Rozmowa jest nie na temat. Biskup niewprost przyznał, że mu dzieci pierwszokomunijne odchodzą z Koscioła i nie ma pomysłu na zaradzenie złu, a nie o to kiedy bierzmować. Jedyne co mu do głowy przyszło, to kapitulacja. To jest swoją drogą ostatni z problemów bislupa Walla. W 2013 ogłosił bankructwo całej diecezji , bo mu kasy zabrakło na odszkodowania za molestowanie dzieci. Trudno się dziwic małolatom, ze spierniczają gdzie pieprz rosnie przed takmi pasterzami.
Biskup niewprost przyznał, że mu dzieci pierwszokomunijne odchodzą z Koscioła i nie ma pomysłu na zaradzenie złu, a nie o to kiedy bierzmować. Jedyne co mu do głowy przyszło, to kapitulacja.
Cytat: Sławek125 w Lutego 17, 2019, 11:40:50 amBiskup niewprost przyznał, że mu dzieci pierwszokomunijne odchodzą z Koscioła i nie ma pomysłu na zaradzenie złu, a nie o to kiedy bierzmować. Jedyne co mu do głowy przyszło, to kapitulacja.Jeśli sprawowanié sakramentów jest kapitulacją, to całé chrześcijaństwo jest jedną wielką klęską. Tén biskup prawdopodobnie tak nie uważa i wierzy w skuteczność sakramentów.
To Pan uwazasz, Panie ahmedzie, że wystarczy roślinkę w ziemie wrazić i czekać, już jej wody i nawozu nie potrzeba?
Cytat: Sławek125 w Lutego 17, 2019, 21:10:21 pmTo Pan uwazasz, Panie ahmedzie, że wystarczy roślinkę w ziemie wrazić i czekać, już jej wody i nawozu nie potrzeba?Przenośnia nie jest dla mnie jasna, ale dosłownie jest to możliwé. Wiele roślin może Pan zasadzić (byle w dobrym miejscu) i zaniedbać, i wyrosną.Co do całości: biskup uznał, że pełni darów Ducha Świętégo trzeba udzielić przed pochłonięciém dzieci przez otchłanié Internetu. I dobrze.
Jak nie jest jasna, to proponuje eksperyment badawczy. Nie podlewaj Pan kwiatka w swojej izbie przez 2 miesiące i przenośnia stanie się jasna.
Czyli prawidłowo odczytałem logike biskupa Jakuba.
Cytat: Sławek125 w Lutego 17, 2019, 21:27:47 pmJak nie jest jasna, to proponuje eksperyment badawczy. Nie podlewaj Pan kwiatka w swojej izbie przez 2 miesiące i przenośnia stanie się jasna.Po piérwszé, przenośnia nie jest jasna, to znaczy: nie wiém, co ma być wodą, a co wrażeniém w ziemię i tak daléj.Po wtóré: a która biblijna przypowieść się odnosi do roślin doniczkowych? Drzewo — jak się dobrze posadzi — rosnąć będzie samo, najwyżéj krzywo, ale jakiéś owoce wyda.Cytat: Sławek125 w Lutego 17, 2019, 21:27:47 pmCzyli prawidłowo odczym tałem logike biskupa Jakuba.To moje uzasadnienié (z Internetem), nie biskupa-Jakubowé.
Czyli prawidłowo odczym tałem logike biskupa Jakuba.
To wszystko jedno, dzisiaj internet, kiedys gospoda czy bolszewizm, zawsze diabeł jakieś narzędzia miał ale żeby otwarcie przyznawać, że nic sie nie da zrobić to zdrada jest.
On wystapił o bankructwo diecezji