Cytat: Fons Blaudi w Lipca 31, 2009, 13:39:15 pmNo i nic. Na pewno ma dyspense od ks. Berga. Chwała Bogu,że Ekscelencja pewni sam jej sobie też udziela...
No i nic. Na pewno ma dyspense od ks. Berga.
Ale ksiądz WG ma koloratkę.
Cytat: Antiquus_ordo w Lipca 31, 2009, 19:12:21 pmAle ksiądz WG ma koloratkę.Wiele razy widziałem ks. WG w stroju całkowicie świeckim na ulicach Krakowa ...
Zapewne na rowerze?
Ksiądz Dietmer Aust FSSP też chodzi bez sutanny - ba nawet bez sutanny odprawia Msze.
Księdza Austa miałem przyjemność raz spotkać we Wrocławiu, bynajmniej nie był w sutannie, niestety krótki czas spotkania nie pozwolił na zapytanie, czy ma dyspensę na taki strój.
PS. Do niedawna za noszenie sutanny, a niekiedy i koloratki, wypieprzano bez litosci z francuskich seminariow.
Cytat: Caesar w Lipca 31, 2009, 23:02:10 pmKsiędza Austa miałem przyjemność raz spotkać we Wrocławiu, bynajmniej nie był w sutannie, niestety krótki czas spotkania nie pozwolił na zapytanie, czy ma dyspensę na taki strój. Mogę go spytać - jak znów będzie we wrześniu w Bytomiu. A bokotematycznie powiem, ze ma fajne kazania w ... Wigwambad - raz nawet mówił o Maryi Króleowej Polski (było to 3 maja tego roku).
Co do x. Wojtka - patrząc się na kolejne zdjęcie, na którym jest na boisku uważam za wielce nieuczciwe, gdyby miał sutannę - wtedy mógłby łapać w jej fałdy piłkę, a to zaprzeczałoby sportowemu duchowi gry w piłkę nożną.
Cokolwiek by to zdanie mialo znaczyc w przekladzie na polski, to zauwaze, ze wokol ksiedza G. nie widze hordy nienawistnych dziennikarzy i syjonistycznych bojowkarzy. Moze nie zmiescili sie w kadrze ?