Caesar
|
 |
« Odpowiedz #15 dnia: Czerwca 19, 2009, 02:21:15 am » |
|
św. Monitora biskupa? Chociaż nie, bardziej pasuje św. Kwadrat.
Ten św. Quadratus - http://en.wikipedia.org/wiki/Quadratus_of_Athens ? 
|
|
|
|
Mospanie, rzekł bernardyn, babska rzecz narzekać, a żydowska rzecz ręce założywszy czekać.
|
|
|
jp7
|
 |
« Odpowiedz #16 dnia: Czerwca 19, 2009, 11:50:46 am » |
|
Bunkier ale za to bunkier orientowany. Jednego plusa ma. Kto znajdzie kolejne? Klasyczna konstrukcja nawowa Wyróżnia się z otoczenia nie jest bardzo brzydki Widoczny krzyż dzwonnica
|
|
|
|
Kyrie Eleison! Czy jednak Syn Człowieczy znajdzie wiarę na ziemi, gdy przyjdzie?
|
|
|
jp7
|
 |
« Odpowiedz #17 dnia: Czerwca 19, 2009, 16:28:06 pm » |
|
|
|
|
|
Kyrie Eleison! Czy jednak Syn Człowieczy znajdzie wiarę na ziemi, gdy przyjdzie?
|
|
|
Gniewko
adept

|
 |
« Odpowiedz #18 dnia: Czerwca 19, 2009, 16:37:58 pm » |
|
Tak w tomacie tytułu wątku: ja sobie lubię pograć po Mszy 
|
|
|
|
|
|
|
hellsing
|
 |
« Odpowiedz #19 dnia: Czerwca 20, 2009, 23:26:51 pm » |
|
Kościół przy którym jest zespół boisk, szkoła, przedszkole, a nawet bażantarnia, jest na Natolinie: par. bł. Władysława z Gielniowa, ul.Przy bażantarni 3
|
|
|
|
|
|
|
mac
|
 |
« Odpowiedz #20 dnia: Czerwca 21, 2009, 13:32:42 pm » |
|
Ale nie jest taki kwadratowy i jego architektura zewnętrzna jeszcze jakoś ujdzie w cieniu, a nie jak ten betonowy klocek.
|
|
|
|
"Przyglądając się dzisiejszemu Kościołowi (kler-liturgia-teologia) tradycyjny katolik najpierw się oburza, potem trwoży a w końcu wybucha śmiechem."
|
|
|
hellsing
|
 |
« Odpowiedz #21 dnia: Czerwca 21, 2009, 16:38:22 pm » |
|
Ostatnio odwiedzałem ją z moimi podopieczynymi i stwierdzili iż z daleka to przypomina on bardziej meczet niż świątynię katolicką  (
|
|
|
|
|
|
|
Gniewko
adept

|
 |
« Odpowiedz #22 dnia: Czerwca 21, 2009, 22:52:23 pm » |
|
Kościół przy którym jest zespół boisk, szkoła, przedszkole, a nawet bażantarnia, jest na Natolinie: par. bł. Władysława z Gielniowa, ul.Przy bażantarni 3
Kolega mnie nie zrozumiał ja lubię sobie pograć na organach po Mszy 
|
|
|
|
|
|
|
hellsing
|
 |
« Odpowiedz #23 dnia: Czerwca 21, 2009, 22:56:06 pm » |
|
Kolega mnie nie zrozumiał ja lubię sobie pograć na organach po Mszy 
Ciekawe co na ten temat sądzą parafianie  ?? PS. pamiętam iż w którymś z kościołów mojego dekanatu organista uwielbiał sobie takie mini koncerty robić przed i po Mszy. Cudownie było jak grał klasyków:)))
|
|
|
|
|
|
|
Teresa
|
 |
« Odpowiedz #24 dnia: Czerwca 22, 2009, 11:22:04 am » |
|
Pan Gniewko gra rewelacyjnie, i to zarówno po Mszy, jak i w czasie Mszy!
|
|
|
|
|
|
|
Fidelis
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 dnia: Czerwca 22, 2009, 11:34:52 am » |
|
Bardzo sobie cenię to pogranie po Mszy. Przecież pozostajemy pewien czas na adoracji, a nie zmykamy od razu do supermarketu jak to ma miejsce obecnie.
Słyszał ktoś kiedy żeby księża o tej potrzebie cichej modlitwy po Mszy teraz wiernym przypominali?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa_M
uczestnik

Jezu jestes Królem, króluj nam Chryste
|
 |
« Odpowiedz #26 dnia: Czerwca 22, 2009, 11:50:57 am » |
|
Słyszał ktoś kiedy żeby księża o tej potrzebie cichej modlitwy po Mszy teraz wiernym przypominali?
nie mogą o tym przypominać, bo muszą szybko zamykać kościół
|
|
|
|
|
|
|
hellsing
|
 |
« Odpowiedz #27 dnia: Czerwca 22, 2009, 14:07:25 pm » |
|
To jakby żywcem wzięte z mojej obecnej parafii  ( smutne to:(( Bo przydałaby się stale otwarta kaplica adoracji:)))
|
|
|
|
|
|
|
JRWF
|
 |
« Odpowiedz #28 dnia: Czerwca 22, 2009, 22:42:37 pm » |
|
Eee tam, od razu zamykać kościół... Od tego jest kościelny. Są za to inne sprawy do pozałatwiania... Taki przykład. 8 marca w tym roku wypadał w niedzielę. Wyszedłem z kościoła, po drodze mijając kwiaciarnię. I co widzę? W kolejce przed kwiaciarnią stoją koncelebransi Mszy na której byłem. Wszyscy trzej w komplecie... W cywilnych strojach! To jest dopiero ekspres!
|
|
|
|
|
|
|
PTRF
|
 |
« Odpowiedz #29 dnia: Czerwca 22, 2009, 22:46:29 pm » |
|
Ekspres, bo kobitki czekają...! Tylko proszę bez "kosmatych" skojarzeń ! Ksiądz to też człowiek, a sutanna nie czyni księdza...
|
|
|
|
"Kto tradycji nie szanuje Niech nas w dupę pocałuje" /kawaleryjskie/
|
|
|
|