Zarzycka działa w kościelnej organizacji Legion Maryi. Opowiada mi niesamowite rzeczy. Jej siostra miała raka piersi. Pojawiły się przerzuty. Sytuacja wydawała się beznadziejna.- Zaczęłyśmy jeździć na spotkania modlitewne z ojcem Witko i rak się cofnął - przekonuje. Sama cierpi na stwardnienie rozsiane i choroby stawów. - Od roku zero objawów. A o bólach stawów zapomniałam. Pan zabiera ból - mówi z ogniem w oczach. (...)Znowu muzyka. W innych okolicznościach widok starszych pań śpiewających oazowe piosenki z pełną "choreografią” do danego utworu mógłby wydawać się śmieszny. Ale to nie zabawa. To modlitwa. Na "normalnej” mszy trudno wyobrazić sobie staruszkę, jak macha rękami i robi skłony. A tu nikogo to nie dziwi. Starsi i młodzi modlą się śpiewając.(...)- Ojciec Józef będzie nakładał ręce – uprzedza starsza pani. Tłum czeka w skupieniu. Zakonnik wchodzi między ludzi. Nakłada ręce na głowy wiernych i każdego błogosławi z osobna. Napięcie sięga zenitu. Jakaś kobieta osuwa się nieprzytomna na posadzkę. Nikt jej nie pomaga.- Nie wolno! - słyszę ostrzegawczy głos. Nikt już nie panuje nad tłumem. Co raz ktoś pada w dziwnym letargu na ziemię. - Są w spoczynku. Nic im nie będzie - odsuwa mnie kobieta, gdy chcę podnieść staruszkę, która padła u moich stóp.
Cytat: Angelus Silesius w Grudnia 22, 2009, 11:21:09 amwięcej tu:http://www.bobola.kuria.lublin.pl/pokaz.php?skad=galeria&id=108Co więcej: "6 listopada 2009r. w naszym kościele sprawowana była uroczysta Msza Święta z okazji 25-lecia istnienia Szkoły Podstawowej nr 43 w Lublinie. Mszy Świętej przewodniczył Metropolita Lubelski Ksiądz Arcybiskup Józef Życiński."Jeżeli to jest Msza uroczysta, to jakim słowem określić solenny KRR? Niestety schonbornizm dociera i do nas.
więcej tu:http://www.bobola.kuria.lublin.pl/pokaz.php?skad=galeria&id=108
Życzenia Moderatora GeneralnegoNiech światło Betlejemu daje pełnię wiary, rozjaśnia mroki życia, ogrzewa ciepłem miłości, rodzi nadzieję w posępne dni; pozwala pokonać wszystkie przeciwnościAktualności / Z życia Ruchu w Polsce, dod. 21-12-2009Życzenia Przewodniczącego Konferencji Episkopatu Polski dla Ruchu Światło-ŻycieŻyczę, aby Światło płynące z Betlejem napełniało Wasze serca Bożym, Chrystusowym życiem.Aktualności / Z życia Ruchu w Polsce, dod. 21-12-2009
Talony na spowiedź...
Ot, kontrola odprawionych spowiedzi wielkanocnych, czyli sprawdzanie jakie jest uczestniczenie parafianina w obowiązującym katolika życiu sakramentalnym "raz w roku, około Wielkiejnocy ..."
Lefebvre był głupim osłem.
Co więcej: "6 listopada 2009r. w naszym kościele sprawowana była uroczysta Msza Święta z okazji 25-lecia istnienia Szkoły Podstawowej nr 43 w Lublinie. Mszy Świętej przewodniczył Metropolita Lubelski Ksiądz Arcybiskup Józef Życiński."Jeżeli to jest Msza uroczysta, to jakim słowem określić solenny KRR? Niestety schonbornizm dociera i do nas.