„Nie mogę nie wspomnieć z wielkim bólem tych tak wielu ofiar kolejnej tragedii, jaka miała miejsce u brzegów Lampedusy. Przychodzi mi słowo «hańba» [vergogna]. To co się wydarzyło okrywa nas wstydem. Módlmy się wspólnie do Boga za tych, którzy zginęli. Za kobiety, mężczyzn i dzieci, za ich rodziny i za wszystkich uchodźców. Zjednoczmy nasze wysiłki, by podobne tragedie nigdy więcej się nie powtórzyły. Tylko zdecydowana współpraca nas wszystkich może temu zapobiec”.
Cytat: tytanik404 w Października 03, 2013, 08:42:08 amJeden z tych 8 kardynałów powiedział, że trzeba odrzucić konstytucję Pastor Bonus i zacząć od nowa. Może to i dobrze?Skąd wiadomo, ze tak powiedział? Jakie są źródła? Wiadomo już coś na temat tych obrad?
Jeden z tych 8 kardynałów powiedział, że trzeba odrzucić konstytucję Pastor Bonus i zacząć od nowa. Może to i dobrze?
Ja wiem, czy to jest pocieszajace?Wyglada na to, ze mamy jakieś 60-70% mniej Katolików na świecie niż podaja oficjalne statystyki.To bardziej jest smutne, a nie pocieszające.
Po zacytowaniu papieża Franciszka katolik zaczyna na siłę tłumaczyć idiotyzm o "największym złu", za pomocą jakiejś pokrętnej dialektyki, zamiast powiedzieć po prostu, że papieżowi tutaj "coś nie wyszło."