Jean Gabriel Perboyre
|
|
« Odpowiedz #225 dnia: Kwietnia 13, 2009, 09:27:25 am » |
|
{rzepraszam bardzo ale te "groby" to jakies nieporozumienie... Chciałem zapytac czy gdzieś jest (był) grób z tabernakulum na cyborium z Sanctissimum.
W Chinach . Grob wygladal jak oltarz trydencki bez nadbudowy, bylo tabernakulum.
|
|
|
|
|
|
|
Major
|
|
« Odpowiedz #226 dnia: Kwietnia 13, 2009, 16:19:49 pm » |
|
W Kaliszu u jezuitów było normalnie.
|
|
|
|
|
|
|
michal_k
Gość
|
|
« Odpowiedz #227 dnia: Kwietnia 13, 2009, 18:46:34 pm » |
|
Ja chciałem sporzadzic listę błedów z triduum u mnie w parafii... Jedyne co to w Wielki Czwartek Śpiewaliśmy chorał gregoriański na Mszy Wieczerzy Pańskiej a w Sobote litania była po łacinie
|
|
|
|
|
|
|
wiridiana
|
|
« Odpowiedz #228 dnia: Kwietnia 13, 2009, 20:21:53 pm » |
|
|
|
|
|
http://wiridiana.blogspot.com/ W wodospadach Twych kędziorów będę nurzać dłonie, Szept namiętny zaplatając w pasma wokół skroni. Zacałuję blaski oczu zanim znów dzień wstanie.
|
|
|
|
|
|
wiridiana
|
|
« Odpowiedz #232 dnia: Kwietnia 13, 2009, 21:26:00 pm » |
|
Grunt to wiatraczek.
Ważne że internet jest w każdym pokoju siedzibatu.
|
|
|
|
http://wiridiana.blogspot.com/ W wodospadach Twych kędziorów będę nurzać dłonie, Szept namiętny zaplatając w pasma wokół skroni. Zacałuję blaski oczu zanim znów dzień wstanie.
|
|
|
adas
adept
|
|
« Odpowiedz #233 dnia: Kwietnia 16, 2009, 21:37:45 pm » |
|
No, jakże typowy oazowo-odnowowy strzał łopatą w głowę. "Cokolwiek dla Jezusa" - no i co, będziesz przeciw Jezusowi?.
|
|
|
|
|
|
|
adas
adept
|
|
« Odpowiedz #234 dnia: Kwietnia 16, 2009, 21:39:02 pm » |
|
Ale we fragmentach pokazywali jak "ks. Jerzy" zakładał humerał do NOM-u.
Proszę Pana co w tym jest dziwnego? W parafii, gdzie jestem ministrantem ksiądz nieprzerwanie zakłada humerał do nowej Mszy.
Jak długo byłem ministrantem (do ok. 2000 roku) to księża w mojej ówczesnej parafii korzystali z humerałów. Sądząc po tym, że i niedawno im nic nie wyłaziło spod ornatów to może i nadal używają.
|
|
|
|
|
|
|
adas
adept
|
|
« Odpowiedz #235 dnia: Kwietnia 16, 2009, 21:39:23 pm » |
|
Calkiem rzetelna msza hehe, jest stol oltarzowy, pod dachem, stula w indianskie wzorki, nie wiem o co chodzi
Ale jest krzyżyk i świeczki
|
|
|
|
|
|
|
andrea
bywalec
Stat crux dum volvitur orbis
|
|
« Odpowiedz #236 dnia: Kwietnia 17, 2009, 19:39:49 pm » |
|
http://www.youtube.com/watch?v=z88xN4P6QUU
Czy to nie czasem nagranie z dyskoteki tak obgadywanej na forum?
Panowie, Panie! Niech ktoś mi przełoży na nasze tematykę tej scenki, oglądałem fragmentami, ponieważ te światła migocące dobijały mnie.
Mimo wszystko, uważam, że wychowawczo mogło to mieć dobry wpływ. Mimo, że nie zgadzam się z formą "ewangelizacji" jaką jest dyskoteka w Bełchatowie, to takie scenki mogą mieć dobry wpływ. Moje oburzenie budzi raczej spowiedź i modlitwa w takich warunkach, które na pewno dobra nie przynoszą, nie scenki, które mogą chociaż jedną osobę zmusić do myślenie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PTRF
|
|
« Odpowiedz #239 dnia: Kwietnia 24, 2009, 23:33:09 pm » |
|
A pierwszy od lewej (na prawo od Papieża ) to kto ? Wyraźnie z kardynałem Wyszyńskim nie może się dogadać.
|
|
|
|
"Kto tradycji nie szanuje Niech nas w dupę pocałuje" /kawaleryjskie/
|
|
|
|