A naprawde warto, bo akurat w obecnym etapie wyborczym dostęp na żywo do spotkań z jedynym katolickim kandydatem jest wybitnie ograniczny. Dla uspokojenia dodam, że zarówno G.BRAUN, jak i niegodny autor tych słów, są zdecydowanie umiarkowanymi zwolennikami tak mącącej spokój niektórych dusz intronizacji. Jestem o tyle zwolennikiem owej, na ile czuje sie jeszcze obywatelem tego post-katolickiegoo państwa i mieszkańcem posoborowej parafi...p.w.CHRYSTUSA KRÓLA.
...miało być PO-soborowej...
Własnie doczytałem Pani "spory" w temacie na wątku "...Pozwolenie Komisji E.D...."'gdzie nie dane pisać mojej nowicjatowej duszyczce- mam nadzieje z korzyścią dla wszystkich...Słowo wsparcia dla świerzaka liczy sie po trzykroć:-) DEO GRACIAS!
Kordialnie dziękuje. Myśle, że dziwnie nieprzychylny stos.m.in. do Pani osoby niektórych interlokutorów może wynikać jeszcze z jednego faktu. Mieszka Pani jeśli dobrze zrozumiałem już jakiś czas za oceanem. Nie wiem jak często ma Pani okazję odwiedzać POst-PRL, ale będąc TU na pewno nie można nie zauważyć postępu-jących szybko zmian, degradujących to społeczeństwo(o czym m.in. pisałem w wątku "przedstawiając sie")Szczególnie jeśli miało sie troche przerwy w kontakcie ze współczesnymi katolikami... I jeszcze z troche pofakcie: na wiadomym Radiu właśnie kończy się nagranie spotkania z udziałem G.B. i x Śniadocha na temat x Piotra Skargii...Jakiego tradsa może taka audycja zgorszyć???
Ponieważ zna Pani angielski i lubi radio-przynajmniej jedno:-) to ośmiele sie zareklamować malutkie trad. radio z Waszyngtonu. Może coś Siostra o nim słyszała:TRADITIONAL CATHOLIC RADIO-nie jest na żywo, nadaje sie na komórkę. Dużo arch.homilii kolegów w niedoli bp-a Wiliamsona, a i jego sławne Listy Otwarte do...są emitowane. Moja średnia znajomość ang.pozwala na dość częste słuchanie od niemal równego roku-choć trafiłem ponad dwa lata temu. God Save America!
Międzynarodowa Konferencja Naukowa „Co Bóg złączył…”Małżeństwo, rodzina i płciowość w kontekście Synodu Biskupów 2014–2015http://www.diecezja.waw.pl/4089Dość obszerne streszczenie Konferencji .... jest zamieszczone tu:http://www.pch24.pl/co-bog-zlaczyl,35150,i.html... i na końcu pisze:"(...) Patronat medialny nad konferencją sprawował portal PCh24.pl. W najbliższym czasie opublikujemy na naszych łamach materiały wideo ze wszystkimi wystąpieniami prelegentów zorganizowanej na UKSW konferencji."