Proszę zauważyć, że np. luteranie przynajmniej ci w Polsce nie mają ,,dziecięcej" wersji ,,sakramentu ołtarza", a gitar w zborach też raczej ze świecą szukać. Niestety katolicy poszli po SWII na całość. W ogóle nie wiem po robić specjalne msze dla dzieci? Zdziwiłem się kiedyś jak na Facebook Tomasz Terlikowski zawzięcie bronił dziecięcych mszy.
Widzę w olsztyńskiej kaplicy na zdjęciach nakrycia głowy u kobietCzy jesli któraś z pań nie ma nakrycia to jest jej "pożyczane" czy wchodzi bez?nie ukrywam że jest to dla mnie zupełnie nowe doświadczenie, ale niezwykle piękne
Wejście do zakrystii z tekstem - "przepraszam pastora, ale myślałam, że to kościół katolicki" może by coś pomogło...
Ależ, proszę chodzić "normalnie", po swojemu! Te mantylki to obce zapożyczenie, nigdy nieobecne w Polsce.
http://www.youtube.com/watch?v=ssy47H-r2Zs- prosze się przyjrzeć strojom kobiet, może Pan skoryguje swoje zdanie o "obcym zapożyczeniu nigdy nieobecnym w Polsce".
A ja to się zastanawiam - PO CO?
Cytat: romeck w Marca 06, 2013, 22:23:29 pmAleż, proszę chodzić "normalnie", po swojemu!... praktycznie wszystkie kobiety (z wyjątkiem dziewczynek i panien) były w chustkach lub kapeluszach.
Ależ, proszę chodzić "normalnie", po swojemu!
Cytat: romeck w Marca 06, 2013, 22:23:29 pm Te mantylki to obce zapożyczenie, nigdy nieobecne w Polsce."Nigdy nieobecne" czyli zawsze obecne?
Te mantylki to obce zapożyczenie, nigdy nieobecne w Polsce.
@WarmiaczkaMam w Olsztynie przyjaciół luteran. Gdy będę chciał im pokazać piękno katolickiej liturgii, to gdzie mam ich zaprowadzić, poza Opolską?