Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Lutego 18, 2025, 11:44:19 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232983 wiadomości w 6648 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Poczekalnia  |  Wątek: Dogrywka prezydencka, 24 maja 2015
« poprzedni następny »
Ankieta
Pytanie: Kogo wybierasz?  (Głosowanie skończone: Maja 24, 2015, 12:44:25 pm)
Bronisław Komorowski - 2 (2%)
Andrzej Duda - 71 (69,6%)
nie będę głosował/ zabiorę kartę/ oddam głos nieważny - 29 (28,4%)
Głosów w sumie: 101

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 25 Drukuj
Autor Wątek: Dogrywka prezydencka, 24 maja 2015  (Przeczytany 75147 razy)
rysio
aktywista

« Odpowiedz #90 dnia: Maja 13, 2015, 22:59:13 pm »

W rameczkę, w rameczkę i powiesić przed każdym punktem wyborczym i na tablicy ogłoszeń w każdej parafii.
a przy urnie postawić milicjanta z długą pałą
"I w mordobiciu musi być umiarkowanie"*
 * Dzielny wojak Szwejk.
Fideliss
aktywista

« Odpowiedz #91 dnia: Maja 13, 2015, 23:04:15 pm »

a kto nas do tej Unii tak bardzo namawiał? Mieliśmy ich chrystianizować. Drugie płuco itd.....

A kto się dąsał, heroicznie droczył aż powiedział "nie chcem ale muszem" i podpisał traktat lesbieński?

Sami Wielcy Rodacy. Jeden święty drugi już prawie - z Wawelu do nieba już tylko jeden krok...

Tys prowda. Jakoś ten "traktat lesbieński" umknął mojej uwadze. Zapewne był to błąd.  Taki politycznie zorientowany to już nie jestem. Było, minęło. Myślmy o hic et nunc.
rysio
aktywista

« Odpowiedz #92 dnia: Maja 13, 2015, 23:21:58 pm »

Było, minęło. Myślmy o hic et nunc.

No właśnie, czy korpoludek-Duda noszacy w kancelarii za Kaczorem teczkę z traktatem lesbieńskim i trzymający zapałki przy chanukowym świeczniku nie pomoże wydoić nas na 60 mld usd?

Myślmy o hic et nunc
 * Dzielny wojak Szwejk.
Fideliss
aktywista

« Odpowiedz #93 dnia: Maja 13, 2015, 23:25:21 pm »

W rameczkę, w rameczkę i powiesić przed każdym punktem wyborczym i na tablicy ogłoszeń w każdej parafii.
a przy urnie postawić milicjanta z długą pałą

Zgadza się, ale nie milicjanta a policjanta i nie z długa pałą a z  paralizatorem.  :)
Pan sie ogarnie , panie rysio.
Regiomontanus
aktywista

« Odpowiedz #94 dnia: Maja 14, 2015, 02:46:57 am »

A kto się dąsał, heroicznie droczył aż powiedział "nie chcem ale muszem" i podpisał traktat lesbieński?
Sami Wielcy Rodacy. Jeden święty drugi już prawie - z Wawelu do nieba już tylko jeden krok...

No, ale tak gwoli sprawiedliwości, to wszyscy chcieli do tej Europy, nie tylko Wielcy Rodacy. Cała Polska pragnęła i łaknęła unioeuropejskości. Zwłaszcza "otworzenia rynków pracy". I żeby paszport europejski mieć. Panie Rysiu, Pan nie chciał, naprawdę ani trochę? Nawet w latach 90-tych?
Certe, adveniente die judicii, non quaeretur a nobis quid legerimus, sed quid fecerimus.
CiociaA
aktywista

« Odpowiedz #95 dnia: Maja 14, 2015, 03:56:36 am »

My tu sobie gadu-gadu o drugich turach, czy głosować czy zostać w domu, a tymczasem Komisja Europejska przedstawiła dzisiaj agendę imigracyjną, która przewiduje, że Polska będzie musiała przyjąć u siebie kilka tysięcy azylantów. Zaczyna się nowy jakościowo etap niszczenia Polski.

Zgadzam się. Daliśmy się sprzedać temu pedalskiemu i (inwektywa) Eurokołchozowi za dofinansowanie budowy kilku wiaduktów i ścieżki rowerowej w Chlapkowicach.
Przypomnę; a kto nas do tej Unii tak bardzo namawiał? Mieliśmy ich chrystianizować. Drugie płuco itd.....

A orliki? O orlikach Pan zapomniał? Tylko młodzieży po wsiach mało ostatnio, nie ma kto piłki kopać. Jak chrystianizują nasi Europę? Ano siedzą w związkach partnerskich, dobrze jeszcze jak polsko-polskich, a nie egzotycznych.
"Kto w Ofierze Mszy Św. jest przytomnym z sercem szczerym, z wiarą prostą, z uszanowaniem, ze skruchą pokorną, ten dostąpi miłosierdzia i znajdzie potrzebne sobie łaski."

"Maryjo, Królowo Polski, pomóż tej ziemi!"
yoko
uczestnik

« Odpowiedz #96 dnia: Maja 14, 2015, 07:08:05 am »

No, ale tak gwoli sprawiedliwości, to wszyscy chcieli do tej Europy, nie tylko Wielcy Rodacy. Cała Polska pragnęła i łaknęła unioeuropejskości. Zwłaszcza "otworzenia rynków pracy". I żeby paszport europejski mieć. Panie Rysiu, Pan nie chciał, naprawdę ani trochę? Nawet w latach 90-tych?
Ja nie chciałam i dalej nie chcę.
Franciszek
uczestnik

Św. Franciszku, módl się za nami!

« Odpowiedz #97 dnia: Maja 14, 2015, 07:37:34 am »

Najlepsze co katolicy w tym kraju moga miec obecnie to Duda. I nic tego nie zmieni.
Rozumiem, że tym ostatnim wyłączył Pan krytyczne myślenie...

Najlepsze co katolicy w tym kraju moga miec obecnie to Duda.

No bo był taki facet, o którym wielu mówiło: "Najlepsze co katolicy w tym kraju moga miec obecnie to Lech Kaczyński. I nic tego nie zmieni." A przecież ten człowiek załatwił parę rzeczy, takich, ze jeszcze mi wstyd. Np Lizbonę czy wspieranie betonu zydowskiego w różnej postaci. Duda jest z jego stajni. To tak jak 2 + 2 = 4.

Niestety p.Grzegorz Braun poleciał po betonie popierając Dudę w II turze. Najpierw go krytykował a teraz popiera. Wiem co powiecie: że mniejsze zło. Własnie dlatego Polska jest w tym stanie: mamy mniejsze zło. Gdyby Duda przedstawił jasno i konkretnie co dla niego jest racją stanu lub rzeczami ważnymi, wbrew którym nie odpuści, ale nie, takich imponderabiliów nie znalazłem u niego. Za to znalazłem:

1. Duda wybiera się da Waszyngtonu, gdy amerykańskie władze sieją antypolskie kłamstwa. Zatem dobre imie Polski i Polaków Dudę nie jest dla niego sprawą priorytetową.

2. Jest przeciw in-vitro a nawet za, więc ochrona zycia poczętego i nauki Kościoła (życie ludzkie poczyna sie wyłącznie w wyniku aktu małżeńskiego) nie interesuje. Zatem bezwzględna ochrona życia poczętego Dudę nie interesuje,

3. Duda może rozważyć militarny udział Polski w wojnie na Ukrainie, co jest dla mnie wskazówką, że albo Duda nie zna stanu militarnego Polski albo go zna co oznacza, że obroność Polski nie jest dla niego priorytetem.

4. O jego zasadach życia gospodarczego, czy polityki podatkowej, traktowania podmiotów krajowych i zagranicznych, to nie wiem o nim nic. Pewnie ma poglądy PIS-u.

Jak mając takie doświadczenie jakie mamy oglądając polską i światową politykę można na niego głosować? Przecież nie ma żadnej istotnej różnicy z Komorowskim. To jest tylko wybór rodzaju smierci przez Polskę. Nawet nie mordercy. Żeby było jasne, z tym mordercą nie chodzi o Dudę czy Komorowskiego. Dla mnie jeden z nich jest marionetką kondominium rosyjsko-niemieckiego a drugi marionetką protektoratu żydowskiego i finansjery USA. Tak jakby te dwie siły nie pracowały w jednej drużynie. Nie jest dla mnie istotne jak dużą świadomość tego mają kandydaci. Nie będę głosował na osobę, która - między innymi - nie umie wyartykułować czego na pewno nie zrobi.

Nie umiem czytać między wierszami i staram się nie pisać między wierszami.
Franciszek
uczestnik

Św. Franciszku, módl się za nami!

« Odpowiedz #98 dnia: Maja 14, 2015, 07:45:31 am »

Przyszło mi do głowy, że Polacy to wybierają na swoich władców ludzi jak najgorszych po to, żeby potem modlić się do Matki Bożej o pomoc zamiast do Niej modlić się przed wyborem. Taki szczyt hipokryzji. To taka wyborcza wersja przysłowia "Polak przed szkodą i poszkodzie głupi".
Nie umiem czytać między wierszami i staram się nie pisać między wierszami.
rysio
aktywista

« Odpowiedz #99 dnia: Maja 14, 2015, 09:17:48 am »

Przyszło mi do głowy, że Polacy to wybierają na swoich władców ludzi jak najgorszych po to, żeby potem modlić się do Matki Bożej o pomoc zamiast do Niej modlić się przed wyborem. Taki szczyt hipokryzji. To taka wyborcza wersja przysłowia "Polak przed szkodą i poszkodzie głupi".

Nic dodać nic ująć.

Tak po prawdzie z ręką na sercu, głosowałem na nie.

Dlaczego?
Dlatego, że twierdziłem i uważam tak nadal, że nie byliśmy przygotowani - kadry kraju ( ministerstwa wymiar sprawiedliwosci, przedsiębiorcy, adwokaci i radcy) nie miały i nie mają znajomosci teorii i praktyki prawa europejskiego, dzienniki ustaw nie były (ani nie zostaly do dzis) w pelni przetłumaczone itp
W powszechnym odbiorze UE byla Gminnym Osrodekiem Pomocy Spolecznej. Tymczasem to pole walki o interesy gospodarcze. Polacy o tym nie wiedzieli i nie wiedza. Dowodem na to jest to, ze w kampanii prezydenckiej ani w tym watku nie mowi sie o gospodarce i ekonomii.
Swiadomosc ekonomiczna jest zerowa. Dlatego Polak katolik bardziej interesuje sie przepychankami o pomnik Lecha niżutratą pracy w Optimusie i likwidacja tej firmy przez panstwo polskie by zrobic miejsce na rynku dla firm IT z usa. Nawet tuszowanie lapowek przez min. Sienkiewicza przekazanych z usa do kieszeni urzednikow nie budzi emocji.
Wielu obywateli nie oburza sie tylko zazdrosci, ze oni moga brac a ja nie.

Co do samej UE, to projekt ten nieustannie zmieniał się. Ale ma swoje mocne strony.
Co do podrozowania bez wiz UE nie ma z tym wiele wspolnego. Przed wstapieniem do ue jezdzilismy bez wiz na mocy innego traktatu.

Zatem mam czyste sumienie co do mojego umoczenia w UE. I zachowam czyste sumienie w sprawie podwladnego Lecha Kaczynskiego bywszego UD-owca.
 * Dzielny wojak Szwejk.
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #100 dnia: Maja 14, 2015, 09:27:14 am »

No właśnie, czy korpoludek-Duda noszacy w kancelarii za Kaczorem teczkę z traktatem lesbieńskim i trzymający zapałki przy chanukowym świeczniku nie pomoże wydoić nas na 60 mld usd?

Myślmy o hic et nunc

Prośba do administracji o wprowadzenie plonka
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
rysio
aktywista

« Odpowiedz #101 dnia: Maja 14, 2015, 10:10:40 am »

Myślmy o hic et nunc

Prośba do administracji o wprowadzenie plonka

Prośba do Administracji o czasowe zabanowanie p.Krusejdera za uporczywą próbę kneblowania wypowiedzi za poglądy niezgodne z jego własnymi.
Zwracam też uwagę na obraźliwe słowa jakimi określa oponentów, które do tej pory grzecznie pomijałem milczeniem.
 * Dzielny wojak Szwejk.
makumba
rezydent

« Odpowiedz #102 dnia: Maja 14, 2015, 10:38:47 am »

Panowie, czy Wy aby nie traktujecie tych wyborów zanadto poważnie? Przypomnę może, że choćbyście przekonali do swoich racji całe forum  ;) to i tak nie będzie miało to wpływu na wynik. Zostawcie te nerwy dla Komorowskiego i Dudy, to Oni walczą o intratny stołek a nie Wy.
Artur Rumpel
aktywista

Prawdziwe Boze Narodzenie
« Odpowiedz #103 dnia: Maja 14, 2015, 11:06:20 am »

Bez wiz faktycznie jeździliśmy juz od dawna. Ale teraz możemy bez paszportów. I możemy przekraczać granice w dowolnym miejscu. Dla mnie to ostatnie jest najważniejsze ( w kwestii podróżowania).
Seb. Kozłowski
rezydent

« Odpowiedz #104 dnia: Maja 14, 2015, 11:21:36 am »

Myślmy o hic et nunc

Mam podobne, jak Pan obawy. Moim zdaniem p. A. Dudę można uważać za sympatyzującego ze Stronnictwem Amerykańsko-Żydowskim, jak to nazywa p. St. Michalkiewicz. O ile dobrze rozumiem p. St. Michalkiewicza, to Stronnictwo Amerykańsko-Żydowskie łatwo będzie przekonać do wypłaty dolarów dla Żydów. Z im większym uniżeniem (a spodziewam się postawy uniżonej) p. A. Duda stawi się przed obliczem p. B. Obamy, z tym większym naciskiem i z tym większymi żądaniami (w sensie kwoty) wystąpią Żydzi. W konsekwencji tym większe będzie prawdopodobieństwo, że Żydzi dostaną pieniądze, co zrujnuje nas nie tylko finansowo (to będzie pół biedy), to sprowadzi na nas trudne do przewidzenia konsekwencje polityczne.
Jednak nie przyłączam się do pańskiej retoryki. Nie wiem, co oznacza "korpoludek", a o zmarłym tragicznie L. Kaczyńskim pisemnie w taki sposób bym się nie wyraził. Nie rajcuje mnie przekręcanie nazw, bo uważam, że łatwiej w takiej sytuacji o nieporozumienie, a poza tym takie przekręcanie niesie ze sobą ładunek emocjonalny, który niektórzy mniej zorientowani odbierają jako coś negatywnego.
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 25 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Poczekalnia  |  Wątek: Dogrywka prezydencka, 24 maja 2015 « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!