Mój mistrz nowicjatu kiedyś powiedział że gdyby nie Jan Paweł II i Jego życie i twórczość to wielu księżom skończyłyby się teksty na kazania. Ponieważ nie publikuje już nowych tekstów więc w ramach kazań przedstawia się Jego biografię.
Ku*wa mac, [...] Nerwy zaczynaja mi puszczac.
Dzis pierwszy raz pojawilem sie na czerwcowych w tem roku, czego zaluje (... iz bylem na nich w tej, a nie innej swiatyni). Tego nikt nie pobije zdaje mi sie: jako czytanka - po Litanii - jakas ksiazka o zyciu Jana Pawla II. Ludzie kochane, dzis fragment o tem jak Ojcu Swietemu rurke wkladano do przelyku, bo inaczej nie mogl oddychac. O jego operacji, etc. Ku*wa mac, czlowiek przychodzi do kosciola by posluchac o sprawach Bozych, a tu taka jazda.
JPII. SWII, JPII, SWII, JPII, SWII, JPII, SWII, JPII, SWII, JPII, SWII.....na okrągło, ad nauseam.
(...)I to mnie wkurza; Jan Paweł II, sobór watykański II, Jan Paweł II, sobór watykański II. JPII. SWII, JPII, SWII, JPII, SWII, JPII, SWII, JPII, SWII, JPII, SWII.....na okrągło, ad nauseam.
Oddanie chwały Jezusowi oraz rozpalenie ludzi do uwielbiania Jezusa poprzez taniec.
16.06.2009 | Piotr Hełka |Warsztaty tańca uwielbieniowego (ostatnia chwila)Cel warsztatówOddanie chwały Jezusowi oraz rozpalenie ludzi do uwielbiania Jezusa poprzez taniec.Więcej na: http://www.tymoteusz.org.pl/pj/warsztaty-tanca-uwielbieniowego-ostatnia-chwila/1841/
I kiedy w chrześcijaństwie takie "taneczne rozpalanie do uwielbienia" miało miejsce?
A ja pomimo wszystko zapytam, czy wie Pan co wyprawiają w kościołach uczestnicy PJ? Kto i gdzie ich tego nauczył?
A jak Pan myśli, dlaczego przez 20 wieków chrześcijaństwo nie zdecydowało adaptować tańca do celów "uwielbieniowych", mimo takich przykładów przedchrześcijańskich, jak np. taniec Dawida? Sądzi Pan, że przez 2 tyś. lat chrześcijanie po prostu jakoś przegapili temat?