Cytat: Parafianin MM w Czerwca 24, 2019, 11:58:45 amjeden chce nadal składać ofiary z dzieci nienarodzonych Bogini Demokracji, drugi przymusowo truć noworodki "szczepionkami", a w ogóle to państwowi specjaliści powinni totalnie kontrolować "zdrową tkankę społeczeństwa" i eliminować ludzi jej zagrażających (w ich mniemaniu oczywiście), ksiądz popierający kompromis aborcyjny. To tylko rzut oka na FK.--------------@conservative revolutionaryKsiądz popierający kompromis aborcyjny? Który ksiądz?cyt. "Co do kompromisu - trudno jednoznacznie się zgodzić ani nie zgodzić - nie jest doskonały.... Z jednej strony się nie dziwię, że można się bać o stracenie nawet tego."to dotyczy aborcji. Cytuj@conservative revolutionaryZwolennicy zabijania nienarodzonych? Kto?to juz nadinterpretacja.napisałem o składaniu ( w znaczeniu utrzymaniu) ofiar z dzieci nienarodzonych bogini Demokracji, powyżej zacytowałem wypowiedź księdza , że nie dziwi się obawom stracenia nawet tego (kompromisu). Jakiego? ano "legalnego" zabijania gromadki dzieci, który to proceder ma rzekomo powstrzymywać bardziej masowe mordowanie. Innymi słowy jest tu zabobonna wiara w procedury demokratyczne przeciw jasnemu, bezwzględnemu przykazaniu Bożemu obrony najmniejszych.inny aktywista nazywa monstrualną masową zbrodnię na niewinnych tematem zastępczym albo aborcyjnym pier**lcemPo co Panu personalia? Cytuj@conservative revolutionaryNa pewno czytamy te same wpisy?te same, ale może mamy inną wrażliwość w tej sprawie
jeden chce nadal składać ofiary z dzieci nienarodzonych Bogini Demokracji, drugi przymusowo truć noworodki "szczepionkami", a w ogóle to państwowi specjaliści powinni totalnie kontrolować "zdrową tkankę społeczeństwa" i eliminować ludzi jej zagrażających (w ich mniemaniu oczywiście), ksiądz popierający kompromis aborcyjny. To tylko rzut oka na FK.--------------@conservative revolutionaryKsiądz popierający kompromis aborcyjny? Który ksiądz?
@conservative revolutionaryZwolennicy zabijania nienarodzonych? Kto?
@conservative revolutionaryNa pewno czytamy te same wpisy?
Co do kompromisu - trudno jednoznacznie się zgodzić ani nie zgodzić - nie jest doskonały, ale chyba był pewnym ewenementem naszej epoki, że w jakimś kraju udało się aborcję ograniczyć, podczas gdy zazwyczaj bywało odwrotnie. Z jednej strony się nie dziwię, że można się bać o stracenie nawet tego.Zgadzam się co do tego, że aborcja robi za temat zastępczy. Po prostu nadaje się do tego - jak się chce zagłuszyć jakąś rzecz to łatwo nagłośnić aborcję - czy to poprzez ruchy pro-life, czy to poprzez lewicę i feministki. Nie zmienia to jednak kwestii fundamentalnej, czyli tego, że aborcja jest zła...Argumenty za kompromisem jakoby jego naruszenie miało spowodować efekt wahadła uważam za nietrafny. Raczej uważam za próbę "wymigania się" z czegoś co tłumaczę już prywatną teorię spiskową. Otóż wydaje się, że lobby aborcyjne jest na tyle silne, że politycy boją się coś tutaj ruszyć. I to nie tylko nasi politycy. Z tego co wiem pomimo wiary prawosławnej i jakiejś formy obyczajowego konserwatyzmu w Rosji ciągle sobie funkcjonuje leninowskie prawo aborcyjne. Dlaczego nikt tego nie rusza, oprócz kwestii moralnych i etycznych, pomimo problemu z przyrostem naturalnym? Czyżby lobby było na tyle silne, że boją się go utożsamiający się z chrześcijaństwem mesjasze polityczni? Zarówno polski jak i rosyjski? Tak mi się wydaje, nie mam dowodów. Jeśli tak jest to nikt tego nie przyzna...
Co do samej wypowiedzi wyrwał Pan z kontekstu zdanie i mam wrażenie, że źle mnie Pan zrozumiał.
Zero zrozumienia (czy też bardziej stonowane „ nie dziwienia się”)dla czyichś wątpliwości nt haniebnego kompromisu eugenicznego.
Dlatego tego zareagowałem na Księdza wpis. Nie napisałem o poparciu dla aborcji, jedynie dla kompromisu. W świetle powyższej wypowiedzi Księdza wycofuję zdanie o poparciu dla kompromisu.
Jednak negatywnie odnoszę się do całości wypowiedzi, co próbuję powyżej wyjaśnić.
roztrząsania i zrozumienie szczególnie osoby duchownej dają paliwo zwolennikom mordowania
napisałem o składaniu ( w znaczeniu utrzymaniu) ofiar z dzieci nienarodzonych bogini Demokracji