie mogę się nadziwić, że ci łupieni nadal na nich głosują.No to chyba żyje Pani w jakiejś równoległej (nie)rzeczywistości. Ma Pani na to jakieś dowody?
Cytat: etratio w Maja 24, 2019, 20:50:03 pmDziś dowiedziałem się, że pewien ks. staruszek, z którym parę razy rozmawiałem - ma córkę. Pobożny człowiek, chociaż modernista, a tu taka nowina. Ludzie mają wady i słabości. Nie można być pobożnym prezbiterem jednocześnie posiadając potomstwo pochodzące z rozpusty.
No to chyba żyje Pani w jakiejś równoległej (nie)rzeczywistości. Zupełnie jak moja sąsiadka - fanka PO. Ma Pani na to jakieś dowody? Bo tak chlapać to każdy potrafi.
Każdy dzień, kiedy idę do sklepu i za 100 zł co raz mniej mogę kupić.
Cytat: jwk w Maja 26, 2019, 22:18:10 pmNo to chyba żyje Pani w jakiejś równoległej (nie)rzeczywistości. Zupełnie jak moja sąsiadka - fanka PO. Ma Pani na to jakieś dowody? Bo tak chlapać to każdy potrafi. Przepraszam że pytam. Państwo budżetówka czy na własny rachunek?
Cytat: ececylia w Maja 26, 2019, 22:33:51 pmKażdy dzień, kiedy idę do sklepu i za 100 zł co raz mniej mogę kupić.Znowu ogólniki w stylu Tuska na debacie, ja akurat mam zaopatrzenie w większej części na głowie i nie zgadzam się z Panią. "co raz" --- co to wogóle znaczy? Jedne ceny rosną inne maleją, niekiedy sezonowo, niekiedy z przyczyn innych, paliwa poszły w górę (z przyczyn polityki światowej) ale kiedy miała Pani tak tanie jabłka? Urodzaj zbóż w ub. roku był fatalny więc pieczywo poszło nieco w górę, nasz chleb od "Grzybków" z 10,00 na 10,80. To poprzednicy PiS'u rozwalili przetwórczą otoczkę rolnictwa i żeby to odbudować trzeba czasu, w gminach trwają stare układy. To co przetrwało, jak mleczarnia okolicznych producentów rolnych ze Strzałkowa ma już wyroby na światowym poziomie. CytujNo z jabłkami to mnie pan rozwalił. Trzeba podziękować UE, do której PIS nas wciągnął, bo to przez wstrzymanie eksportu na wschód mamy taki urodzaj i tak niskie ceny.
No z jabłkami to mnie pan rozwalił. Trzeba podziękować UE, do której PIS nas wciągnął, bo to przez wstrzymanie eksportu na wschód mamy taki urodzaj i tak niskie ceny.
Cytat: Mesenti w Maja 26, 2019, 22:00:47 pmCytat: etratio w Maja 24, 2019, 20:50:03 pmDziś dowiedziałem się, że pewien ks. staruszek, z którym parę razy rozmawiałem - ma córkę. Pobożny człowiek, chociaż modernista, a tu taka nowina. Ludzie mają wady i słabości. Nie można być pobożnym prezbiterem jednocześnie posiadając potomstwo pochodzące z rozpusty.Siedział mu Pan pod łóżkiem, że taki wyrok wydaje?
Sztuki piękne i "przy nauce" --- bo co?