Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Lutego 18, 2025, 11:54:02 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232983 wiadomości w 6648 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Poczekalnia  |  Wątek: Dogrywka prezydencka, 24 maja 2015
« poprzedni następny »
Ankieta
Pytanie: Kogo wybierasz?  (Głosowanie skończone: Maja 24, 2015, 12:44:25 pm)
Bronisław Komorowski - 2 (2%)
Andrzej Duda - 71 (69,6%)
nie będę głosował/ zabiorę kartę/ oddam głos nieważny - 29 (28,4%)
Głosów w sumie: 101

Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 25 Drukuj
Autor Wątek: Dogrywka prezydencka, 24 maja 2015  (Przeczytany 75160 razy)
Seb. Kozłowski
rezydent

« Odpowiedz #150 dnia: Maja 16, 2015, 18:15:55 pm »

Duda przemilczy te sprawy bo by mu podczas wizyty "ad limina" w USA uszu natarli.
ad limina... paradne :D
Filip S
aktywista

« Odpowiedz #151 dnia: Maja 16, 2015, 18:44:35 pm »

Duda przemilczy te sprawy bo by mu podczas wizyty "ad limina" w USA uszu natarli.

Na dołączonym przeze mnie papierku niemiecki Minister Spraw Zagranicznych Frank Steinmeier "radzi" rządowi polskiemu nie poruszać sprawy Rzezi Wołyńskiej w UNESCO, ponieważ mogło by to podkopać jedność Europy odnośnie Ukrainy i zaszkodzić stosunkom polsko-ukraińskim. W obecnej złożonej sytuacji priorytety całej Unii Europejskiej powinny mieć pierwszeństwo nad priorytetami oddzielnego państwa - dodaje Steinmeier.

Dokument świadczy nie tylko o niemieckiej woli utrzymania probanderowskiego  kursu polskiego rządu, ale ma także zabezpieczać interesy Niemiec przed konsekwencjami rozstrząsania sprawy wołyńskiej na forum międzynarodowym, jak to miało np. przy sprawie Holocaustu albo Rzezi Ormian. Rzezie banderowskie w latach 1943-44 zostały dokonane na terenach zajętych przez Niemcy i za ich cichym przyzwoleniem i to właśnie Niemcy ponoszą za nie współodpowiedzialność według prawa międzynarodowego. Skoro jednak sprawa nie zostanie podniesiona, to odpowiedzialności też nie będzie. Zamiast "rzezi" czy "ludobójstwa" wygodniejsza dla Niemiec jest neutralna formuła "konfliktu polsko-ukraińskiego", którą niemieccy agenci wpływu od ćwierć wieku dyktują opinii publicznej w Polsce. Dopiero w tym kontekście w pełni zrozumiały staje się postulat Kazimierza Wóycickiego, aby Roman Szuchewycz był nie tylko bohaterem Ukrainy, ale także Polski.

Rząd polski najwidoczniej wziął sobie te dobre rady do serca, gdyż zamierzony wniosek nigdy do UNESCO nie wpłynął. Przytaczam także list polskiego MSZ Schetyny do amerykańskiego Sekretarz Stanu Kerry'ego dowodzący, że polityka USA jest w tej sprawie identyczna. Schetyna wyraża pełną aprobatę dla rehabilitacji OUN-UPA i prosi administrację amerykańską o wywarcie presji na tych polityków w Polsce, którzy się z tym nie zgadzają.

Mogę dać sobie uciąć głowę że za rządów Dudy banderofilski kierunek zostanie nie tylko utrzymany ale do granic możliwości rozszerzony, oto przełożony  prawdopodobnie przyszłego prezydenta Polski maszerujący w jednym szeregu z neonazistą Tiahnybokiem:

Regiomontanus
aktywista

« Odpowiedz #152 dnia: Maja 16, 2015, 19:02:23 pm »

Ten list Schetyny - czy to z jakiegoś wiarygodnego źródła? Żeby coś takiego mógł napisać członek polskiego rządu - aż się nie chce wierzyć.
Certe, adveniente die judicii, non quaeretur a nobis quid legerimus, sed quid fecerimus.
jwk
aktywista

« Odpowiedz #153 dnia: Maja 16, 2015, 19:21:30 pm »

Ot... i przyszło nam wybierać takiego Polaka, który ma ładniejszą Żydówkę ...;)
;D
I z czego rży? Że już  sobie p. Tato całkiem móżdżek zdenaturował?
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła,
Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
rysio
aktywista

« Odpowiedz #154 dnia: Maja 16, 2015, 20:13:34 pm »

i prosi administrację amerykańską o wywarcie presji na tych polityków w Polsce

XVIII w się kłania.  I czy takich ludzi będzie można szanować w USA po wyslaniu takiego listu? Interesy stronnictwa Pruskiego PO i Amerykańskiego PiS w sprawie Ukrainy na razie są jako tako zbieżne... Zatem czy to Komor czy Duda będziemy kochali banderowców, nie ma wyjścia :)

Proszę zwrócić uwagę jeszcze na następującą rzecz: niemiecki minister pisze do Polaka po niemiecku - to się nazywa duma. Na 100% Polacy odpisują po angielsku. Odpisują po angielsku, zeby świat wiedział, że Polacy są bardzo światowi no i mają wuja w ameryce  ;). Takie to zakompleksione.

Zasada stanowi, że na list wysłany przez Niemca do Polaka po niemiecku, Polak odpisuje po polsku. Na list napisany po angielsku odpisuje się po angielsku.
Przed zjednoczeniem Niemiec MSZ RFN pisał po angielsku. Obecnie regułą jest pisanie po niemiecku.

Obecna kampania jest w cieniu przetargu na helikoptery. Proszę zwrócić uwagę, że "Europa" jest zaniepokojona możliwością wygranej PiS. Boją się Niemcy i Francuzi o los kontraktu. Pewnie za chwilę usłyszymy jakiś komplement z USA skierowany do Dudy.

"I w mordobiciu musi być umiarkowanie"*
 * Dzielny wojak Szwejk.
Regiomontanus
aktywista

« Odpowiedz #155 dnia: Maja 16, 2015, 20:22:33 pm »

List Schetyny, wg. MSZ, jest sfałszowany.

http://www.msz.gov.pl/pl/aktualnosci/dla_mediow/sprostowania/wyjasnienie_ws__falszywego_listu_ministra_spraw_zagranicznych_grzegorza_schetyny_do_sekretarza_stanu_usa_johna_kerry_ego
Certe, adveniente die judicii, non quaeretur a nobis quid legerimus, sed quid fecerimus.
Wewiórka
*NOWICJUSZ*
uczestnik

« Odpowiedz #156 dnia: Maja 16, 2015, 22:48:30 pm »

List Schetyny, wg. MSZ, jest sfałszowany.

http://www.msz.gov.pl/pl/aktualnosci/dla_mediow/sprostowania/wyjasnienie_ws__falszywego_listu_ministra_spraw_zagranicznych_grzegorza_schetyny_do_sekretarza_stanu_usa_johna_kerry_ego

Mnie jakoś trudno im uwierzyć. A list Steinmeiera nie jest sfałszowany?
rysio
aktywista

« Odpowiedz #157 dnia: Maja 16, 2015, 23:43:07 pm »

Wierzę tylko w informacje zdementowane.

Poza tym jak tu wierzyć w szlachetnosc uczynków polityków i ich ministerstw skoro potrafią wycyganić parę groszy za rzekome tankowanie benzyny?
 * Dzielny wojak Szwejk.
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #158 dnia: Maja 16, 2015, 23:52:18 pm »

Widział kto pismo urzędowe bez sygnatury? Bo ja nie widziałem.

A korespondencja taka, jak załączona powyżej powinna mieć też:
1) datowniki i dekretacje
2) klauzule ograniczające jawność

Tylko p. Rysio może wierzyć, że te fałszywki są oryginałami. Swoją drogą, skąd p. S je skopiował? Z jakich stron?
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
rysio
aktywista

« Odpowiedz #159 dnia: Maja 17, 2015, 00:10:39 am »

skąd p. S je skopiował?

No wpadł pan panie S. Od kiedy pracuje pan dla Putina?

PS
Kiejkuty też były wymysłem agentów Putina
« Ostatnia zmiana: Maja 17, 2015, 00:18:17 am wysłana przez rysio » Zapisane
 * Dzielny wojak Szwejk.
Tato
aktywista

« Odpowiedz #160 dnia: Maja 17, 2015, 00:21:43 am »

Ot... i przyszło nam wybierać takiego Polaka, który ma ładniejszą Żydówkę ...;)
;D
I z czego rży? Że już  sobie p. Tato całkiem móżdżek zdenaturował?

Excellent ! Cóż za poziom erystyczny...godny doprawdy klasycznych PiS - owskich tęgoszyich i krótkopalcych aparatczyków...jednym słowem klasyczny przykład honorowego samobójstwa cywilnego :) Winszuję. Nie wiem tylko, co Pan chciał tym ordynarnie głupim zachowaniem podważyć. Uważa Pan, że ona jednak nie jest ładniejsza, czy może mamy głosować na tego, który ma tą brzydszą...?;)
« Ostatnia zmiana: Maja 17, 2015, 02:28:50 am wysłana przez Tato » Zapisane
"CRUX SACRA SIT MIHI LUX , NON DRACO SIT MIHI DUX"
          V R S N S M V - S M Q L I V B
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #161 dnia: Maja 17, 2015, 00:36:26 am »

skąd p. S je skopiował?

Pan S to przecież "wannabe" a nie agent
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Filip S
aktywista

« Odpowiedz #162 dnia: Maja 17, 2015, 00:37:19 am »

Skany skopiowałem ze stronki:

https://joeshever.wordpress.com/2015/04/24/forgetting-history-lessons-method-of-polish-ministers/

List Schetyny pojawił się również tutaj http://wolna-polska.pl/wiadomosci/ambasada-usa-dyktuje-polityke-zagraniczna-polski-2015-05 oczywiście biorę pod uwagę możliwość fałszerstwa.

skąd p. S je skopiował?

Pierwsi to puścili w obieg Niemcy więc troszku nie ten kierunek.  ::)

Pan S to przecież "wannabe" a nie agent
[/quote]

Idiotyczne Ad personamy Pan sobie daruje.

« Ostatnia zmiana: Maja 17, 2015, 00:55:12 am wysłana przez Filip S » Zapisane
rysio
aktywista

« Odpowiedz #163 dnia: Maja 17, 2015, 01:30:46 am »

Pierwsi to puścili w obieg Niemcy więc troszku nie ten kierunek. 
To byl z mojej strony żart agencie J-23 ;)

Komor czy Duda? Tak czy owak sierżant Nowak. Albo wsi-ok albo cywil.
« Ostatnia zmiana: Maja 17, 2015, 01:36:16 am wysłana przez rysio » Zapisane
 * Dzielny wojak Szwejk.
Anna M
aktywista

« Odpowiedz #164 dnia: Maja 17, 2015, 10:37:33 am »

Jan Pietrzak fekieton

https://www.youtube.com/watch?v=V0LG5pZ5AnI
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 25 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Poczekalnia  |  Wątek: Dogrywka prezydencka, 24 maja 2015 « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!