Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Października 06, 2024, 16:02:25 pm

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232516 wiadomości w 6637 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Poczekalnia  |  Wątek: Świat seriali.
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 Drukuj
Autor Wątek: Świat seriali.  (Przeczytany 22776 razy)
sayalius
Gość
« Odpowiedz #90 dnia: Sierpnia 28, 2012, 17:33:32 pm »

Co to znaczy że "dziewczyny nie grzeszą dobrocią"? Może wystarczy dłużej z nimi pobyć? Ja wiem że teraz nie wszystko jest idealne ale można spróbować. Nie gryzą. No i nie być monotematyczny. Jest tyle książek czy dzieł sztuki o których można podyskutować i nie sprawiać że koleżanka parska śmiechem albo zasypia.

Akurat tutaj Pana Bobka doskonale rozumiem. Fajnych, dobrych dziewczyn jest nie wiele. Bogu dzięki są (sam się przekonałem :)), ale wiele ich nie ma. Generalnie dziewczyny bardzo dużo piją (faktycznie, nawet więcej niż faceci), więcej przeklinają i liczą się imprezy (oczywiście takie, po których jest epicki kac) i tym podobne pierdoły. Ale... Panie Bobku. Nie zrażaj się Pan! Jak powiedziałem: są dziewczyny, których takie życie nie kręci. W końcu Pan znajdziesz. Słowo :)
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #91 dnia: Sierpnia 28, 2012, 17:47:40 pm »

Panie Luk: Pisząc o dewocji miałem na myśli bigoterię. Słowo dewot w Polsce ma pejoratywne określenie.

W ciągu 100 ostatnich lat słowo dewocja zmieniło znaczenie i obecnie jest ono inne niż podali ultramontansi
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Bobek1995
rezydent

« Odpowiedz #92 dnia: Sierpnia 28, 2012, 19:38:09 pm »

Otóż to Panie Sayaliusie, wiem co mówię, bo jak już wspominałem w mojej klasie jest 26 dziewczyn i są takie, z którymi pomimo wielkiej kultury nie chciałbym się spotykać. Zresztą ja nawet ich nie szukam.
ratio
rezydent

« Odpowiedz #93 dnia: Sierpnia 28, 2012, 20:06:29 pm »

(...)proponuję delikatne judo na początek (...)To rozwija dyscyplinę i charakter.
Ciekawe, ciekawe ...
A co na to "delikatne judo" powiedziałby o.Posacki sj Lub s.Michaela Pawlik OP?
Major
aktywista

« Odpowiedz #94 dnia: Sierpnia 28, 2012, 20:32:06 pm »

Nie wiem co by powiedzieli o. Posacki SJ czy s. Pawlik OP. Ale wydaje mi się że nie są specjalistami w sportach walki.
Judo to jest nic innego niż sport walki(nawet olimpijski). Owszem wywodzi się z ju-jitsu ale ja bym żadnej filozofii nie dorabiał. To nie jest jakieś filozoficzne chińskie Tai- Chi czy półfilozoficzne aikido. Nie ma tam żadnej medytacji. Są określone rzuty nazywane po japońsku(ze względu na pochodzenie).  np. seoi-nage(rzut przez plecy), yoko- guruma(przerzut boczny; podcięcia jak np. o soto gari(podcięcie zewnętrzne ; wychylenia kuzushi itp. Podobnie jest z boksem. też jest to sport olimpijski. Nie każdemu może to odpowiada. Sa też inne sporty.
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #95 dnia: Sierpnia 28, 2012, 21:00:18 pm »

(...)proponuję delikatne judo na początek (...)To rozwija dyscyplinę i charakter.
Ciekawe, ciekawe ...
A co na to "delikatne judo" powiedziałby o.Posacki sj Lub s.Michaela Pawlik OP?

Nie wiem, czy rozsądną rzeczą jest pytać o. Posackiego
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Maswerk
aktywista

Poznańskie Duszpasterstwo Tradycji Katolickiej
« Odpowiedz #96 dnia: Sierpnia 28, 2012, 21:07:23 pm »

Potwierdzam i popieram pana Majora. Judo jak najbardziej jest dobre na początek. Ja tam nawet nie nazwałbym tego żadnym treningiem samoobrony (a przynajmniej przez kilka pierwszych kyu). To jest po prostu sport, i tak jak w siatkówce jest punkt za zbicie piłki, tak w judo jest punkt za położenie przeciwnika, zgodnie z zasadami oczywiście.
Bobek1995
rezydent

« Odpowiedz #97 dnia: Sierpnia 29, 2012, 14:36:34 pm »

A co Państwo sądzi o serialu "Czarne chmury"? Akurat zawsze leci wtedy gdy śniadanie jem.
Major
aktywista

« Odpowiedz #98 dnia: Sierpnia 29, 2012, 16:57:04 pm »

Mi się podoba. Nawet jako dzieci bawiliśmy się w " Czarne chmury".
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #99 dnia: Sierpnia 29, 2012, 18:40:42 pm »

A co Państwo sądzi o serialu "Czarne chmury"? Akurat zawsze leci wtedy gdy śniadanie jem.

Bardzo dobry serial. I trudno, aby nie podobała się Elżbieta Starostecka :p
PTRF
aktywista

« Odpowiedz #100 dnia: Sierpnia 30, 2012, 00:03:21 am »

I trudno, aby nie podobała się Elżbieta Starostecka :p

Niektórzy wolą blondynki.  :P
"Kto tradycji nie szanuje
 Niech nas w dupę pocałuje"
/kawaleryjskie/
Bobek1995
rezydent

« Odpowiedz #101 dnia: Sierpnia 30, 2012, 08:33:57 am »

Jakby co to o 8.50 leci na TVP seriale  ;D
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #102 dnia: Sierpnia 30, 2012, 09:33:16 am »

I trudno, aby nie podobała się Elżbieta Starostecka :p

Niektórzy wolą blondynki.  :P

Nawet jak wolą, to mogą doceniać i nie-blondynki
Warmiaczka
aktywista

« Odpowiedz #103 dnia: Sierpnia 30, 2012, 09:37:56 am »

"SIŁA WYŻSZA" to nowe dzieło twórców słynnego "Rancza". Anna Dereszowska wciela się w postać młodej kobiety z wielkiego miasta, która po załamaniu nerwowym przyjeżdża do siostry (Katarzyna Żak), opiekującej się czterema zakonnikami. Tymczasem w sąsiedztwie klasztoru pewien biznesmen zakłada ośrodek buddyjski...  serial komediowy, który z dużym dystansem pokaże nam starcie tych dwóch odmiennych religii i filozofii. U boku Dereszowskiej i Żak zagrają znakomici aktorzy tacy jak Piotr Fronczewski, Piotr Grabowski, Krzysztof Dracz czy Sławomir Pacek. Serial będzie emitowany w niedziele o 20.15 już od 2 września.
http://www.mowimyjak.pl/kultura/tv-serial/ramowka-tvp-jakie-nowe-seriale-bedziemy-ogladac-jesienia-2012,18_45427.html
------
Prawdopodobnie nie obejdzie się z pokazania zakonników jako zacofanych dziwolągów, a buddystów jako otwartych i przyjaznych ludzi, ale zobaczymy.
Arizona
uczestnik

« Odpowiedz #104 dnia: Sierpnia 30, 2012, 11:05:36 am »

Tja, serial komediowy i to bardzo- sądząc po spotach, po prostu śmieszny, ale raczej nie do rodzaju śmiechu który przynosi rozrywkę. Zakonnicy przedstawieni jak klauni o pobożności graniczącej z absurdem, podobnie jak cała ich działalność (BARDZO powołaniowe, szczególnie w okresie kiedy ludzie się zapisują do seminariów i zakonów).
A cała akcja z buddyjskimi mnichami? Myślicie, że będzie tam coś o nawracaniu na prawdę? Ja wątpię. Raczej spodziewam się bijącego po oczach indyferentyzmu. I skąd ci biedni ludzie mają wiedzieć, co jest prawdziwe, a co nie, skoro media pokazują im brednie, że wszystkie religie są równe? Czy ktoś to w ogóle nadzoruje od strony kościelnej? Dlaczego pozwala się na taką kompromitację Kościoła?

Czytam właśnie "Spustoszoną winnicę". Hildebrand miał rację, gdy pisał o letargu strażników. Przydaliby się jacyś mężni nauczyciele, bijący na alarm by ostrzec ludzi przed totalnym skrzywieniem wiary i umysłu!
"Speramus meliora - resurget cineribus" (motto miasta Detroit).
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Poczekalnia  |  Wątek: Świat seriali. « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!