Cytat: Bogosłow w Kwietnia 18, 2015, 00:47:56 amZ kolei coraz rzadsze, nieporadne, raczej chamskie i zlosliwe proby nawracania mnie na wiare lefebrystów, są całkowicie bezskuteczne. Starzy forumowicze to wiedza i ja tez to wiem.Że co? Na jaką wiarę??? Nieee. . . to już jest chamskie, złosliwe i nieporadne. Ktoś tu chyba jest gościem, a ktoś gospodarzem. (Od kuda wy jewo wzjali? Bogosława ja nie pomniu. Gospodi pomiłuj.)
Z kolei coraz rzadsze, nieporadne, raczej chamskie i zlosliwe proby nawracania mnie na wiare lefebrystów, są całkowicie bezskuteczne. Starzy forumowicze to wiedza i ja tez to wiem.
Cytat: Bogosłow w Kwietnia 18, 2015, 00:47:56 amPewien samoistny pokój jaki wytworzyl sie między mną a starymi forumowiczami i adminami, spowodował, że już od dawna nie obrzucamy sie inwektywami z kategorii "schizm, herezji".Ja tylko nazywam rzeczy po imieniu, to tylko Bergoglio i kilku porzedników w imię fałszywego ekumenizmu okrzyknęło schizmę "Kościołem siostrzanym". Próby nawrócenia są aktem miłości bliźniego!Odnośnie wieku-radzę nie wyciągać błędnych i pochopnych wniosków, gdyż moje pierwsze sakramenty były przedsoborowe, więc jestem "tradsem" od urodzenia.
Pewien samoistny pokój jaki wytworzyl sie między mną a starymi forumowiczami i adminami, spowodował, że już od dawna nie obrzucamy sie inwektywami z kategorii "schizm, herezji".
Cytat: Bogosłow w Kwietnia 18, 2015, 00:47:56 amZ kolei coraz rzadsze, nieporadne, raczej chamskie i zlosliwe proby nawracania mnie na wiare lefebrystów, I co pan sobie myślisz? Przylazłeś pan tu żeby ubliżać jak pospolity moderuch i chcesz pan być lubiany?
Z kolei coraz rzadsze, nieporadne, raczej chamskie i zlosliwe proby nawracania mnie na wiare lefebrystów,
Cytat: jwk w Kwietnia 18, 2015, 11:54:16 amCytat: Bogosłow w Kwietnia 18, 2015, 00:47:56 amZ kolei coraz rzadsze, nieporadne, raczej chamskie i zlosliwe proby nawracania mnie na wiare lefebrystów, I co pan sobie myślisz? Przylazłeś pan tu żeby ubliżać jak pospolity moderuch i chcesz pan być lubiany?"Nie sądźcie, że przyszedłem pokój przynieść na ziemię. Nie przyszedłem przynieść pokoju, ale miecz. Bo przyszedłem poróżnić syna z jego ojcem, córkę z matką, synową z teściową; i będą nieprzyjaciółmi człowieka jego domownicy". Mt. 10, 34-35
Pan Bóg ustalil to tak, że kobiety nauczac w Kościele nie mogą i nie będą. Niech beda posluszne swojemu mezowi i pilnuja swego miejsca w kuchni.
Cytat: Bogosłow w Kwietnia 18, 2015, 20:06:09 pmCytat: jwk w Kwietnia 18, 2015, 11:54:16 amCytat: Bogosłow w Kwietnia 18, 2015, 00:47:56 amZ kolei coraz rzadsze, nieporadne, raczej chamskie i zlosliwe proby nawracania mnie na wiare lefebrystów, I co pan sobie myślisz? Przylazłeś pan tu żeby ubliżać jak pospolity moderuch i chcesz pan być lubiany?"Nie sądźcie, że przyszedłem pokój przynieść na ziemię. Nie przyszedłem przynieść pokoju, ale miecz. Bo przyszedłem poróżnić syna z jego ojcem, córkę z matką, synową z teściową; i będą nieprzyjaciółmi człowieka jego domownicy". Mt. 10, 34-35O, nie wiedziałam, że Pan ma tu tylu członków rodziny na forum
a nawet ci popierający bp Williamsona (P. CiociaA). Lepiej chwilę ochłonąć i "wykazać błąd" na spokojnie.