Z tym Benedyktem to tak na serio??
o!otwórzmy w ogóle nowy wątek o "słynnych kościelnych palaczach" i jeszcze dodajmy palących biskupów (obecnych i przeszłych, np. księcia kard. Sapiehę) oraz świętych i błogosławionych (np. Pier Giorgio Frassati).
Cytat: pauluss w Marca 14, 2014, 18:40:38 pmZ tym Benedyktem to tak na serio??Gdzieś czytałem, że z wyborem na Stolicę Piotrową rzucił.
Może po rzuceniu wyboru wrócił do palenia .
Cytat: pauluss w Marca 14, 2014, 22:26:20 pmMoże po rzuceniu wyboru wrócił do palenia .Jeszcze trochę i powstanie teoria, że "rzucił papiestwo", żeby wrócić do palenia.
Motywacja rzecz istotna.......Jak zostane papieżem to rzuce palenie. Obiecuje!!
Patriarcha Lizbony, to ten znany nam za oponenta Ortodoksji?Właśnie mieliśmy Święto Ortodoksji.
Cytat: kamilek w Marca 14, 2014, 23:59:48 pmPatriarcha Lizbony, to ten znany nam za oponenta Ortodoksji?Właśnie mieliśmy Święto Ortodoksji.To ten, ktory cos tam mowil chyba nawet o kaplanstwie kobiet, o tym, ze nie ma przeszkod, nie pamietam dokladnie. Teraz wszyscy cos mowia, wiekszosc bez sensu, wiec nawet to na mnie juz wrazenia nie robi
Kiedyś przed laty czytałem w jakiejś gazecie, że ks. kardynał Dziwisz jest palący. Nie mam żadnego potwierdzenia z innego źródła na ten temat. Może ks. Pauluss będzie coś wiedział więcej na ten temat, w końu jest znanym "miłośnikiem" tej postaci?
Ojej, jaki jestem znany z pogladow - a kiedy to bylo, kiedy sie wyrazalem na temat kardynala z Krakowa (oczywiscie tego najwazniejszego ). Ale na temat papierosow nic nie wiem .