W nowodworskim dekanacie utytułowany proboszcz obwieścił, że w Wigilię Bożego Narodzenia obowiązuje POST ŚCISŁY.Ciekawe, czy Ksiądz Dziekan coś wie o takim przepisie?
Cytat: ratio w Grudnia 22, 2020, 19:01:32 pmW nowodworskim dekanacie utytułowany proboszcz obwieścił, że w Wigilię Bożego Narodzenia obowiązuje POST ŚCISŁY.Ciekawe, czy Ksiądz Dziekan coś wie o takim przepisie?Na pewno nikomu nie zaszkodzi jak odpoczną od żarła
Cytat: Sławek125 w Grudnia 22, 2020, 19:03:55 pmCytat: ratio w Grudnia 22, 2020, 19:01:32 pmW nowodworskim dekanacie utytułowany proboszcz obwieścił, że w Wigilię Bożego Narodzenia obowiązuje POST ŚCISŁY.Ciekawe, czy Ksiądz Dziekan coś wie o takim przepisie?Na pewno nikomu nie zaszkodzi jak odpoczną od żarłaWstrzymanie się od nadmiaru "żarła", czyli umiar w jedzeniu zawsze jest zalecany. Ale tu ma miejsce oddolne wprowadzanie przepisów prawa kościelnego. To jakby "kościółek" zarządzał Kościołem 🤔
Ale mu musiał przyszły tata pod stołem posmarować
Na "pasterce" niewierzący szweja rzekł mi że wie że mamy dyspensę, lecz broni postu w wigilię i Wielki piątek bo to tożsamości kulturowa Polaków. A naród bez tożsamości jest bez przyszłości.