W takich sytuacjach zawsze jest pewna wątpliwość. Bo jeśli kardynał Pell rzeczywiście ma coś na sumieniu to należy to karać. Natomiast trudno tej sprawy i jej wypłynięcia akurat teraz nie wiązać z tym, że jest on w gronie współpracowników Franciszka i tak się akurat złożyło, że jest tam zdecydowanie największym konserwatystą...
Wokół Bongiorna kręcą się sami dewianci. Pedały, pedofile, moderniści, heretycy itp. Nie sądzę, aby nie wiedział z kim "jada". Katolików wokół niego jak na lekarstwo, ale co tam, PR jest dobry, słupki idą ciągle w górę, znaczy słuszną linię ma nasza władza. I coby tu dodać? Nie wiem. Pojadę więc klasykiem: "Kim jestem, żeby oceniać..."
Cytuj Wokół Bongiorna kręcą się sami dewianci. Pedały, pedofile, moderniści, heretycy itp. Nie sądzę, aby nie wiedział z kim "jada". Katolików wokół niego jak na lekarstwo, ale co tam, PR jest dobry, słupki idą ciągle w górę, znaczy słuszną linię ma nasza władza. I coby tu dodać? Nie wiem. Pojadę więc klasykiem: "Kim jestem, żeby oceniać..."Tylko, że akurat kardynał Pell to ostoja konserwatyzmu w Australii, zwolennik tradycyjnej liturgii, który w dodatku jako jeden z niewielu głośno wsparł dubia czterech kardynałów.Jak więc widać nic tu nie jest takie proste, uogólnianie jak zawsze wiedzie na manowce.
Na zdjęciu powyżej to KRR, czy NOM vD?
Zdarzać mogą się również "konserwatywni dewianci", jakkolwiek też mam nadzieję, że kard. Pell jest niewinny. Warto dodać, że to on na pierwszym synodzie o rodzinie to jego interwencja sprawiła, że odrzucono propozycję dokumentu zawierającego zapiski o homo-duszpasterstwie, które miały być przepchnięte a nie były nawet dyskutowane. Jeśli się nie mylę to on krzyknął na kard. Baldisseri, aż kard. Erdo się przestraszył.Jeśli ktoś próbuje go w coś wkręcać to mimo wszystko podejrzewałbym kwestie finansowe. Zdaje się w tych kręgach tego rodzaju zarzuty zdarzają się co jakiś czas (dyrektor funduszu walutowego oskarżony o gwałt itd.).
Teraz jest widoczne. Pan wkleił fotkę źle. Poprawiłem.Może Pan podać stronę, skąd pochodzi owe zdjęcie? Dziwna ta Tridentina. 4 świece, z boku jakaś zapalona świeca, nie widać tablic ołtarzowych i Mszału...