Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Marca 22, 2025, 19:12:37 pm

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
233055 wiadomości w 6649 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Traditio  |  Summorum Pontificum  |  Wątek: III Confiteor never dies
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 Drukuj
Autor Wątek: III Confiteor never dies  (Przeczytany 53344 razy)
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #150 dnia: Listopada 30, 2010, 21:47:48 pm »

mnie chodziło tylko o to, że choć bł. Jan XXIII wprowadził św. Józefa do Kanonu, to już 7 lat później Paweł VI wyprowadził cały Kanon z Mszy

oczywiście zgadzam się, że hipotetyczne celowe pomijanie św. Józefa byłoby przestępstwem kapłana
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
abenadar
rezydent

« Odpowiedz #151 dnia: Listopada 30, 2010, 21:51:42 pm »

+
ale jakoś tak będzie smutno bez tego "III Confiteor never dies". Jak już się sprawa wyjaśniła to pozostają tylko mantylki :)
kurak
aktywista

Damnat quod non intelligunt !!!

« Odpowiedz #152 dnia: Listopada 30, 2010, 21:55:23 pm »

;D ;D ;D kocham te 2 tematy 8)
Zawsze Wierni - Prawdzie katolickiej, Prawdzie Jedynej...
Bartek
Administrator
aktywista

« Odpowiedz #153 dnia: Listopada 30, 2010, 22:10:21 pm »

+
ale jakoś tak będzie smutno bez tego "III Confiteor never dies".

Coś się kończy, coś się zaczyna. Porozmawiamy o prawidłowej wymowie łacińskiej? ;-)
Hoc pulchrum est hominis munus et officium: ut oret ac diligat.
jp7
Administrator
aktywista

« Odpowiedz #154 dnia: Listopada 30, 2010, 22:24:41 pm »

Zostają też mantylki...;)
Kyrie Eleison!
Czy jednak Syn Człowieczy znajdzie wiarę na ziemi, gdy przyjdzie?
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #155 dnia: Listopada 30, 2010, 22:26:36 pm »

+
ale jakoś tak będzie smutno bez tego "III Confiteor never dies". Jak już się sprawa wyjaśniła to pozostają tylko mantylki :)

skoro Summorum Pontificum się zasadniczo nie przyjęło (jak, nie przymierzając, chrzest niekiedy u niektórych), to myśli Xiądz, że taki świstek trzykrotnie kserowany się przyjmie ?

;)
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Jean Gabriel Perboyre
aktywista

« Odpowiedz #156 dnia: Listopada 30, 2010, 23:06:31 pm »

aż żałość bierze jak się o owej "burzy" pomyśli...w sumie to biedni są niektórzy "koronkowi rubrycyści" bo sprowadzają niesczęścia nie tylko na swą biedną duszę, ale takoż wtrącają w spore kłopoty innych czasem bardzo wartościowych ludzi a zwłaszcza xięży

Ciekawe jakby pan spiewal, gdyby ED odpowiedzialo inaczej. O modernistach udajacych tradycjonalistów, o prawdziwym KRR tylko w FSSPX, o szkodzących biednym duszom "koronkowym rybrycystom" z ED etc.etc.

myślę, że warto przemyśleć sobie, raz jeszcze rolę kapłana i wiernych i odnaleźć właściwe każdemu z nas w tej relacji miejsce...

Jak sie jest teoretykiem netowym to mozna tak mowic, rzeczywistosc czesto jest bardziej skomplikowana.
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #157 dnia: Listopada 30, 2010, 23:26:04 pm »

ooo ! brat lewostronnie otwarty

:)))))))))))
Tato
aktywista

« Odpowiedz #158 dnia: Listopada 30, 2010, 23:29:47 pm »

Drogi Panie JGP, ED odpowiedziała jak odpowiedziała, nad czym tu dyskutować ?  :) Ja mógłbym zapytać : "ciekawe jakby Pan śpiiewał, jakby w 1988 roku JP II wydał zgodę na konsekracje czterech Biskupów  w Econe...?" ale to oczywiście są bezsensowne dywagacje Drogi Panie...
Rozumiem, że czuje się Pan osobiście nieszczęścliwy, być może nawet "oszukany" tym orzeczeniem ED, ale jest jakie jest i nic na to nie poradzimy... :)
"CRUX SACRA SIT MIHI LUX , NON DRACO SIT MIHI DUX"
          V R S N S M V - S M Q L I V B
Jean Gabriel Perboyre
aktywista

« Odpowiedz #159 dnia: Listopada 30, 2010, 23:41:07 pm »

Drogi Panie JGP, ED odpowiedziała jak odpowiedziała, nad czym tu dyskutować ?  :) Ja mógłbym zapytać : "ciekawe jakby Pan śpiiewał, jakby w 1988 roku JP II wydał zgodę na konsekracje czterech Biskupów  w Econe...?" ale to oczywiście są bezsensowne dywagacje Drogi Panie...

Sa, bo nie wydał, ale niektorych nie interesuje zdanie Rzymu, a raczej interesuje ich tylko wtedy, gdy jest wobec nich przychylne. Mnie ta wybiórczosc bynajmniej nie dotyczy.

Rozumiem, że czuje się Pan osobiście nieszczęścliwy, być może nawet "oszukany" tym orzeczeniem ED, ale jest jakie jest i nic na to nie poradzimy... :)

Bzdura, III confiteor nie stanowi dla mnie problemu, może byc, a może go i nie byc, teraz przynajmniej wiadomo,że jak jest to legalnie. I tylko tyle. Kpiny sa zbedne, w przeciwienstwie do pana i novusowych ulepszaczy liturgii sa tacy, którzy rubryk chca przestrzegac i gdy trzeba odwoluja sie z zapytaniem do ED zamiast uciekac do innych obrazonych na Rzym, ktorzy takich pytan zadawac nie musza, bo sami zawsze wszystko wiedza lepiej.
Tato
aktywista

« Odpowiedz #160 dnia: Listopada 30, 2010, 23:48:31 pm »

Rzym się chyba przestał "gniewać"...Pan coś chyba przeoczył ... :) choć zapewne musi jescze więcej zapaść "rozstrzygnięć" takich małch jak ta ostatnia i tych wielkich, dla pożytku Kościoła Świętego. Czas płynie, sprawa między głównymi aktorami tamtych wydarzeń ( 1988 ) jest już rozstrzygnięta na Sądzie Bożym, teraz już sprawa idzie o Pana i moje zbawienie. Zatem to Pan i ja "rozstrzygamy" o losie który nas niechybnie spotka i o to musimy się troszczyć...
"CRUX SACRA SIT MIHI LUX , NON DRACO SIT MIHI DUX"
          V R S N S M V - S M Q L I V B
Andris krokodyl różańcowy
aktywista

« Odpowiedz #161 dnia: Grudnia 01, 2010, 08:03:45 am »

Ciekawe jakby pan spiewal, gdyby ED odpowiedzialo inaczej. O modernistach udajacych tradycjonalistów, o prawdziwym KRR tylko w FSSPX, o szkodzących biednym duszom "koronkowym rybrycystom" z ED etc.etc.

Jak to "inaczej"? Wiadomo było, co ED odpowie, tylko wydaje mi się, że ten papier potrzebny jest X. do uspokojenia siewców burzy we Wrocławiu i nic poza tym.

Był raz ksiądz, co wszystkim kazał
mówić trzeci konfiteor
Ale zrugał go [raz] (-----ktośtam-----)
i mu wszystko przeminęło.
Początkowo zamierzaliśmy nie odpisywać na Pański list, ale ponieważ Pan nalega, pragniemy poinformować, że nie odpowiemy na zadane pytanie.
Fons Blaudi
aktywista

« Odpowiedz #162 dnia: Grudnia 01, 2010, 09:44:58 am »

Nie przecenialbym wagi oswiadczen i orzeczen komisji Ecclesia Dei. W ciagu kilku miesiecy potrafi ona wydac orzeczenia calkowicie ze soba sprzeczne, III Confiteor najlepszym przykladem. A jak juz zebrac i poworwnac dokumenty od 1988 roku to wyglada jak majaczenie pijanego schizofrenika.
Dio ci guardi dalla tentazione dei pasticci ibridi
x. Konstantyn Najmowicz
aktywista

« Odpowiedz #163 dnia: Grudnia 01, 2010, 14:05:03 pm »

A czy można liczyć na to że ksiądz wrzuci skany tych listów do internetu? Niektórzy niestety nie wierzą na słowo  :(
Drogi Panie, ja nawet własnej drukarki nie posiadam, a co dopiero skaner. Jak będzie okazja, to zeskanuję. Co do tych niewierzących, to proszę mi odpowiedzieć, po co miałbym kłamać?
Instaurare omnia in Christo!
Nikt się nie zbawia, jak tylko przez Ciebie Matko Boga.
Nikt nie otrzymuje darów Bożych, jak tylko przez Ciebie, o pełna łaski!
św. German z Konstantynopola
Piotr
uczestnik

« Odpowiedz #164 dnia: Grudnia 01, 2010, 15:36:48 pm »

A czy można liczyć na to że ksiądz wrzuci skany tych listów do internetu? Niektórzy niestety nie wierzą na słowo  :(
Drogi Panie, ja nawet własnej drukarki nie posiadam, a co dopiero skaner. Jak będzie okazja, to zeskanuję. Co do tych niewierzących, to proszę mi odpowiedzieć, po co miałbym kłamać?
Chodzi mi o tych ludzi którzy nie korzystają z Internetu.
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Traditio  |  Summorum Pontificum  |  Wątek: III Confiteor never dies « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!