Cytat: Kefasz w Września 12, 2021, 23:25:07 pmCo ze Świętkiem, Markiewiczem i Załęskim?X. Świętek jedzie do Francji, nw czy do Courtalain czy gdzie indziej, a xx. Markiewicz i Załęski chyba nigdzie się nie będą ruszać?
Co ze Świętkiem, Markiewiczem i Załęskim?
Póki co to mamy regres a nie rozwój w liczbie apostolatów, bo w Brwinowie ks. proboszcz po TC „zawiesił”.
Cytat: Kacper w Września 11, 2021, 21:30:27 pmPóki co to mamy regres a nie rozwój w liczbie apostolatów, bo w Brwinowie ks. proboszcz po TC „zawiesił”.W Białymstoku miała być szkoła stacjonarna. Pomysł, jak słyszałem, nie przypadł do gustu biskupowi miejsca.
(...) Ryzyko jest takie, że wspólnoty ED będą miały dość traktowania ich jak głupków i obejdą się bez pozwoleń, które i tak nie są im udzielane."
Ukradli nam kościoły. Dopóki nie odbijemy kościołów, nie wygramy.
Cytat: Murka w Września 29, 2021, 22:54:05 pmUkradli nam kościoły. Dopóki nie odbijemy kościołów, nie wygramy.W sumie racja. Po co budować kościoły, skoro one już od dawna stoją pobudowane?
Nie wiem czy była to osobista decyzja proboszcza czy interwencja biskupa, ale znając dotychczasowy pozytywny stosunek proboszcza do Mszy Trydenckiej to nie wydaje mi się by zawiesił ją z własnej inicjatywy.
Cytat: wiliams w Września 30, 2021, 15:46:58 pmPrzecież inne parafialne celebracje (istniejące od jakiegoś czasu) w Archidiecezji Warszawskiej się utrzymały: Karolkowa, Pruszków, św. KrzyżaSkoro tak, to może z Brwinowem to jakiś fake news, albo jest zawieszona tymczasowo z zupełnie innych przyczyn. Swoją drogą nie jest tak źle, myślałam że po tym liście już we wszystkich kościołach parafialnych pocałuję klamkę
Przecież inne parafialne celebracje (istniejące od jakiegoś czasu) w Archidiecezji Warszawskiej się utrzymały: Karolkowa, Pruszków, św. Krzyża
Co Pani słyszała o Pruszkowie? Że księża tam nie są tak klerykalni, że im tylko manipulacja i pieniądze w głowie?