Cytat: michal260189 w Lipca 07, 2013, 21:39:45 pmAlbo jakby powciągnął język w pewnych sprawach (in vitro i kwestie semickie) mógłby zapukać nawet do FSSP lub IBP.Czy na prawdę myśli Pan, że do FSSP i IBP przyjmą każdego księdza?
Albo jakby powciągnął język w pewnych sprawach (in vitro i kwestie semickie) mógłby zapukać nawet do FSSP lub IBP.
Cytat: Jarod w Lipca 07, 2013, 21:42:02 pmCytat: michal260189 w Lipca 07, 2013, 21:39:45 pmAlbo jakby powciągnął język w pewnych sprawach (in vitro i kwestie semickie) mógłby zapukać nawet do FSSP lub IBP.Czy na prawdę myśli Pan, że do FSSP i IBP przyjmą każdego księdza?Jakby go przenieśli na emeryturę z powodu skłonności do KRR to szanse żeby go przyjeli były by większe.
To wygląda na kolejną akcję "kręgów dialogujących".Na tej samej stronie jest taki kwiatek: http://natemat.pl/65107,jakich-pytan-boi-sie-abp-henryk-hoser-sciana-milczenia-w-sprawie-duchownych-podczas-ludobojstwa-w-rwandzie
I świeczniki z Ikei.
To, co się wydarzyło podczas mojego spotkania z Abp. Hoserem, można by, czerpiąc z przypadku kardynała O'Briena, określić terminem - „głęboko niestosowne zachowanie wobec księdza”. Opuściłem kurię i porażony tym, jak zachował się wobec mnie mój biskup, wracałem do Jasienicy, by kontynuować wizytę duszpasterską w domach moich parafian. W drodze zadzwonił do mnie redaktor Zbigniew Nosowski. Nie potrafiłem ukryć wzburzenia, zdenerwowania, rozgoryczenia. Opowiedziałem o zdarzeniu w kurii. Obaj byliśmy tym przybici i dłuższy czas nie potrafiliśmy wypowiedzieć ani słowa.