Ja się cały czas zastanawiam, dlaczego w K-TV i EWTN są pobożne, utradycyjnione NOMy, a w polskich mediach katolickich byle jakie
2°albo dlatego, że jest to wynik ogólnej swojskiej/słowiańskiej/soc...jalnej niedoróby, bylejakości i ... bumelki.3°albo dlatego, że u patriotów i independystów wszystko co"nasze"jest lepsze od "obcego"(państwa wat.)4°albo dlatego, że Oj.dyr., JP II i mimo wszystko także Prymasowi NOM dość szybko"przypasował" Uwagi: niepotrrzebne skreślić.
Tak jeszcze informacyjnie i zazdrośnie w tem. EWTN. Właśnie zauważyłem chyba nowy cykl "Extraordinary Faith". S.1 ep.6. zaprasza nas do Miami, np,do kościoła Najśw.Im Jezus. Są fr.tridentiny, ma być wywiad z abp.Wenskym w temacie. Abp Thomas Wenski pochwalił sie( i pokazał) odprawieniem jednej M.pontyfikalnej dwa lata temu(w 12/13r), i udziałem w takowej w Szanghaju.Wcześniej było także muzem sztuki sakralnej, gł.hiszp/włoskiej. Reszta o trad.środ.Miami w następnym odcinku.KIEDY U NAS TAKA SERIA OJCZE TADEUSZU ?¿!¡
O RM już tu było lat temu klika, ale wątek wart podbicia. Jeśli chodzi o mnie powiem krótko; lepszy rydz(yk) niż nic.Radia Maryja słucham rzadko, częściej oglądam TVTRWAM. I co? No i modernizm i posoborowie całą gębą z powyżej opisanymi przez użytkowników nieciekawymi atrybutami. I do tego ten ojciec dyrektor - gaduła, gaduła, nieznośny gaduła.(...)
/.../Ojciec dyrektor mówił coś w stylu: "Chodzi o Msze trydencka...ja to traktuje jak inny obrzadek."