Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Lutego 16, 2025, 16:42:22 pm

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232980 wiadomości w 6647 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Papież Franciszek
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 277 278 [279] Drukuj
Autor Wątek: Papież Franciszek  (Przeczytany 1087783 razy)
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!

« Odpowiedz #4170 dnia: Stycznia 18, 2025, 23:43:21 pm »

Staruszkowi mózg gnije w zastraszającym tempie. Może czas przejść na emeryturę...
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.

Jezuitów należy skasować
Kefasz
aktywista

Amen tako Bóg daj, byśmy wszyscy poszli w Raj.

ministrantura śpiewniki tradycja->
« Odpowiedz #4171 dnia: Stycznia 19, 2025, 11:30:22 am »

Kto mieczem wojuje, od miecza ginie. Jemu można zdiagnozować narcystyczne zaburzenie osobowości łamane przez bordelajn. Niektórzy doszukają się u niego psychopatii.
Stare jest lepsze Ł5,39
liczne stare książki->http://chomikuj.pl/Pjetja
Z forum amerykańskich tradycjonalistów:
Oto zwyczajowe napomnienie: unikaj żarliwości; krytykuj zasady, nie ludzi.
Bądź rozróżniający, lecz nie czepialski. Bądź pouczający lecz nie zgryźliwy. Bądź zasadniczy, zamiast natarczywy.
Baltazar
aktywista

Lew z pokolenia Judy

« Odpowiedz #4172 dnia: Stycznia 19, 2025, 11:38:18 am »

Jorge Bergoglio, obecnie znany jako papież Franciszek, dorastał w otoczeniu wpływów teologii wyzwolenia, która miała silne lewicowe korzenie w Ameryce Łacińskiej. Jego poglądy zostały ukształtowane przez ruch teologii wyzwolenia, znany jako "teología del pueblo", czyli teologię ludową, której celem było wspieranie sprawiedliwości społecznej i obrony praw biednych oraz uciśnionych.
Jest przysłowie, które tak brzmi: "Tylko ten, kto stale płynie pod prąd, ma świeżą, czystą wodę". A dziś wielu kapłanów płynie z prądem ...
Baltazar
aktywista

Lew z pokolenia Judy

« Odpowiedz #4173 dnia: Stycznia 20, 2025, 20:13:33 pm »

Reżim Franciszka anuluje kolejnego wiernego księdza

Ksiądz Alejandro Gwerder był przez wiele lat proboszczem parafii Niepokalanego Poczęcia w Rawson, małym miasteczku w sercu wilgotnych pampasów Buenos Aires. W jego małym neogotyckim kościele przywrócił piękno liturgii, odprawiając również tradycyjną mszę. To właśnie z tej świątyni corocznie wyrusza pielgrzymka Matki Bożej Chrześcijańskiej.

Ale kiedy w 2019 r. arcybiskup Jorge Scheinig został mianowany arcybiskupem Mercedes-Luján, jedną z najgorszych rzeczy, jakie wyprodukował pontyfikat Franciszka, rozpoczęły się prześladowania, a kilka lat później ksiądz Gwerder został wydalony ze swojej parafii i pozostawiony bez urzędu duszpasterskiego, co zapoczątkowało proces kanoniczny za nieposłuszeństwo „nowemu nurtowi kościelnemu” zainaugurowanemu w ostatnim pontyfikacie. Tymczasem kontynuował on swoją posługę i gromadził tłumy na niedzielnych mszach, które odprawiał w wiejskim domu zapewnionym przez rodzinę. Ponieważ, w przeciwieństwie do tego, co dzieje się w większości parafii w archidiecezji, na msze księdza Gwerdera przychodzi duża liczba wiernych, w różnym wieku i z różnych klas społecznych. A to rozwściecza jego kolegów i budzi zazdrość.

Wreszcie, wczoraj arcybiskupstwo ogłosiło w niepodpisanym dokumencie – nawet w tym są tchórzami – że Dykasteria ds. Duchowieństwa wydaliła księdza Gwerdera ze stanu duchownego za przestępstwa przeciwko „posłuszeństwu i komunii”. Tak, ta sama dykasteria, która potrzebuje dziesięcioleci, aby potępić przestępców seksualnych lub która, raz potępiona, wybacza im; ta sama dykasteria, która pozostaje niewzruszona, gdy księża dopuszczają się najbardziej rażących czynów przeciwko posłuszeństwu i komunii Kościoła, który ma dwadzieścia wieków, i głoszą herezje, celebrują najbardziej absurdalne liturgie, błogosławią pary homoseksualne i dopuszczają się niepojętych nadużyć przeciwko jedności Kościoła, który jest katolicki nawet w czasie, ośmiela się potępiać księdza, który pozostał wierny nauce, której Kościół zawsze nauczał. Nie jestem kanonistą i nie jestem też pozytywistą; z tego właśnie powodu zastanawiam się, jaką ważność może mieć tego typu decyzja.

https://www.complicitclergy.com/2025/01/19/francis-regime-cancels-another-faithful-priest/
Jest przysłowie, które tak brzmi: "Tylko ten, kto stale płynie pod prąd, ma świeżą, czystą wodę". A dziś wielu kapłanów płynie z prądem ...
Baltazar
aktywista

Lew z pokolenia Judy

« Odpowiedz #4174 dnia: Stycznia 21, 2025, 08:16:57 am »

Nie działa strona główna. Po czym poznać, że jest cenzura ?

https://www.complicitclergy.com/
szkielet
Moderator
aktywista

« Odpowiedz #4175 dnia: Stycznia 21, 2025, 08:35:55 am »

Przy zmienionych DNSach i przez TORa też nie wchodzi, zatem to raczej nie cenzura tylko po prostu problem ze stroną.
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Jezuitów należy skasować
Baltazar
aktywista

Lew z pokolenia Judy

« Odpowiedz #4176 dnia: Stycznia 21, 2025, 08:51:31 am »

Przy zmienionych DNSach i przez TORa też nie wchodzi, zatem to raczej nie cenzura tylko po prostu problem ze stroną.

Dziękuję za informacje. Sprawdziłem domenę na https://www.whois.com/
Domena została zarejestrowana przez Niemca, poznaję po jego maila .de

https://www.whois.com/whois/complicitclergy.com
« Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2025, 08:56:33 am wysłana przez Baltazar » Zapisane
Baltazar
aktywista

Lew z pokolenia Judy

« Odpowiedz #4177 dnia: Stycznia 21, 2025, 16:40:08 pm »

Strona już działa  :D

miki
aktywista

« Odpowiedz #4178 dnia: Stycznia 28, 2025, 12:58:53 pm »

Co Państwo sądzicie o deklaracji gotowości do zmiany sposobu wyliczania daty Wielkanocy?

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-zmiana-w-terminarzu-obchodzenia-wielkanocy-papiez-proponuje-,nId,7900908
Taki sobie o...
Baltazar
aktywista

Lew z pokolenia Judy

« Odpowiedz #4179 dnia: Stycznia 28, 2025, 13:57:01 pm »

Co Państwo sądzicie o deklaracji gotowości do zmiany sposobu wyliczania daty Wielkanocy?

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-zmiana-w-terminarzu-obchodzenia-wielkanocy-papiez-proponuje-,nId,7900908

Przypomniało mi się słowa Vassuli Ryden i minęło 34 lata temu. Cytuję:

Ustalcie jedną datę Wielkanocy. Jezus prosi nas o ujednolicenie dat Wielkanocy. Jezus mówi do Vassuli, 14 pażdziernika 1991 r.

Czy mam, bracie, znieść jeszcze jeden raz boleść, której doznawałem rok po roku? A może tym razem dasz Mi już wytchnienie?
Czy mam jeszcze jeden raz wypić Kielich waszego rozbicia?
Albo może pozwolisz Mojemu Ciału na odpoczynek, jednocząc się z miłości do Mnie, w świętowaniu Wielkanocy?

Ustalając tę samą datę Wielkanocy złagodzisz Mój ból, bracie, i rozradujesz się we Mnie, a Ja w tobie, i przywrócę wielu wzrok.

https://tlig.org/pl/churchunity/dates/unify/
szkielet
Moderator
aktywista

« Odpowiedz #4180 dnia: Stycznia 28, 2025, 16:35:21 pm »

Jak dla mnie to Bergoglio próbuje stworzyć "jeden zbór chrześcijański" posługując się herezjami irenizmu i indyferentyzmu, a cała banda piesków w łapki klaszcze. Przeciętny katolik też, bo nie ma bladego pojęcia o co w tym wszystkim chodzi. Francik to taki Owsik, tylko, że szkody przez niego wyrządzone są niewymierne finansowo. Ten duszpaser kupczy naszym Życiem Wiecznym.
To moje zdanie.

Jezuitów należy skasować
Kefasz
aktywista

Amen tako Bóg daj, byśmy wszyscy poszli w Raj.

ministrantura śpiewniki tradycja->
« Odpowiedz #4181 dnia: Stycznia 28, 2025, 21:32:15 pm »

Podoba mi się porównanie Bergoglio do Owsiaka.
Stare jest lepsze Ł5,39
liczne stare książki->http://chomikuj.pl/Pjetja
Z forum amerykańskich tradycjonalistów:
Oto zwyczajowe napomnienie: unikaj żarliwości; krytykuj zasady, nie ludzi.
Bądź rozróżniający, lecz nie czepialski. Bądź pouczający lecz nie zgryźliwy. Bądź zasadniczy, zamiast natarczywy.
Filip S
aktywista

« Odpowiedz #4182 dnia: Stycznia 29, 2025, 02:32:38 am »

Juras ma swoje za uszami ale porównywanie go do czarciego zwodziciela J. Bergoglio jest zdecydowanie niesprawiedliwe.
Strony: 1 ... 277 278 [279] Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Papież Franciszek « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!