Sebastianus
|
|
« Odpowiedz #165 dnia: Marca 25, 2009, 13:01:42 pm » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Andris krokodyl różańcowy
|
|
« Odpowiedz #166 dnia: Marca 26, 2009, 11:29:01 am » |
|
Się narodziło... http://www.youtube.com/watch?v=6Poxn19c1tY
To już było. Mój komentarz też tam jest. A jakie były niskie oceny, zanim nie wyłączono oceniania!
|
|
|
|
Początkowo zamierzaliśmy nie odpisywać na Pański list, ale ponieważ Pan nalega, pragniemy poinformować, że nie odpowiemy na zadane pytanie.
|
|
|
Sebastianus
|
|
« Odpowiedz #167 dnia: Marca 27, 2009, 10:16:18 am » |
|
Dzisiejsze wezwanie w modlitwie wiernych "Boże spraw by zniesiono karę śmierci na całym świecie." (z zachowaniem sensu, niekoniecznie dosłownie cytuję) powaliło mnie z nóg. Kościół sam w sobie przeczy? Zezwala na karę śmierci i jednocześnie prosi o zniesienie jej na całym świecie? Jakby jakiś innowierca tego posłuchał pewno by obłożył śmiechem nasz Kościół.
|
|
|
|
|
|
|
Jean Gabriel Perboyre
|
|
« Odpowiedz #168 dnia: Marca 27, 2009, 11:28:29 am » |
|
Dzisiejsze wezwanie w modlitwie wiernych "Boże spraw by zniesiono karę śmierci na całym świecie." (z zachowaniem sensu, niekoniecznie dosłownie cytuję) powaliło mnie z nóg. Kościół sam w sobie przeczy? Zezwala na karę śmierci i jednocześnie prosi o zniesienie jej na całym świecie? Jakby jakiś innowierca tego posłuchał pewno by obłożył śmiechem nasz Kościół.
Trzeba bylo isc sie zapytac na jakiej podstawie ulozono taka modlitwe. I ewenntualnie zapytac czy zmieniono juz katechizm.
|
|
|
|
|
|
|
PTRF
|
|
« Odpowiedz #169 dnia: Marca 27, 2009, 13:02:30 pm » |
|
Mnie też kompletnie zaskoczyło. Ale iść i pytać "na jakiej podstawie ..." nie ma co. Odpowiedź mogłaby być tylko jedna : "nasz umiłowany Ojciec Święty Jan Paweł II ..." itd.
|
|
|
|
"Kto tradycji nie szanuje Niech nas w dupę pocałuje" /kawaleryjskie/
|
|
|
pauluss
|
|
« Odpowiedz #170 dnia: Marca 27, 2009, 13:43:30 pm » |
|
A ja bym sie w tej intencji chetnie pomodlil.
|
|
|
|
|
|
|
Paladyn
uczestnik
vivere militare est
|
|
« Odpowiedz #171 dnia: Marca 27, 2009, 14:34:54 pm » |
|
Dzisiejsze wezwanie w modlitwie wiernych "Boże spraw by zniesiono karę śmierci na całym świecie."
Tak kuriozalnej intencji jeszcze nie słyszałem. Czasem pozostaje tylko westchnąć i nie powiedzieć "wysłuchaj nas Panie".
|
|
|
|
"Rycerz Chrystusowy (...) Swoją pierś przyoblekł w kolczugę, a duszę okrył pancerzem wiary. Z tą podwójną zbroją nie obawia się już ani człowieka, ani szatana." św. Bernard z Clairvaux
|
|
|
Zygmunt
Gość
|
|
« Odpowiedz #172 dnia: Marca 27, 2009, 15:12:16 pm » |
|
A ja bym sie w tej intencji chetnie pomodlil.
Właśnie dlatego gdy mamy taką możliwość należy unikać chodzenia na NOM. Niektórzy duchowni doprowadzają do tego, że uczestnictwo w Mszy w rycie posoborowym jest jak hazard - nigdy nie wiadomo co się stanie. Jeśli jestem zwolennikiem kary śmierci to w tym momencie mam wyjść z kościoła?
|
|
|
|
|
|
|
jp7
|
|
« Odpowiedz #173 dnia: Marca 27, 2009, 16:50:14 pm » |
|
Milczeć...
|
|
|
|
Kyrie Eleison! Czy jednak Syn Człowieczy znajdzie wiarę na ziemi, gdy przyjdzie?
|
|
|
Sebastianus
|
|
« Odpowiedz #174 dnia: Marca 27, 2009, 17:49:01 pm » |
|
http://www.youtube.com/watch?v=z88xN4P6QUUCzy to nie czasem nagranie z dyskoteki tak obgadywanej na forum? Panowie, Panie! Niech ktoś mi przełoży na nasze tematykę tej scenki, oglądałem fragmentami, ponieważ te światła migocące dobijały mnie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marca 27, 2009, 17:51:57 pm wysłana przez Sebastianus »
|
|
|
|
|
Zygmunt
Gość
|
|
« Odpowiedz #175 dnia: Marca 27, 2009, 19:00:34 pm » |
|
Milczeć...
Może przynajmniej z palcem na ustach?
|
|
|
|
|
|
|
la_boudin
uczestnik
|
|
« Odpowiedz #176 dnia: Marca 27, 2009, 22:06:25 pm » |
|
Dzisiejsze wezwanie w modlitwie wiernych "Boże spraw by zniesiono karę śmierci na całym świecie."
Tak kuriozalnej intencji jeszcze nie słyszałem. Czasem pozostaje tylko westchnąć i nie powiedzieć "wysłuchaj nas Panie".
jeszcze było coś takiego: "aby zniknęły ostatnie bastiony komunizmu"
|
|
|
|
Nie jest ważne czy w Polsce będzie kapitalizm, wolność słowa, czy w Polsce będzie dobrobyt. Najważniejsze, żeby Polska była katolicka!
|
|
|
Paladyn
uczestnik
vivere militare est
|
|
« Odpowiedz #177 dnia: Marca 27, 2009, 22:16:11 pm » |
|
Niezależnie czy chodziło o Chiny, Białoruś, Koreę i Kubę czy o PZPN to bardzo zacna intencja.
|
|
|
|
"Rycerz Chrystusowy (...) Swoją pierś przyoblekł w kolczugę, a duszę okrył pancerzem wiary. Z tą podwójną zbroją nie obawia się już ani człowieka, ani szatana." św. Bernard z Clairvaux
|
|
|
la_boudin
uczestnik
|
|
« Odpowiedz #178 dnia: Marca 27, 2009, 23:42:55 pm » |
|
Niezależnie czy chodziło o Chiny, Białoruś, Koreę i Kubę czy o PZPN to bardzo zacna intencja.
też tak uważam . Jednak była bardzo wyszukana i odstająca od klasycznych 'za rządzących' i takie tam. Zasłużyła na wspomnienie na forum
|
|
|
|
Nie jest ważne czy w Polsce będzie kapitalizm, wolność słowa, czy w Polsce będzie dobrobyt. Najważniejsze, żeby Polska była katolicka!
|
|
|
|
|