(...)interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-watykan-dyscyplinuje-pracownikow-chodzi-o-szczepienia-przeci,nId,5057670
"A! Twardowski; witam, bracie!"To mówiąc bieży obcesem:"Cóż to, czyliż mię nie znacie?Jestem Mefistofelesem.(...)
Dobra nowina dla wyznawców posoborowia.Właśnie moje tajne źródła informacji w Gminie Wyznaniowej Warszawskiej informują, że Biden zdecydował o wymianie bp. Rzymu na nowy, lepszy model. "Będziecie mieć pieredyszke". Nowy model może być produkcji włoskiej - a co tam? Niech się cieszą - idą Święta!
Papież Franciszek: prasa podaje najważniejsze fakty z poranka po operacji:https://www.vaticannews.va/pl/papiez/news/2021-07/papiez-ma-sie-dobrze-zjadl-sniadanie-i-spacerowal.html"Dyrektor Biura Prasowego Stolicy Apostolskiej poinformował, że „Ojciec Święty dobrze wypoczął w nocy. Dziś rano zjadł śniadanie i po przeczytaniu kilku gazet, wstał na spacer”.O brewiarzu zapomniał?
hmmmm . . . sedes vacante. Przedni dowcip. Ale, można papieża Franciszka nie lubić, nie przepadać za nim, (ja nie przepadam) ale . . . . znaj proporcję Mocium Panie, katoliku i tradycjonalisto. " . . . . i odpuść nam nasze winy jako i my odpuszczamy . . ." To starszy człowiek. Cierpi na wiadomą chorobę proktologiczną. Zagalopował pan się troszeczkę. Poczułem się zniesmaczony. Co innego gdybym ja teraz nazwał pana, po węgiersku ; disznó[/i], albo bardziej uczenie ; fecalium loquens. Miło?