A kiedy będzie święto obrzezania Polski? Stawiam dolary przeciwko orzechom, że przejdzie aklamacją
Wolne od pracy?To fajnie. Ja bym to święto trochę przesunął w kierunku 1, 2 i 3 maja.
Cytuj...dużo było tam masońskiej inspiracji...Co Braun potrafi z przyzwoitym człowiekiem zrobić i to w ...słusznym wieku ;-)Może to taka kompensacja po ostatnim pogrzebie. (Na marg.:szacunek wdowie i ja pozwalam sobie wyrazić, że nie skończyło się w jakiejś krypcie czy wa-wskiej ŚOB). Nie wiem czy pan wie, że i o Mecenasie kandydata zdanie na Tubie jest zamieszczone.Pomysł z takim św. w 2016 z Tej ręki pewnie i ja bym kupił; oczywiście zamiast np. kalend majowych. Ups... To też Ich termin...Jednak po tym jak "wstaliśmy z kolan" i elektorat ma problemy poznawcze pomóc puławianom może tylko wypłata lub dobra socjotechnika. Czuję krakowską, może nawet podwawelską :-) Btw. Wątek raczej do działu ogłoszeń pasterskich.
...dużo było tam masońskiej inspiracji...
Jednak po tym jak "wstaliśmy z kolan" i elektorat ma problemy poznawcze pomóc puławianom może tylko wypłata lub dobra socjotechnika. Czuję krakowską, może nawet podwawelską :-)
Cytat: Sławek125 w Lutego 22, 2019, 21:07:06 pmA kiedy będzie święto obrzezania Polski? Stawiam dolary przeciwko orzechom, że przejdzie aklamacjąPan to rzeczywiście pisze tu "bez końca".
(...)Btw. Wątek raczej do działu ogłoszeń pasterskich.
Ja bym to swieto trochę przesunął w kierunku 1, 2 i 3 maja.
Cytat: rysio w Lutego 22, 2019, 20:18:54 pmJa bym to swieto trochę przesunął w kierunku 1, 2 i 3 maja.Panie rysio jak większość historyków przyjmuje, że chrzest Mieszka I odbył się w Wielką Sobotę 14 kwietnia 966 r. to co pan chce przesuwać, albo kup sobie pan czerwony płaszcz i zacznij działać, to może coś pan przesunie