Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Lutego 18, 2025, 10:57:38 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232983 wiadomości w 6648 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Poczekalnia  |  Wątek: Dogrywka prezydencka, 24 maja 2015
« poprzedni następny »
Ankieta
Pytanie: Kogo wybierasz?  (Głosowanie skończone: Maja 24, 2015, 12:44:25 pm)
Bronisław Komorowski - 2 (2%)
Andrzej Duda - 71 (69,6%)
nie będę głosował/ zabiorę kartę/ oddam głos nieważny - 29 (28,4%)
Głosów w sumie: 101

Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 25 Drukuj
Autor Wątek: Dogrywka prezydencka, 24 maja 2015  (Przeczytany 75094 razy)
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #210 dnia: Maja 18, 2015, 20:45:47 pm »

Pan Wiewiór zasługuje na pochwałę, bo NAUCZYŁ się przepraszać. Jeszcze rok temu nie umiał i trzeba go było nazywać trollem, by spokorniał nieco.

Chwała temu forum i Panu Sebastianowi w szczególności :)
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Seb. Kozłowski
rezydent

« Odpowiedz #211 dnia: Maja 18, 2015, 20:47:08 pm »

Pan Wiewiór zasługuje na pochwałę, bo NAUCZYŁ się przepraszać. Jeszcze rok temu nie umiał i trzeba go było nazywać trollem, by spokorniał nieco.

Chwała temu forum i Panu Sebastianowi w szczególności :)
Dobrze, dobrze. Nie trzeba aż tak. Oddajmy chwałę Panu Bogu. Myślę, że tak będzie najrozsądniej.
marekkoc
aktywista

« Odpowiedz #212 dnia: Maja 19, 2015, 14:17:16 pm »

Miałem nie głosować w tych wyborach, ale prawdopodobnie zagłosuję na ANDRZEJA DUDĘ. Wstrętna jest ta kampania Komora, te ataki post-ubeków, ta histeria osobników ze środowisk, powiedzmy, "Wyborczej". Zwróćmy uwagę,, że Komoruski spotyka się z ludźmi w zamkniętych halach-jaskiniach, gdzie przychodzą wyselekcjonowani i sprawdzeni aktywiści. Podejrzewam, że wejście na jego spędy jest za przepustką. Może warto zrobić mały sprawdzian i spróbować, ot tak, pójść na spotkanie z rezy-dętem? Wygląda jak cadyk w w wąskim gronie, niemalże roztańczonych, chasydów.
« Ostatnia zmiana: Maja 19, 2015, 14:27:59 pm wysłana przez marekkoc » Zapisane
"od wszelkiego zła się powstrzymujcie" (1Tes 5:21 BT)
marekkoc
aktywista

« Odpowiedz #213 dnia: Maja 19, 2015, 14:25:38 pm »

Wabi mnie romantyczna wizja rozwiązania w stylu junta militar de America Latina. Do stolicy, pod parlament i pałac prezydencki wjeżdża dywizja pancerna.
     Kilka serii z karabinów maszynowych. Cisza i spokój. El problema esta resuelto. Ole!

tylko czy za tymi jenerałami-dyktatorami nie stało w cieniu CIA i inni "chicago boys" od wproawdzania "gospodarki rynkowej"?
marekkoc
aktywista

« Odpowiedz #214 dnia: Maja 19, 2015, 14:50:05 pm »

Duda spotyka się z ludźmi na słońcu, na otwartym terenie wśród spontanicznych okrzyków, kwiatów, radości, dzieci.
Komorowski kryje się po jakichś zamkniętych halach - ni to poczekalniach ni to hangarach. Spotyka się z grupą wyselekcjonowanych, sprawdzonych aktywistów, gdzie wejście jest, jak podejrzewam, za przepustką. Żałosne są te jego pohukiwania, kryjącego się przed słońcem i Polakami - fałszywca.
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #215 dnia: Maja 19, 2015, 15:17:28 pm »

Wabi mnie romantyczna wizja rozwiązania w stylu junta militar de America Latina. Do stolicy, pod parlament i pałac prezydencki wjeżdża dywizja pancerna.
     Kilka serii z karabinów maszynowych. Cisza i spokój. El problema esta resuelto. Ole!

tylko czy za tymi jenerałami-dyktatorami nie stało w cieniu CIA i inni "chicago boys" od wproawdzania "gospodarki rynkowej"?

wariant chavezowski również jest dopuszczalny
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Seb. Kozłowski
rezydent

« Odpowiedz #216 dnia: Maja 19, 2015, 21:28:05 pm »

To interesujące...
http://www.bibula.com/?p=81427--

Swoją drogą: coraz bliżej mi do zmiany decyzji i zagłosowania na p. A. Dudę. A to dlatego, że w ostatnich dniach dwie kanalie urządziły sobie w publicznej telewizorni głupie żarty z rodziny p. A. Dudy. Dla mnie rodzina, nawet największej kanalii, to świętość. Nie dotyka się rodziny po to, aby dokuczyć adwersarzowi. Swojej opinii o p. A. Dudzie nie zmieniam, bo nie widzę powodu. Jednak tak perfidne ataki na Jego osobę i Jego rodzinę świadczą o tym, że PO panikuje. A jak rekin poczuje świeżą krew....  ;D
PTRF
aktywista

« Odpowiedz #217 dnia: Maja 19, 2015, 22:19:56 pm »

Czytam sobie ten wątek i dziwie się, że prawie nikt z dyskutantów nie zauważył (albo nie odważył się wprost o tym napisać), że B. K. to przede wszystkim kandydat Unii "Wolności", a nie wykreowanej przez nią PO. To właśnie to środowisko wpada w panikę. Jego (środowiska UW) nowy pomysł - partia R. Petru (tzn. Balcerowicza) ma ruszyć pełną parą właśnie w wypadku WYGRANIA przez B.K. drugiej tury wyborów.
"Kto tradycji nie szanuje
 Niech nas w dupę pocałuje"
/kawaleryjskie/
Tato
aktywista

« Odpowiedz #218 dnia: Maja 19, 2015, 22:25:07 pm »

Do tego nie można po prostu dopuścić... nie można dopuścić do wygrania przez BK...powinniście Państwo to zrozumieć, że naprawdę , bez względu na różne nasze przecież zastrzeżenia, nie możemy tego Polsce zrobić, pozwolić, by ten dziadowski układ się utrzymał przy władzy...
"CRUX SACRA SIT MIHI LUX , NON DRACO SIT MIHI DUX"
          V R S N S M V - S M Q L I V B
Mruk
uczestnik

« Odpowiedz #219 dnia: Maja 20, 2015, 09:38:56 am »

Do tego nie można po prostu dopuścić... nie można dopuścić do wygrania przez BK...powinniście Państwo to zrozumieć, że naprawdę , bez względu na różne nasze przecież zastrzeżenia, nie możemy tego Polsce zrobić, pozwolić, by ten dziadowski układ się utrzymał przy władzy...

I to jest sedno tych wyborów.
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #220 dnia: Maja 20, 2015, 09:48:37 am »

cieszy, że ta opcja powoli zdobywa odzwierciedlenie w naszym sondażu
Robert
aktywista

« Odpowiedz #221 dnia: Maja 20, 2015, 12:32:11 pm »

Ciekawy felieton Michalkiewicza w temacie

http://michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=3390

i drugi link

https://www.youtube.com/watch?v=nj4QwzIQiaA#t=277
« Ostatnia zmiana: Maja 20, 2015, 12:49:09 pm wysłana przez Robert » Zapisane
jwk
aktywista

« Odpowiedz #222 dnia: Maja 20, 2015, 13:24:27 pm »

Cóż za poziom erystyczny...
Czyli co? Trafiony, zatopiony.
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła,
Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
jwk
aktywista

« Odpowiedz #223 dnia: Maja 20, 2015, 13:28:33 pm »

A teraz z przyjemnością z Panem się zgadzam, oby jak najczęściej.
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła,
Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
Tato
aktywista

« Odpowiedz #224 dnia: Maja 20, 2015, 14:50:21 pm »

Cóż za poziom erystyczny...
Czyli co? Trafiony, zatopiony.

Pozostawiam to Pana sumieniu, oraz Pańskiego "informatora" ( wszak Pan mnie nie zna w realu zupełnie a mamy tylko jednego wspólnego bliskiego znajomego ), który mieni się być moim "Przyjacielem"... Fajnie prawda ?:)
"CRUX SACRA SIT MIHI LUX , NON DRACO SIT MIHI DUX"
          V R S N S M V - S M Q L I V B
Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 25 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Poczekalnia  |  Wątek: Dogrywka prezydencka, 24 maja 2015 « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!