A czy widział ktoś dzisiaj pląsającego biskupa Długosza w Częstochowie? Ale się ubawiłem i to tuż przed Mszą.
Eucharistic Adoration according to the new Catholic community Shalom.:›Liturgical dance‹:http://www.gloria.tv/?media=54
Najlepsze jest to, że ta grupa ma zatwierdzony statut zgodnie z którym jej członkowie mają prowadzić życie modlitewne na wzór św. Teresy z Avila. Ciekawe wyobrażenie mają o św. Teresie.
Cytat: siloam w Czerwca 15, 2009, 16:12:52 pmNajlepsze jest to, że ta grupa ma zatwierdzony statut zgodnie z którym jej członkowie mają prowadzić życie modlitewne na wzór św. Teresy z Avila. Ciekawe wyobrażenie mają o św. Teresie.Najważniejsze, że sa w "pełnej łączności" prawda ? Jepiej do tego dance macabre pasowałaby Hava Nagila.
Ten filmik już chyba gdzieś był wcześniej linkowany, wydaje mi się, że go widziałem.
Dzis pierwszy raz pojawilem sie na czerwcowych w tem roku, czego zaluje (... iz bylem na nich w tej, a nie innej swiatyni). Tego nikt nie pobije zdaje mi sie: jako czytanka - po Litanii - jakas ksiazka o zyciu Jana Pawla II. Ludzie kochane, dzis fragment o tem jak Ojcu Swietemu rurke wkladano do przelyku, bo inaczej nie mogl oddychac. O jego operacji, etc. Ku*wa mac, czlowiek przychodzi do kosciola by posluchac o sprawach Bozych, a tu taka jazda. Kazanie wcale nie lepsze. To samo - kaplan nie dotyka spraw Bozych - ale codziennosci (kazanie nic nie wnosi pozytywnego, zadnego bogactwa duchowego), czyli to co mam dookola na codzien. Nerwy zaczynaja mi puszczac.
Gorsi to są już chyba tylko sedewakantyści... (ironia)