Homoseksualizm jest felerem, który stanowi przeszkodę na drodze do kapłanstwa i w kapłaństwie równiez. To nie moje wymysły ale Papieza Benedykta XVI.
Kardynał Henryk Gulbinowicz trafił do Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego we Wrocławiu. Jego stan określany jest jako bardzo poważny. Z nieoficjalnych informacji Radia Wrocław wynika, że 97-latek jest nieprzytomny.Informacje na temat stanu zdrowia Henryka Gulbinowicza przekazał dyrektor Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego we Wrocławiu, prof. Wojciech Witkiewicz. Nieoficjalne doniesienia mówią o tym, że 97-letni duchowny jest nieprzytomny. Trwa walka o jego życie - podaje Radio Wrocław.https://wroclaw.wp.pl/henryk-gulbinowicz-w-szpitalu-bardzo-powazny-stan-kardynala-6573883541633952a
I to jest rzetelność wszelkiej maści pismaków, którzy szukają taniej sensacji. Takich ludzi powinno się pozbawiać prawa do wykonywania zawodu. "Bozia" leży w szpitalu od co najmniej tygodnia, o ile nie dłużej.
Cytat: Anna M w Listopada 10, 2020, 00:05:13 amKardynał Henryk Gulbinowicz trafił do Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego we Wrocławiu. Jego stan określany jest jako bardzo poważny. Z nieoficjalnych informacji Radia Wrocław wynika, że 97-latek jest nieprzytomny.Informacje na temat stanu zdrowia Henryka Gulbinowicza przekazał dyrektor Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego we Wrocławiu, prof. Wojciech Witkiewicz. Nieoficjalne doniesienia mówią o tym, że 97-letni duchowny jest nieprzytomny. Trwa walka o jego życie - podaje Radio Wrocław.https://wroclaw.wp.pl/henryk-gulbinowicz-w-szpitalu-bardzo-powazny-stan-kardynala-6573883541633952aI to jest rzetelność wszelkiej maści pismaków, którzy szukają taniej sensacji. Takich ludzi powinno się pozbawiać prawa do wykonywania zawodu. "Bozia" leży w szpitalu od co najmniej tygodnia, o ile nie dłużej.
Dlatego Watykan odpalił teraz z tym zakazem pochówku w katedrze etc. Dostali cynk, że to już ostatnie chwile życia na ziemi.+
Cytat: Jotes w Listopada 16, 2020, 12:12:19 pmDlatego Watykan odpalił teraz z tym zakazem pochówku w katedrze etc. Dostali cynk, że to już ostatnie chwile życia na ziemi.+Ciekaw jestem, ktory biskup bedzie na tyle odwazny, zeby kardynala uroczyscie (ale poza katedra) pochowac. Bo z jednej strony - homoseksualista (wg wloskiej gazety, gdzie Watykan napisal, ze o te zarzuty chodzi) a z drugiej strony - nikt mu nie odebral tytulow koscielnych, wiec pogrzeb nalezy sie uroczysty
Trochę to wszystko niekonsekwentne. Jeżeli całe "halo" dotyczy homoseksualizmu to co zrobimy z Pawłem VI ?
Cytat: rysio w Listopada 16, 2020, 14:11:25 pmTrochę to wszystko niekonsekwentne. Jeżeli całe "halo" dotyczy homoseksualizmu to co zrobimy z Pawłem VI ?Na pewno pożałuję tego pytania, ale co mi tam...O co chodzi z tym P6?