+ale jakoś tak będzie smutno bez tego "III Confiteor never dies".
+ale jakoś tak będzie smutno bez tego "III Confiteor never dies". Jak już się sprawa wyjaśniła to pozostają tylko mantylki
aż żałość bierze jak się o owej "burzy" pomyśli...w sumie to biedni są niektórzy "koronkowi rubrycyści" bo sprowadzają niesczęścia nie tylko na swą biedną duszę, ale takoż wtrącają w spore kłopoty innych czasem bardzo wartościowych ludzi a zwłaszcza xięży
myślę, że warto przemyśleć sobie, raz jeszcze rolę kapłana i wiernych i odnaleźć właściwe każdemu z nas w tej relacji miejsce...
Drogi Panie JGP, ED odpowiedziała jak odpowiedziała, nad czym tu dyskutować ? Ja mógłbym zapytać : "ciekawe jakby Pan śpiiewał, jakby w 1988 roku JP II wydał zgodę na konsekracje czterech Biskupów w Econe...?" ale to oczywiście są bezsensowne dywagacje Drogi Panie...
Rozumiem, że czuje się Pan osobiście nieszczęścliwy, być może nawet "oszukany" tym orzeczeniem ED, ale jest jakie jest i nic na to nie poradzimy...
Ciekawe jakby pan spiewal, gdyby ED odpowiedzialo inaczej. O modernistach udajacych tradycjonalistów, o prawdziwym KRR tylko w FSSPX, o szkodzących biednym duszom "koronkowym rybrycystom" z ED etc.etc.
A czy można liczyć na to że ksiądz wrzuci skany tych listów do internetu? Niektórzy niestety nie wierzą na słowo
Cytat: Piotr w Listopada 30, 2010, 19:45:53 pmA czy można liczyć na to że ksiądz wrzuci skany tych listów do internetu? Niektórzy niestety nie wierzą na słowo Drogi Panie, ja nawet własnej drukarki nie posiadam, a co dopiero skaner. Jak będzie okazja, to zeskanuję. Co do tych niewierzących, to proszę mi odpowiedzieć, po co miałbym kłamać?