...ale o co chodzi z tymi cukierkami? Ja miałem kiedys jednego w pracy to nawracac nie nawracał, ale cukierki zżerał, a i na piwo po pracy tez chadzał
Normalnie cukierki jedzą, chodziło o cukierki z okazji urodzin. Nie obchodzą urodzin i chyba ich obchodzenie za wielki grzech mają,
Nie obchodzą imienin, urodzin i odmawiają poczęstunku z tej okazji. Nie jedzą też pączków w Tłusty Czwartek Argumentacja jest taka, że Biblia nakazuje obchodzić tylko jedno święto - tzw. "pamiątkę", czyli śmierć Pana Jezusa.
W dodatku świdnickim GN:Z powrotem w domu Świadectwo. Kiedy życie stało się nie do wytrzymania, znalazła drogę wyjścia. To było jednak tylko złudzenie. Tego dnia, gdy do jej drzwi zapukali niespodziewani goście, nie chciała nikogo widzieć. Miała wszystkiego dosyć. Biła się z myślami o sens swojego życia, takiego życia: ona – mężatka z dwójką dzieci, kobieta walcząca z pijaństwem swego męża, uginająca się pod ciężarem trudnej sytuacji finansowej, obarczona obowiązkiem utrzymania domu i wychowania dzieci. Otworzyła z ciekawości. Zaczęli mówić prosto do jej serca. http://gosc.pl/doc/1858184.Z-powrotem-w-domu
nie ma takiej ptorzeby, sług demona sie nie wpuszcza do domuchociaz ja zawsze sie ich pytam kim jest ta bogini Jehova
A moze ktos przedstawi kilka mozliwosci zbicia tej heretyckiej nauki?