Wiedhold
|
|
« dnia: Maja 15, 2009, 22:04:46 pm » |
|
W Krośnie organizuje się stała grupa wiernych, zabiegających o uczestnictwo w Mszach św. w nadzwyczajnej formie rytu rzymskiego. Ok. rok temu takie Msze były odprawiane nieregularnie w kościele ojców kapucynów. Obecnie trwają działania zmierzające do ponownego przywrócenia Mszy w tym mieście.
|
|
|
|
|
|
|
Aqeb
|
|
« Odpowiedz #1 dnia: Maja 17, 2009, 16:50:25 pm » |
|
Życzę pontyfikalnej mszy z abpem Tokarczukiem na dobry początek.
|
|
|
|
"Ilekroć walczymy z pychą świata czy z pożądliwością ciała albo z heretykami, zawsze uzbrójmy się w krzyż Pański. Jeśli szczerze powstrzymujemy się od kwasu starej złośliwości, to nigdy nie odejdziemy od radości wielkanocnej." Św. Leon Wielki
|
|
|
Sigfried
|
|
« Odpowiedz #2 dnia: Czerwca 18, 2010, 13:02:41 pm » |
|
Czy jakies nowosci w temacie? W ktorys wakacyjny weekend na pewno bede w Krosnie / Sanoku i chcialbym wziac udzial w daj Boze niedzielnej Mszy Sw. Wszechczasow.
|
|
|
|
|
|
|
r.j.
bywalec
AMDG!
|
|
« Odpowiedz #3 dnia: Czerwca 18, 2010, 13:06:22 pm » |
|
W Dukli w pustelni św. Jana jest codziennie...
|
|
|
|
|
|
|
Sigfried
|
|
« Odpowiedz #4 dnia: Czerwca 18, 2010, 13:38:31 pm » |
|
Czy moge uzyskac informacje o ktorej godzinie jest w niedziele w Dukli?
|
|
|
|
|
|
|
Wiedhold
|
|
« Odpowiedz #5 dnia: Czerwca 18, 2010, 14:59:03 pm » |
|
Czy moge uzyskac informacje o ktorej godzinie jest w niedziele w Dukli?
Podobno gdzieś koło 13 jest u bernardynów, ale nie ma w miesiące wakacyjne.
|
|
|
|
|
|
|
Guldenmond
|
|
« Odpowiedz #6 dnia: Czerwca 18, 2010, 15:56:39 pm » |
|
a można prosic o przyblizenie informacji: kto odprawia i o ktorej w zwykle dni? i od kiedy?
|
|
|
|
"coraz bardziej cię wciaga do tego trydenckiego ścieku" ks. K.B.
|
|
|
r.j.
bywalec
AMDG!
|
|
« Odpowiedz #7 dnia: Czerwca 18, 2010, 16:55:33 pm » |
|
W okresie wakacyjnym Msza św. odprawiana jest na puszczy św. Jana (kilka kilometrów na południe od Dukli). W niedziele o godz. 18.00.
|
|
|
|
|
|
|
Jarod
|
|
« Odpowiedz #8 dnia: Czerwca 18, 2010, 20:54:39 pm » |
|
W okresie wakacyjnym Msza św. odprawiana jest na puszczy św. Jana (kilka kilometrów na południe od Dukli). W niedziele o godz. 18.00.
Czy to oficjalna informacja? Mozna zapodawac w necie? BTW, ale fajny kosciolek.
|
|
|
|
|
|
|
Sigfried
|
|
« Odpowiedz #9 dnia: Czerwca 23, 2010, 10:38:47 am » |
|
Czy w najblizsza niedziele bedzie msza w Dukli o 18-tej?
|
|
|
|
|
|
|
m.k.
adept
|
|
« Odpowiedz #10 dnia: Listopada 14, 2010, 16:00:22 pm » |
|
Czy w Krośnie lub okolicach jest już odprawiana regularnie Msza Święta Wszechczasów? Czy są jakieś nowe wieści w tym temacie?
|
|
|
|
|
|
|
porys
|
|
« Odpowiedz #11 dnia: Listopada 14, 2010, 21:18:47 pm » |
|
Z tego co wiem - o. Krytyna Mroczkę OFM przeniesiono so Kalwarii (ma się tam zająć pustelnią) - a Msze w Dukli ma odprawiać jakiś inny zakonnik (który właśnie się uczy).
|
|
|
|
zdewirtualizować awatary
|
|
|
stary kontra
|
|
« Odpowiedz #12 dnia: Listopada 14, 2010, 21:49:06 pm » |
|
Czy w Krośnie lub okolicach jest już odprawiana regularnie Msza Święta Wszechczasów? Czy są jakieś nowe wieści w tym temacie?
Jest. Lubatowa.
|
|
|
|
|
|
|
m.k.
adept
|
|
« Odpowiedz #13 dnia: Listopada 15, 2010, 15:15:19 pm » |
|
Z tego co wiem - o. Krytyna Mroczkę OFM przeniesiono so Kalwarii (ma się tam zająć pustelnią) - a Msze w Dukli ma odprawiać jakiś inny zakonnik (który właśnie się uczy).
Mam nadzieję, że Zakonnik szybko i dobrze się nauczy Jest. Lubatowa.
Tak o Lubatowej słyszałam, niemniej miałam nadzieję na stałą niedzielną Mszę Św. Bardzo dziękuję za odpowiedzi i proszę w miarę możliwości o uaktualnienie powyższych informacji, jeżeli czegoś nowego się Panowie dowiedzą. Bóg zapłać!
|
|
|
|
|
|
|
m.k.
adept
|
|
« Odpowiedz #14 dnia: Kwietnia 13, 2011, 18:58:04 pm » |
|
Szczęść Boże, ponieważ minęło już kilka miesięcy odkąd wspominali Panowie o możliwości sprawowania Mszy Trydenckiej w okolicach Krosna, a ja zaglądając w dział Metropolii przemyskiej ciągle się rozczarowuję widząc, że niestety brak jakichkolwiek nowych informacji w tej kwestii, postanowiłam odświeżyć pytania postawione powyżej. Łudząc się, że coś się zmieniło... Bardzo proszę o info nt. regionu Krosno-Jasło-Dukla. Z góry dziękuję. Z Panem Bogiem.
|
|
|
|
|
|
|
|