Nie podoba mi się to, że od dziś nic nie będzie już takie samo jak wcześniej (chodzi mi o Kościół Widzialny, a nie Duchowy)
"Osłabła siła ducha"(...)http://www.pch24.pl/-oslabla-sila-ducha-,12360,i.html
Cytat: szkielet w Lutego 11, 2013, 16:51:57 pm Nie podoba mi się to, że od dziś nic nie będzie już takie samo jak wcześniej (chodzi mi o Kościół Widzialny, a nie Duchowy) jakoś prywatnie też odbieram to jako znak (w moim zyciu kolejny będzie czwartym papieżem!!!)
Dziwi mnie tylko termin. Teoretycznie na wielkanoc możemy mieć nowego papieża, ale czy nie lepiej było ogłosić swoją rezygnacje, właśnie po wielkanocy. Jest wtedy więcej "wolnego" w roku liturgicznym, a tak konklawe, ingres, triduum, Zmartwychwstanie - wszystko na raz.
Cytat: makarenka w Lutego 11, 2013, 17:52:24 pmCytat: szkielet w Lutego 11, 2013, 16:51:57 pm Nie podoba mi się to, że od dziś nic nie będzie już takie samo jak wcześniej (chodzi mi o Kościół Widzialny, a nie Duchowy) jakoś prywatnie też odbieram to jako znak (w moim zyciu kolejny będzie czwartym papieżem!!!) urodziła się Pani za pontyfikatu Jana Pawła I?
zapomniałam o Pawle Ito będzie piąty
Wydaje mi się, że PCH24.pl (jak i GW) źle interpretują słowa papieża (...)
3 II przy okazji wizyty u pewnego(...)To były te małe kroczki, które poprawiały jakość liturgiczną. Były...
Cytat: Najmłodszy syn w Lutego 11, 2013, 18:37:01 pm3 II przy okazji wizyty u pewnego(...)To były te małe kroczki, które poprawiały jakość liturgiczną. Były...a dlaczego byly. Wierzy pan w skutecznosc przykladu papieza, mimo ze na tym wiara nasza sie nie opiera, a nie wierzy, ze nastepca bedzie godny kontynuowania tego dziela? Nie badzmy smieszni. Zwatpienie w tym momencie nie jest postawa czlowieka wierzacego. Poza tym papiez jeszcze rzadzi, wiec nie "byly", tylko "sa". Trzymajmy sie faktow.
Choć ktoś juz zauważył, że Ojciec święty jako kardynał z pewnością widział co się działo w ostatnich miesiącach życia Poprzednika i być może chce uniknąć nieskrępowanych rządów kurii. Oby Pan Bóg wyprowadził z tego większe dobro. Oremus!
Cytat: makarenka w Lutego 11, 2013, 18:14:19 pmzapomniałam o Pawle Ito będzie piątyJanie Pawle I