Zdjęcie znalezione w necie:
Papieżu Franciszku. Czuję się porzucony jak starszy, ale jeszcze niedorosły brat, którego rodzice nie znajdują dla niego czasu, bo zajmują się bratem młodszym. Niezdarą. Nie umie sobie zawiązać sznurówek, ani trafić łyżką do buzi bez rozlewania. Rodzice zamiast nauczyć do tych czynności karmią go i sznurują mu buty. A starszy brat nie poprosi o nowy długopis, ani zacerowanie skarpetki, bo usłyszy : "Jesteś starszy dasz se radę" albo nie umiesz to choć, nakarmimy cię łyżeczką i zawiążemi ci sznurówki".Czuję się zniesmaczony, że zapomniałeś o moim wieku i nadal tłumaczysz mi rzeczy, które dawno rozumiem. Czuję się zdziwiony, gdy próbujesz odwieść mnie od grzechów, których nie popełniam, a gdy zadaję pytania powtarzasz w kółko to samo.Czuję się źle, gdy za hasłami nie idzie postępowanie. Wdrygam się, gdy powiesz nieodpowiedzialnie słowa bardzo wieloznaczne, które chytrzejśi szybciutko przerabiają na kompromitacje.My w Europie jesteśmy chyba bardziej dojrzali niż świeżo ochrzeczeni Afrykańczycy.Traktuj nas poważnie.
Szanse na jakąś istotną restaurację Kościoła oddaliły się niepomiernie. Co więc dalej, jaka przyszłość nas czeka?
Regio, skąd informacje?
[Widząc ucisk i cierpienie ludzi na świecie, na które Pan Bóg pozwala, sprawa jakości współczesnego Kościoła Katolickiego w stosunku do oczekiwań i pobożnych życzeń przedsoborowych pasjonatów wywołuje u mnie zażenowanie.
Watykan potwierdza w AAS: Podczas konklawe złamano co najmniej 6 pieczęci na drzwiach pałacu apostolskiego:
Cytat: Mama w Października 15, 2013, 19:05:22 pmWatykan potwierdza w AAS: Podczas konklawe złamano co najmniej 6 pieczęci na drzwiach pałacu apostolskiego:Otwarto 6 z 7 pieczęci. Klimat apokaliptyczny.
@PedroInternet prezentuje karykaturalny obraz środowiska tradycjonalistycznego, zarówno indultowców, jak i lefebrystów. Jedni i drudzy modlą się za Ojca Świętego.
Cytat: Andrzej75 w Października 23, 2013, 01:39:05 amCytat: Mama w Października 15, 2013, 19:05:22 pmWatykan potwierdza w AAS: Podczas konklawe złamano co najmniej 6 pieczęci na drzwiach pałacu apostolskiego:Otwarto 6 z 7 pieczęci. Klimat apokaliptyczny.Czy stąd można wnioskować, że wybór BYŁ NIEWAŻNY???