Ja mam nikle zainteresowanie reszta Kosciola. Dbam o swoje (lokalne srodowiska MT). Jesli nie mam mozliwosci pojsc na MT to ide na liturgie katolicka w rycie wschodnim.
Nigdy nie czytywalem Kroniki Novus Ordo itp. nigdy mnie to nie interesowalo.Robie swoje i mam spokojne nerwy.
Ja ufam Duchowi Swietemu, a papiez i biskup niech sobie robi co chce. Jestesmy im winni wsparcie modlitwa.Zamiast lamac sie prosze zebrac podpisy za Msza i do proboszcza!
>> Wybacz, że zapytam Kamilku, jak Twoje nerwy reagują na taką oczywistą oczywistość (zakładam, że to przekaz prawdziwy...)?Szuria. Najzabawniejsze jest to, że skoro te gesty i odniesienia tak łatwo, jak widać, zidentyfikować i ujawnić, to po cóż "mason Bergoglio" miałby się nimi tak ostentacyjnie i często posługiwać? Też mi konspiracja... khhh...
Cytat: kamilek w Października 07, 2014, 23:15:30 pmJa ufam Duchowi Swietemu, a papiez i biskup niech sobie robi co chce. Jestesmy im winni wsparcie modlitwa.Zamiast lamac sie prosze zebrac podpisy za Msza i do proboszcza!Widzę, że Pan nigdy w tej sprawie lub podobnej nie rozmawiał z proboszczami.Cóż w pewnym momencie człowiekowi nie zależy na pańszczyźnie, która się skończy przy byle pretekście.
Cytat: Jean Raspail w Października 08, 2014, 08:18:12 amCytat: kamilek w Października 07, 2014, 23:15:30 pmJa ufam Duchowi Swietemu, a papiez i biskup niech sobie robi co chce. Jestesmy im winni wsparcie modlitwa.Zamiast lamac sie prosze zebrac podpisy za Msza i do proboszcza!Widzę, że Pan nigdy w tej sprawie lub podobnej nie rozmawiał z proboszczami.Cóż w pewnym momencie człowiekowi nie zależy na pańszczyźnie, która się skończy przy byle pretekście.Zdarzylo mi sie rozmawiac na szczeblach od kleryka do audiencji u kardynala.
Co udało się uzyskać dla Tradycji?
CytujCo udało się uzyskać dla Tradycji?Rzeczoną audiencję
Cytat: rysio w Października 09, 2014, 01:15:19 amCytujCo udało się uzyskać dla Tradycji?Rzeczoną audiencjęTen "dym szatana" działa jak jakiś spray, albo chemtrails ... Oduracza ludzi bez względu na IQ. Może to ma jakiś związek z agresywnym brzmieniem gitar na NOMach, jak ktoś takim rozemocjonowanym falom odda się bez reszty w młodości, to już potem nie potrafi posługiwać się sumieniem wg ewangelicznej instrukcji...:-(
Cytat: vita.romana w Października 09, 2014, 10:32:47 amCytat: rysio w Października 09, 2014, 01:15:19 amCytujCo udało się uzyskać dla Tradycji?Rzeczoną audiencjęTen "dym szatana" działa jak jakiś spray, albo chemtrails ... Oduracza ludzi bez względu na IQ. Może to ma jakiś związek z agresywnym brzmieniem gitar na NOMach, jak ktoś takim rozemocjonowanym falom odda się bez reszty w młodości, to już potem nie potrafi posługiwać się sumieniem wg ewangelicznej instrukcji...:-("zaczynam widzieć, że bardziej niż księdzem rzymskokatolickim bywałem uczony na pastora zielonoświątkowego""Spójrzcie na owoce - i dla kapłanów, i dla wiernych, którzy odchodzą z Kościoła do zborów zielonoświątkowych.""Niech ksiądz wstąpi do Bractwa Kapłańskiego sw Piusa X, prawdziwa odtrutka na posoborową charyzmatyczną duchowość.""Ja jestem bylym absolwentem WSD w Plocku. Zostalem wyswiecony na ksiedza w Plocku, poczym wyjechalem na misje. Pozostawilem kaplanstwo z innych wzgledow.. musze przyznac,ze sytuacja Kosciola Katolickiego w innych krajach jest podobna. Przede wszystkim ksieza geje.... Im wyzej w cherarchii tym gorzej""I to właśnie z braku tradycyjnej nauki Kościoła, której duchowni nie przekazują, wziął się sukces ruchów charyzmatycznych.... Czy nie lepiej jakby kapłani głosili tradycjne kazania i wyjaśniali ludziom prawdy wiary, katechizm itd?"Jestem wstrząśnięty...Moi bliscy znajiomi, mlodzi, biedni, na dorobku, licza sie z kazdym groszem poszli poprosic o chrzest dla dziecka.Co uslyszeli: "Co łaska, od 300 zł".Czy nawet Franciszek nie nakazywał, by udzielali sakramentow za darmo?Jest im przykro, ze ta dolna granica, to az 300 zł, dla nich to ogromna kwota.Zgadnijcie, jak się z tym czuja i co myslą?http://www.portalplock.pl/pl/334_informacje/7985_ksiadz_ktory_zrzucil_sutanne_wywiad.html
Problem jest taki: Jeśli zgodnie z casusem weneckim (rozstrzygnięcie samego Soboru Trydenckiego...) możliwe okaże się 2gie małżeństwo, to dlaczego nie 3cie i nie 4te?