Cytat: Krusejder w Czerwca 30, 2015, 21:14:24 pmChóru na forum na zmontujemy, ale kabaret bywa niezły Sporo ukrytych talentów A zwłaszcza przemądrzałych ignorantów, mędrców wielowiedów.
Chóru na forum na zmontujemy, ale kabaret bywa niezły Sporo ukrytych talentów
Cytat: Seb. Kozłowski w Czerwca 30, 2015, 21:17:19 pmCytat: Krusejder w Czerwca 30, 2015, 21:14:24 pmChóru na forum na zmontujemy, ale kabaret bywa niezły Sporo ukrytych talentów A zwłaszcza przemądrzałych ignorantów, mędrców wielowiedów.Tym razem zacytuję, by nie było Panu tak łatwo usunąć w niebyt tej bezczelnej wypowiedzi.
Z aktywnością wiernych to osobna sprawa:Wierni są mało aktywni, bo Polacy są mało aktywni, taka cecha. Posoborowy kler boi się jak ognia aktywności wiernych, która może nie być zgodna z ich oczekiwaniami. Zatem wierni są pupowaci i czekają aż ksiądz weźmie za rączkę i poprowadzi; powie co zrobić.(...)Dziwili sie tez postawie ksiezy w Polsce, ktorzy wogole do wiernych nie wychodza, nie rozmawiaja nawet gdy jest b ladna pogoda. Boją sie prostych pytan i sa w tej warstwie ludzkiej bardzo "nieposoborowi". Slowem z Soboru wzieli co najgorsze - postepactwo a otwartosc na ludzi odrzucili. Zachowuja bezpieczny dystans
Tak jakby
Cytat: Wewiór w Lipca 01, 2015, 10:38:23 amTak jakby I właśnie z uwagi na takie wypowiedzi gimbaza siedzi w poczekalni.
A zwłaszcza przemądrzałych ignorantów, mędrców wielowiedów.
Cytat: Krusejder w Lipca 01, 2015, 11:07:44 amCytat: Wewiór w Lipca 01, 2015, 10:38:23 amTak jakbyI właśnie z uwagi na takie wypowiedzi gimbaza siedzi w poczekalni.Pan jest mistrzem w obrażaniu ludzi. W tym względzie, wśród tej czwórki: Pan, p. AnnaM, Ciocia, p. Rysio, Panu daję palmę pierwszeństwa. Powinien Pan być ich guru.
Cytat: Wewiór w Lipca 01, 2015, 10:38:23 amTak jakbyI właśnie z uwagi na takie wypowiedzi gimbaza siedzi w poczekalni.
Wypowiedź kłamliwą Przenajgrzeczniejszego Jaśnie Wielmożnego Pana Krusejdera zgłosiłem Moderacji. Od Przenajgrzeczniejszego Jaśnie Wielmożnego Pana Krusejdera oczekuję przeprosin za tę insynuację.
Gratuluję Państwu i zazdroszczę... nadmiaru wolnego czasu
Wychodzę z tej, delikatnie pisząc, piaskownicy. Dla mnie EOT.
My od każdego księdza oczekujemy, że będzie dobrym spowiednikiem, kaznodzieją, liturgistą, organizatorem oraz utalentowanym fundraiserem.
A w sytuacji wycofania się wiernych to oni są naturalnymi liderami, którzy mają naturalny autorytet.
Cytat: Seb. Kozłowski w Lipca 01, 2015, 14:28:47 pmWypowiedź kłamliwą Przenajgrzeczniejszego Jaśnie Wielmożnego Pana Krusejdera zgłosiłem Moderacji. Od Przenajgrzeczniejszego Jaśnie Wielmożnego Pana Krusejdera oczekuję przeprosin za tę insynuację. Nie było żadnej insynuacji. Przecież wisi informacja:Wpis Seb. Kozłowski: Czerwiec 30, 2015, 21:11:59 ALEOstatnia zmiana: Czerwiec 30, 2015, 21:15:15 pm wysłana przez Seb. Kozłowski »Np. na FB widać, jak wyglądała wiadomość przed edycją. Tu nie widać. Ja widziałem (wpis Krusejder: Czerwiec 30, 2015, 21:14:24 pm ) , stąd moja reakcja. Wychodzę z tej, delikatnie pisząc, piaskownicy. Dla mnie EOT.