@ AqebGretkowska przed każdą swoją wypowiedzią n.t. "szeroko rozumianych spraw moralnych" ( ) mówiła mniej więcej coś takiego : " Wprawdzie JA TEŻ jestem katoliczką, ALE...". W sumie nic oryginalnego.
kiedys pewnien ksiadz mi powiedzial madra rzecz " Jezeli nie mam ochoty mu mowic o swoich grzechach to nie musze wystarczy ze znajde kilka minut w ciagu dnia i odprawie tzw spowiedz przed Bogiem wyznam mu cala swoja wina a jako pokuta odmowie jedna z koronek lub rozaniec" wedlug mnie ta metoda moze Ci sie przydac jezeli nie chcesz o tym moiwc ksiedzu
Ja tam słyszałem, że we Wrocławiu jest ksiądz, który "daje dyspensę" na sex przedmałżeński Jak spotkam tą osobę, która o tym wie, to się wypytam i może uda mi się ustalić czy to prawda.
Niechcąc zakładać nowego wątku:Msza Święta polowa w Giżyckuna wzgórzu św. Brunona Bonifacgo z Kwertfurtuz okazji 1000-lecia jego męczęńskiej śmierci(Leci w TVP2) 21.06.2009Abp Glemp, na wstepie podczas kazania w czasie Mszy:"Witam wszystkich, którzy uczestniczą w tym wydarzeniu eucharystycznym."Wspomina o Ruchu Światło-Zycie i ruchu Neokatechumenalnymm jako przykładach życiamodlitwą.komentator w TVP:"Teraz zebrani złożą wyznanie wiary."
To oczywiście cytuję z pamięci.
Ku**@ co za telewizja.
... ale udało mu się zirytować X.Wacława Oszjacę tak iżten dostał wypieków na swym jakże charakterystycznym licu ...