Znalazłam, że tegorocznym laureatem nagrody Ratzingera jest niejaki Mario Bota. Ks. Chrostowski był laureatem tej nagrody kilka lat temu.
Professore Dżwigaj był chyba wykładowca sztuki sakralnej na Uniwersytecie JPII w Krakowie...... Boże widzisz i nie grzmisz..
Nie wiem o kim mówisz stąd trudno mi się do tego odnieść. Mam nadzieję, że nie pijesz do ks. Chrostowskiego, którego bardzo cenię. Polecam jego wykłady na youtube. Uczta intelektualna. Z drugiej strony często można mieć wrażenie że w Watykanie nie robią żadnego researchu zanim zdecydują się kogoś wyróżnić np. zaprosić na prywatna audiencję u papieża. Może wynika KK jest mocno przesycony różnymi kretami, którzy maja za zadanie ośmieszyć go i zniszczyć od wewnątrz. Kiedyś na prywatnej audiencji u JP II byli członkowie ukraińskiego Zakony Św Michała, który tak na prawdę jest przykrywką dla agentów KGB , SBU I GRU działających na Ukrainie. Po prostu według ich prawa zakony nie podlegają kontroli ukraińskiej skarbówki i policji. W książce Oficer Wojciecha Sumlińskiego znajdziecie zdjęcie członków tego "zakonu" jak stoją tuż za JPII.