...Ostatnio ominęło mnie 4 księży gdy uklękłam do Komunii Św...Szanowna Pani, nie cierpi Pani dla Jezusa, tylko z powodu swojej pychy i uporu. ... Należy przystępować do niej w taki sposób, jaki przyjęty jest w danej parafii.
Przypomnę słowa Chrystusa z Ewangelii z ostatniej niedzieli: "nie przyszedłem po to, aby mi służono, lecz po to, by służyć". Pozwólmy więc, by Chrystus nam służył a sami przyjmijmy postawę wdzięczności (dziękczynienia) a nie poddaństwa. Samo słowo "Eucharystia" oznacza "dziękczynienie, wdzięczność".- Wojciech Żmudziński SJ -
CytujPrzypomnę słowa Chrystusa z Ewangelii z ostatniej niedzieli: "nie przyszedłem po to, aby mi służono, lecz po to, by służyć". Pozwólmy więc, by Chrystus nam służył a sami przyjmijmy postawę wdzięczności (dziękczynienia) a nie poddaństwa. Samo słowo "Eucharystia" oznacza "dziękczynienie, wdzięczność".- Wojciech Żmudziński SJ -
Co w tym zlego?
Generalnie kaplan musi sie zdrowo nagimnastykowac, bym uznala go za apostate lub innowierce. Ale w takim przypadku - no nijak nie moge uwierzyc, ze wyznaje katolicyzm. W katoliku, chocby letnim, chocby takim niedzielnym albo nawet takim co to tylko "do zloba i do groba", klekanie przed NS nie wywoluje wscieklizny. Katolik, chocby oziebly duchowo albo zyjacy w grzechu, nie wymysla tanich filozofii, byle tylko wybic ludziom z glowy klekanie przed Bogiem.
Pani Murko, pozwolę sobie panią zacytować jako swoje słowa,w liście do mojego proboszcza,
Ze wzgledu na Pana synka odradzam otwarta wojne z proboszczem. Pan jej podola, ale dzieciak moze jej nie podolac.
Jak wziąć kredyt, jak pozyskać pieniądze z UE i jak zmotywować parafian do tego, by częściej chodzili do kościoła? Na wrocławskim Uniwersytecie Ekonomicznym trwa nabór na studia z zarządzania parafią
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7167345,Proboszcz_menedzer_po_zarzadzaniu.htmlCytujJak wziąć kredyt, jak pozyskać pieniądze z UE i jak zmotywować parafian do tego, by częściej chodzili do kościoła? Na wrocławskim Uniwersytecie Ekonomicznym trwa nabór na studia z zarządzania parafią