Uważam, że doszukiwanie się w przesłaniu Rozalii jakiejś walki z kultem Najświętszego Serca Jezusowego jest przejawem kompletnego niezrozumienia tego przesłania.
podany przeze mnie link do fides et ratio gdzie przedstawiają wypaczoną teologie ks Kiersztyna administruje nią p. Stanisław Papież ,absolwent PAT który przemądrzale wypowiada się w następnym poście w filmiku you tube o objawieniach Rozalii Celakówny na Wawelu.Czegoś takiego nie było w rzeczywistości.
Cytat: Sivis Amariama w Września 28, 2013, 01:52:34 amUważam, że doszukiwanie się w przesłaniu Rozalii jakiejś walki z kultem Najświętszego Serca Jezusowego jest przejawem kompletnego niezrozumienia tego przesłania.Po wcześniejszych pana wypowiedziach i teraz tej ostatniej to uważam, że to pan przejawia kompletne niezrozumienie przesłania Rozali.
A kto się doszukuje w przesłaniu Rozalii walki z kultem Najświętszego Serca Jezusowego? Było o tym pisane, nawet w tym wątku, kto przypisywał i co przypisywali Rozalii, a mianowicie ogłosić Chrystusa na Króla Polski, co jest kłamstwem, bo Rozalia nic takiego nie mówiła i żadnej nowej nauki nie wprowadziła.
@ Sivis Amariamaa to jaką nową treść przekazała siostra Faustyna?
Cytat: Mama w Września 28, 2013, 11:02:59 amCytat: Sivis Amariama w Września 28, 2013, 01:52:34 amUważam, że doszukiwanie się w przesłaniu Rozalii jakiejś walki z kultem Najświętszego Serca Jezusowego jest przejawem kompletnego niezrozumienia tego przesłania.Po wcześniejszych pana wypowiedziach i teraz tej ostatniej to uważam, że to pan przejawia kompletne niezrozumienie przesłania Rozali.Oczywiście ma Pani prawo do swoich subiektywnych opinii, jednak gdyby zechciała je Pani jakkolwiek uargumentować, w razie gdybym rzeczywiście błądził, mógłbym zmienić zdanie.
A tak mam tylko wrażenie, że mam do czynienia z uprzedzeniami i emocjami.
Może też po prostu ma Pani problem z czytaniem ze zrozumieniem.
Postaram się więc wyjaśnić zdanie, które Pani raczyła zacytować i się z nim nie zgodzić.Zdaje się, że twierdzi Pani, iż ks. Kiersztyn, powołując się na swoje interpretacje pism Rozalii, zaczął walczyć z kultem Najświętszego Serca Pana Jezusa - jeśli rzeczywiście tak jest, przyznałem rację Pani zbulwersowaniu.
CytujA kto się doszukuje w przesłaniu Rozalii walki z kultem Najświętszego Serca Jezusowego? Było o tym pisane, nawet w tym wątku, kto przypisywał i co przypisywali Rozalii, a mianowicie ogłosić Chrystusa na Króla Polski, co jest kłamstwem, bo Rozalia nic takiego nie mówiła i żadnej nowej nauki nie wprowadziła."Jest ratunek dla Polski jeżeli Mnie uzna za swego Króla i Pana w zupełności przez Intronizację, nie tylko w poszczególnych częściach kraju, ale w całym Państwie z Rządem na czele."Czyli Pan Jezus chce, żeby uznać Go za Króla Polski, czy nie?
Co do obrazka, który Pani wkleiła, bulwersując się orłem na piersiach Pana Jezusa, zamiast Najświętszego Serca:Skandal, prawda? Maryja Królowa Polski bez Niepokalanego Serca, tylko z orłem...
"Legenda powstania Cudownego ObrazuJak mówi legenda, polskiemu żołnierzowi – Tomaszowi Kłossowskiemu, rannemu w bitwie narodów (bitwie pod Lipskiem) w 1813, ukazała się Maryja. Uratowała go od niechybnej śmierci i poleciła odszukać taki wizerunek, który dokładnie ją odzwierciedla. Po powrocie na ojczystą ziemię Kłossowski odnalazł taki obraz i wystawił w lesie grąblińskim. Według przekazów ustnych modlącemu się przy nim pasterzowi Mikołajowi Sikatce w 1850 kilka razy ukazała się Matka Boża. Wzywała do pokuty i prosiła o modlitwę. Przepowiedziała wojny oraz epidemię cholery, ale dała też nadzieję. Podczas zarazy cholery w 1852 obraz zasłynął z cudów."http://pl.wikipedia.org/wiki/Obraz_Matki_Boskiej_Liche%C5%84skiej
Przecież powyżej zacytowałam wypowiedź śp. ks. Kiersztyna i jakie mi pan przypisuje zbulwersowanie? To nie moje słowa!
NIE! powtarzam proszę czytać!!! podałam wcześniej link do bardzo wielu cytatów z "Wyznań ..." Rozalii
Porównanie jak kulą w plot!
Skandalem to jest to, że się pan ośmiesza!
proszę poczytać co tam obok pisze na tym zdjęciu/skanie powyżej co zamieściłam) i obraz czczony TYLKO! w Szczyglicach
CytujNIE! powtarzam proszę czytać!!! podałam wcześniej link do bardzo wielu cytatów z "Wyznań ..." RozaliiJak więc interpretować zacytowane przeze mnie słowa Pana Jezusa zaczerpnięte z pism Rozalii, wedle których ratunkiem dla Polski jest uznanie Go za Króla?
W przesłaniu Rozalji ?? jakiejś walki z kultem Najświętszego Serca Jezusowego ?? Cóż za nonsens, przesłanie Rozaliji jest w pełni ortodoksyjne. Dopiero w ostatnich latach życia, pod wpływem innych prywatnych objawień nieszczęsny x. Kiersztyn zaczął głosić swoją myśl teologiczną i twierdzić, że jest to myśl sł. B. R. Celakówny.
CytujPorównanie jak kulą w plot!Skąd. Analogia jest czytelna. Kościół nie widzi nic złego w przedstawieniach Maryi z orłem na piersiach, więc podobne przedstawienia Pana Jezusa również nie są niczym niestosownym.
Kto tu się ośmiesza, niech ocenią czytelnicy Znów apeluję o ostudzenie emocji.
Jest dla mnie oczywistym, że we współczesnym Kościele działają grupy wpływu usiłujące oddzielić wiarę w Boga od patriotyzmu. Jest to charakterystyczne dla tzw, "ruchów" judeo-protestanckich typu "odnowy" wszelkiej maści, nie mówiąc o jawnie judaizującym kikokarmenacie. Tymczasem Stary Testament zawierający "figury" Kościoła Chrystusowego wyraźnie wskazuje na związek kultu z państwem, które się przez to ma uświęcić poddając dobrowolnie władaniu Boga. Nadto sam Boski Zbawiciel płakał nad losem swojej ziemskiej ojczyzny.