Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Lutego 18, 2025, 10:03:26 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232983 wiadomości w 6648 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Poczekalnia  |  Wątek: Dogrywka prezydencka, 24 maja 2015
« poprzedni następny »
Ankieta
Pytanie: Kogo wybierasz?  (Głosowanie skończone: Maja 24, 2015, 12:44:25 pm)
Bronisław Komorowski - 2 (2%)
Andrzej Duda - 71 (69,6%)
nie będę głosował/ zabiorę kartę/ oddam głos nieważny - 29 (28,4%)
Głosów w sumie: 101

Strony: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 25 Drukuj
Autor Wątek: Dogrywka prezydencka, 24 maja 2015  (Przeczytany 75046 razy)
Seb. Kozłowski
rezydent

« Odpowiedz #270 dnia: Maja 22, 2015, 20:49:47 pm »

I bardzo dobrze! Niech funkcjonariusze PO powściągną nieco tę swoją mowę nienawiści!  ;)
Fideliss
aktywista

« Odpowiedz #271 dnia: Maja 22, 2015, 20:56:06 pm »

Coś Bronek nie ma szczęścia. Na Ukrainie dostał jajem od banderowca. (Pamiętacie?) Teraz znów ten incydent. Jaki prezydent taki incydent.

(Ceterum censeo Platformam Obywatelskam delendam esse.)
Artur Rumpel
aktywista

Prawdziwe Boze Narodzenie
« Odpowiedz #272 dnia: Maja 22, 2015, 21:03:33 pm »

Coś Bronek nie ma szczęścia. Na Ukrainie dostał jajem od banderowca.

Nie od banderowca, a od działacza organizacji prorosyjskiej
Wewiórka
*NOWICJUSZ*
uczestnik

« Odpowiedz #273 dnia: Maja 22, 2015, 21:41:37 pm »

PO sugeruje, że za incydentem stało PiS.

Informacja Szefowej Sztabu Beaty Szydło.

To może być również prowokacja. Może to taki drugi p. Andrzej spod krzyża.
Franciszek
uczestnik

Św. Franciszku, módl się za nami!

« Odpowiedz #274 dnia: Maja 22, 2015, 21:42:08 pm »

Wróćmy do pierwotnego tematu dyskusji.
Wklejam film przedstawiający wydarzenia na toruńskim rynku. Proszę Państwa o rozpowszechnianie go, zanim zadziała niewidzialna ręka cenzora i usunie film.
https://www.youtube.com/watch?&v=eXXZuZwmPPI

Jeśli ten aresztowany człowiek był rzeczywiście z organizacji pro-life to niezłe debile są tam. Chyba, ze to prowokator - co uważam za bardzo prawdopodobne biorąc pod uwagę fakt, że policja nie skopała go prewencyjnie. Następnie ci, którzy na widok działań ochraniających jakby nie było prezydenta krzyczeli "państwo policyjne": to znowu debile lub prowokatorzy. 

No właśnie (patrząc na poprzedni wpis).
Nie umiem czytać między wierszami i staram się nie pisać między wierszami.
Seb. Kozłowski
rezydent

« Odpowiedz #275 dnia: Maja 22, 2015, 21:50:42 pm »

Wróćmy do pierwotnego tematu dyskusji.
Wklejam film przedstawiający wydarzenia na toruńskim rynku. Proszę Państwa o rozpowszechnianie go, zanim zadziała niewidzialna ręka cenzora i usunie film.
https://www.youtube.com/watch?&v=eXXZuZwmPPI

Jeśli ten aresztowany człowiek był rzeczywiście z organizacji pro-life to niezłe debile są tam. Chyba, ze to prowokator - co uważam za bardzo prawdopodobne biorąc pod uwagę fakt, że policja nie skopała go prewencyjnie. Następnie ci, którzy na widok działań ochraniających jakby nie było prezydenta krzyczeli "państwo policyjne": to znowu debile lub prowokatorzy. 

No właśnie (patrząc na poprzedni wpis).
Myślę, że jest więcej możliwości, niż tylko dwie tj "debile lub prowokatorzy".

Niemniej ciekawa jest ta obłuda: gdy p. B. Komorowski w Łucku oberwał jajem, to nic się nie stało. Gdy w Toruniu podszedł doń człowiek z kartką, to wielki "zamah" ;)
Wewiórka
*NOWICJUSZ*
uczestnik

« Odpowiedz #276 dnia: Maja 22, 2015, 22:06:06 pm »

To ja jeszcze skorzystam.  ;D

Im mniej ludzi głosuje – tym lepiej
22 maja 2015   

Ponieważ Państwo często prosicie o wskazówki – krótka wypowiedź, będąca powtórzeniem tego, co powiedziałem w programie z p.Magdaleną Ogórek… i trochę więcej.
1.Im mniej ludzi głosuje – tym lepiej. Proszę więc, by głosowali tylko ci, którzy mają mocne przekonanie, że ich faworyt jest zdecydowanie lepszy.
2. Proszę nie sugerować się składanymi przez Nich ostatnio obietnicami. Oni bredzą – ale taka jest natura d***kracji.
3. Kto zagłosuje na p.Andrzeja Dudę – i p Duda wygra – ten za parę lat będzie się wstydził i pukał w czoło; kto zagłosuje na p.Bronisława Komorowskiego – i p Komorowski wygra – ten za parę lat będzie się wstydził i pukał w czoło.
4. Dla tych, co mają niepowstrzymaną chęć „spełnienia obywatelskiego obowiązku” – mam wskazówkę. Do sztabów obydwu Kandydatów wysłałem pismo:

WCzc.Andrzej Duda, C.E.P
JE Bronisław Komorowski

……………………………………. Zapytanie

………………………Szanowni Panowie!
Ponieważ po odsłuchaniu dwóch Waszych debat nie znalazłem wyjaśnienia kilku kluczowych kwestii, uprzejmie proszę o odpowiedź na trzy poniższe pytania:
1) Czy w ciągu pierwszego miesiąca po objęciu Urzędu zgłosi Pan projekt ustawy o likwidacji lub drastycznym zmniejszeniu podatków dochodowych – co umożliwiłoby powrót do czasów niesłychanego wzrostu gospodarczego zwanego „La Belle Époque”?
2) Czy w ciągu pierwszego miesiąca po objęciu Urzędu zgłosi Pan projekt ustawy przywracającej stosowanie kary śmierci, dzięki czemu Polska wróciłaby do grona krajów cywilizowanych?
3) Czy zapewni Pan niniejszym, że zavetuje Pan wszelkie próby dyskryminacji normalnych osób i małżeństw przejawiającej się w przyznawaniu specjalnych przywilejów rozmaitym mniejszościom, zwłaszcza seksualnym?
Odpowiedź – jeśli nadejdzie przed 23.00 – zostanie zamieszczona na moich blogach i FaceBooku mających łączny zasięg 4 mln wejść – i, jak sądzę, na zaprzyjaźnionych portalach.

Z poważaniem,

Janusz Korwin-Mikke

http://korwin-mikke.blog.onet.pl/
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #277 dnia: Maja 22, 2015, 23:02:54 pm »

Nie chciałbym odwoływać się do Schopenhauera, ale proszę zauważyć, iż wyimaginowany przeciwnik p. JWK nie dość, że nie jest odeń silniejszy, to jeszcze ... nie istnieje. Pański wpis p. Sebastianie miałby sens, gdyby p. JWK odniósł się tak do współdyskutanta.
Jak widzę takich Gocłowskich, Marxów, Rysiów itp. to zawsze mam problem, czy tacy w Boga wierzą?
Czy pan jwk odniósł się do współdyskutanta, czy też nie - to wie najlepiej sam pan jwk. Mnie się zdało, że pan jwk w cytowanych przeze mnie słowach odniósł się m.in. do p. rysia, który - jak mniemam - istnieje. Ponadto zdaje mi się, że JE bp. T. Gocłowski również nie jest postacią wyimaginowaną, przeciwnie: dosyć realną. Zatem: nie rozumiem zupełnie, co ma Pan na myśli pisząc o "wyimaginowanym przeciwniku".

Schopenhauer mówi o argumencie stosowanym w dyskusji "w cztery oczy" lub przynajmniej w polemice prowadzonej pisemnie.

p. Rysio stety istnieje. Ale p. JWK miał na myśli niejakiego Grzegorza Rysia z Krakowa, który kiedyś strasznie opluwał inkwizycję. Dawno dawno temu były spięcia na forum na te tematy. Miał tu fumfla, który nas nawet usiłował nastraszyć ;)
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Fideliss
aktywista

« Odpowiedz #278 dnia: Maja 22, 2015, 23:06:50 pm »

Nooo! Została nam jeszcze godzina przed ciszą wyborczą. Niech się to wszystko przewali. Spotkamy się w poniedziałek. No kto wygra? Pożera mnie ciekawość i jaskółczy niepokój ogarnia serce moje.
Panie Boże! Jakie to wszystko jest marne wobec Wieczności!
Wybacz mi Panie Boże, że zamiast zajmować się zbawieniem duszy mojej zajmuję się takimi przyziemnymi  sprawami jak ta "dogrywka prezydencka"

W każdym razie. . .. . censeo Platformam Obywatelskam delendam esse. Amen.
Albertus
rezydent

« Odpowiedz #279 dnia: Maja 22, 2015, 23:26:02 pm »

No ale niestety, to jak jest sprawowana władza często ma wpływ na prawdopodobieństwo wiecznego zbawienia wielu osób. W końcu "złe rządy wypełniają piekło". A nam zostało dane prawo wybierania tej władzy, czy tego chcemy czy nie. Nie będę ukrywał, że nie czuję się zbyt dobrze z taką odpowiedzialnością.
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #280 dnia: Maja 22, 2015, 23:35:20 pm »

obstawiam dość odważnie 56 / 44 dla p. Dudy :) i pamiętajcie Państwo, niezmiennie ...

"lepiej w supeł związać członka
niżli ..."
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!

« Odpowiedz #281 dnia: Maja 22, 2015, 23:43:14 pm »

Wątek zamykam do niedzieli do godziny 21:oo
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.

Jezuitów należy skasować
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!

« Odpowiedz #282 dnia: Maja 24, 2015, 22:33:43 pm »

Otwarte :D
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.

Jezuitów należy skasować
Anna M
aktywista

« Odpowiedz #283 dnia: Maja 24, 2015, 22:34:58 pm »

Z tvn-u:

P. Duda - 53%

P. Komorowski - 47%
Fideliss
aktywista

« Odpowiedz #284 dnia: Maja 24, 2015, 22:39:08 pm »

obstawiam dość odważnie 56 / 44 dla p. Dudy :) i pamiętajcie Państwo, niezmiennie ...

"lepiej w supeł związać członka
niżli ..."

Gratuluję panu Krusejderowi politycznego nosa. Niezbyt dokładnie ale . . . . (nie musiałem wiązać w supeł)   :)
Strony: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 25 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Poczekalnia  |  Wątek: Dogrywka prezydencka, 24 maja 2015 « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!