Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Grudnia 05, 2024, 09:23:27 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232673 wiadomości w 6640 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Nominacje nie-papieskie
« poprzedni następny »
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 Drukuj
Autor Wątek: Nominacje nie-papieskie  (Przeczytany 18273 razy)
pauluss
aktywista

« Odpowiedz #30 dnia: Marca 14, 2014, 18:40:38 pm »

Z tym Benedyktem to tak na serio??
superfluus
rezydent

« Odpowiedz #31 dnia: Marca 14, 2014, 20:37:45 pm »

o!
otwórzmy w ogóle nowy wątek o "słynnych kościelnych palaczach" i jeszcze dodajmy  :-\  palących biskupów (obecnych i przeszłych, np. księcia kard. Sapiehę) oraz świętych i błogosławionych (np. Pier Giorgio Frassati).
 :D
emek
rezydent

« Odpowiedz #32 dnia: Marca 14, 2014, 22:17:32 pm »

Gdzieś czytałem, że z wyborem na Stolicę Piotrową rzucił.
pauluss
aktywista

« Odpowiedz #33 dnia: Marca 14, 2014, 22:25:36 pm »

o!
otwórzmy w ogóle nowy wątek o "słynnych kościelnych palaczach" i jeszcze dodajmy  :-\  palących biskupów (obecnych i przeszłych, np. księcia kard. Sapiehę) oraz świętych i błogosławionych (np. Pier Giorgio Frassati).
 :D
Haha, czemu nie :D.
I wyjdzie, że papierosy są ok :)
(Na marginesie - ja ich nie bronię, bo nie potrzebuję dowodu, że nie są takie złe, bo inni też palili. Sam nie palę :) )
pauluss
aktywista

« Odpowiedz #34 dnia: Marca 14, 2014, 22:26:20 pm »

Gdzieś czytałem, że z wyborem na Stolicę Piotrową rzucił.
Jakoś mi to do niego nie pasuje...
Może po rzuceniu wyboru wrócił do palenia :D.
PTRF
aktywista

« Odpowiedz #35 dnia: Marca 14, 2014, 22:38:54 pm »

Jeszcze trochę i powstanie teoria, że "rzucił papiestwo", żeby wrócić do palenia.  :o
"Kto tradycji nie szanuje
 Niech nas w dupę pocałuje"
/kawaleryjskie/
pauluss
aktywista

« Odpowiedz #36 dnia: Marca 14, 2014, 22:40:03 pm »

Jeszcze trochę i powstanie teoria, że "rzucił papiestwo", żeby wrócić do palenia.  :o
A nie? Musiał mieć jakąś silną motywację :P
zenko
uczestnik

« Odpowiedz #37 dnia: Marca 14, 2014, 23:13:15 pm »

Motywacja rzecz istotna.......Jak zostane papieżem to rzuce palenie. Obiecuje!! ;)
pauluss
aktywista

« Odpowiedz #38 dnia: Marca 14, 2014, 23:31:11 pm »

Motywacja rzecz istotna.......Jak zostane papieżem to rzuce palenie. Obiecuje!! ;)
Albo palenie, albo papiestwo :D
kamilek
Gość
« Odpowiedz #39 dnia: Marca 14, 2014, 23:59:48 pm »

.
pauluss
aktywista

« Odpowiedz #40 dnia: Marca 15, 2014, 00:31:51 am »

Patriarcha Lizbony, to ten znany nam za oponenta Ortodoksji?
Właśnie mieliśmy Święto Ortodoksji.
To ten, ktory cos tam mowil chyba nawet o kaplanstwie kobiet, o tym, ze nie ma przeszkod, nie pamietam dokladnie. Teraz wszyscy cos mowia, wiekszosc bez sensu, wiec nawet to na mnie juz wrazenia nie robi :D
zenko
uczestnik

« Odpowiedz #41 dnia: Marca 15, 2014, 11:51:28 am »

Patriarcha Lizbony, to ten znany nam za oponenta Ortodoksji?
Właśnie mieliśmy Święto Ortodoksji.
To ten, ktory cos tam mowil chyba nawet o kaplanstwie kobiet, o tym, ze nie ma przeszkod, nie pamietam dokladnie. Teraz wszyscy cos mowia, wiekszosc bez sensu, wiec nawet to na mnie juz wrazenia nie robi :D

Ta nowa moda wkroczyła juz nawet w grono hierarchów koscielnych. Moda celebrycka polegajaca na tym, ze niewazne co, ale wazne by cos powiedziec i w swiadomości mediów zaistniec....tak wiec im wieksze nonsensy sie pindoli tym media wiecej i "głośniej" piszą. Sa nawet tacy co to twierdza, że w dzisiejszych czasach Kosciół potrzebuje reklamy na wzór proszku do prania....

Najlepiej wiec lekcewazyc wypociny medialnych hierarchów i pomodlic sie o to by Pan Bóg okazał im swoje Miłosierdzie i sprawił by rozum odzyskali.
solid
Gość
« Odpowiedz #42 dnia: Marca 15, 2014, 21:12:23 pm »

Kiedyś przed laty czytałem w jakiejś gazecie, że ks. kardynał Dziwisz jest palący. Nie mam żadnego potwierdzenia z innego źródła na ten temat. Może ks. Pauluss będzie coś wiedział więcej na ten temat, w końu jest znanym "miłośnikiem" tej postaci? ;)
pauluss
aktywista

« Odpowiedz #43 dnia: Marca 15, 2014, 23:30:44 pm »

Kiedyś przed laty czytałem w jakiejś gazecie, że ks. kardynał Dziwisz jest palący. Nie mam żadnego potwierdzenia z innego źródła na ten temat. Może ks. Pauluss będzie coś wiedział więcej na ten temat, w końu jest znanym "miłośnikiem" tej postaci? ;)
Ojej, jaki jestem znany z pogladow - a kiedy to bylo, kiedy sie wyrazalem na temat kardynala z Krakowa (oczywiscie tego najwazniejszego :D). Ale na temat papierosow nic nie wiem :D.
zenko
uczestnik

« Odpowiedz #44 dnia: Marca 16, 2014, 00:18:24 am »

Ojej, jaki jestem znany z pogladow - a kiedy to bylo, kiedy sie wyrazalem na temat kardynala z Krakowa (oczywiscie tego najwazniejszego :D). Ale na temat papierosow nic nie wiem :D.

..a to nie wie ksiadz bo nie wie, czy po prostu kard Dziwisz innej marki papierosy pali?  ;)
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Nominacje nie-papieskie « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!