Z innej beczki, zapowiedział w mini wywiadzie dla pewnego JEDYNIE SŁUSZNEGO RADIA (moje :-) określenie się wzg.starej Mszy. Czekamy z niecierpliwością i... nadzieją, mimo wszystko.
Cytat: secessio w Czerwca 10, 2017, 15:56:38 pmZ innej beczki, zapowiedział w mini wywiadzie dla pewnego JEDYNIE SŁUSZNEGO RADIA (moje :-) określenie się wzg.starej Mszy. Czekamy z niecierpliwością i... nadzieją, mimo wszystko.Zobaczycie, że Międlar się ożeni, po czem ... zacznie celebrować Mszę trydencką. Być może po łacinie, być może po polsku.
rok mu daję, licząc od pogadanki o celibacie
Cytat: Anna M w Czerwca 10, 2017, 16:41:03 pmPrzynależność do Tradycji to nie ubezpieczalnia. Czasem wygląda na to, że niejeden myśli, iż nie musi się już trudzić, bo przecież Msza trydencka.... Bez pracy, bez walki i największa świętość sama za nas nic nie wykona.Otóż to.Pewien tradycyjny ksiądz powiedział (jest to gdzieś na YT), że wierni Tradycji w konfesjonale nie różnią się od innych wiernych. Te same grzechy, bardzo często ta sama ignorancja.
Przynależność do Tradycji to nie ubezpieczalnia. Czasem wygląda na to, że niejeden myśli, iż nie musi się już trudzić, bo przecież Msza trydencka.... Bez pracy, bez walki i największa świętość sama za nas nic nie wykona.
Ks. Stehlin powiedział kiedyś, że jedyną zasługą w oczach Pana Boga jest ich przywiązanie do tradycyjnej Mszy , a poza tym, to tacy sami grzesznicy jak wszyscy.
A co sądzicie p.t. Państwo o filmiku x. Jacka nr 97 (Sowa & purpurowi przyjaciele...)? Ciekawe informacje...
Myślę, że x. Jacek też minął się z powołaniem, tudzież nie do końca zrozumiał swoje powołanie. Na x. Jacka czeka Kowalski&Chójecki... i tak to się zapewne skończy.
Cytat: szkielet w Czerwca 10, 2017, 00:00:00 amMyślę, że x. Jacek też minął się z powołaniem, tudzież nie do końca zrozumiał swoje powołanie. Na x. Jacka czeka Kowalski&Chójecki... i tak to się zapewne skończy.Inny "odnowiciel" Kościoła to by Panu tak odpowiedział: