Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Grudnia 10, 2024, 04:13:18 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232706 wiadomości w 6640 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Poczekalnia  |  Wątek: Dlaczego na tym forum obraża się księży
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9 Drukuj
Autor Wątek: Dlaczego na tym forum obraża się księży  (Przeczytany 26051 razy)
jp7
Administrator
aktywista

« Odpowiedz #75 dnia: Lutego 16, 2012, 10:07:52 am »

@jp7
Jego interpretacja nie była konieczną logiczną konsekwencją wypowiedzi księdza - wprost przeciwnie była interpretacją naciąganą.
Proszę wskazać co było w mojej interpretacji naciąganego. Jak to powiedział o. adaltare "trzeba być konsekwentnym".
Doczeka się Pan. Tylko muszę usunąć z mojej wypowiedzi wyrażenia zbyt napastliwe - bo po wczytaniu się w w wątek o "feruli" stwierdzam że Pan powinien otrzymać  bana (albo przeprosić).
Pozostaje tylko przeprosić Księdza Adaltare i Użytkowników że w natłoku zajęć przegapiłem 2 strony dyskusji tam. :-(

Kyrie Eleison!
Czy jednak Syn Człowieczy znajdzie wiarę na ziemi, gdy przyjdzie?
Michał Barcikowski
*
aktywista
*

« Odpowiedz #76 dnia: Lutego 16, 2012, 10:26:58 am »

@jp7
Jego interpretacja nie była konieczną logiczną konsekwencją wypowiedzi księdza - wprost przeciwnie była interpretacją naciąganą.
Proszę wskazać co było w mojej interpretacji naciąganego. Jak to powiedział o. adaltare "trzeba być konsekwentnym".
Doczeka się Pan. Tylko muszę usunąć z mojej wypowiedzi wyrażenia zbyt napastliwe - bo po wczytaniu się w w wątek o "feruli" stwierdzam że Pan powinien otrzymać  bana (albo przeprosić).
Pozostaje tylko przeprosić Księdza Adaltare i Użytkowników że w natłoku zajęć przegapiłem 2 strony dyskusji tam. :-(

Kol. Kallistrat nie ma nawet cienia powodu do przepraszania.
Wypowiedź wielebnego była skandaliczna.
W ogóle sytuacja, w której o karach dalej decydują ludzie pokroju kol. Szkieleta, w której toleruje sie psychiatryczny wątek kol. Serpico będący jednym, wielkim, dwuletnim bluzgiem pod adresem katolickiego biskupa  jest kpiną z przyzwoitości.
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!

« Odpowiedz #77 dnia: Lutego 16, 2012, 10:29:58 am »

Barcikowski locuta, causa finita  8)
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.

Jezuitów należy skasować
jp7
Administrator
aktywista

« Odpowiedz #78 dnia: Lutego 16, 2012, 10:54:44 am »

Kol. Kallistrat nie ma nawet cienia powodu do przepraszania.
Zobaczymy...

Wprost przeciwnie.

W ogóle sytuacja, w której o karach dalej decydują ludzie pokroju kol. Szkieleta,
To znaczy jacy? Chce Pan obrazić samego Pana Szkielete, czy całą administrację forum?

W ogóle sytuacja,  (...)w której toleruje sie psychiatryczny wątek kol. Serpico będący jednym, wielkim, dwuletnim bluzgiem pod adresem katolickiego biskupa  jest kpiną z przyzwoitości.
Choć argumenty Pana Serpico są mocno nierówne - to teza tytułowa wątku jest uzasadniona na tyle, że nie widzę powodów do interwencji. J.E powtarza tezy zawarte w bibule DN - a te są heretyckie albo ocierają się o herezje. Jeśli widzisz Pan błędy w rozumowaniu to nie mantruj Pan "bluzg, bluzg, hare, hare" tylko punktuj Pan błędne wypowiedzi.
Kyrie Eleison!
Czy jednak Syn Człowieczy znajdzie wiarę na ziemi, gdy przyjdzie?
Teresa
aktywista

« Odpowiedz #79 dnia: Lutego 16, 2012, 15:35:47 pm »

Nie obraża, tylko daje lekcję  dobrych manier.
Świetnie, szkoda tylko, że ten użytkownik już więcej się tutaj nie zaloguje. Pytanie teraz ilu pójdzie jego śladem.
Ale chyba większość ludzi ma świadomość, że jeśli w nowym, nieznanym towarzystwie zacznie się rozmowę od określenia zdania przedmówcy jako "bzdura", to raczej nie należy się spodziewać miłego przyjęcia.
Andriusza
rezydent

« Odpowiedz #80 dnia: Lutego 16, 2012, 16:04:13 pm »

I jeszcze może dodaj Pan, że "lżył papieży, świętych, z pogardą wypowiadał się o aktach magisterium", wszak kłamliwych insynuacji nigdy dość.

Ale chyba większość ludzi ma świadomość, że jeśli w nowym, nieznanym towarzystwie zacznie się rozmowę od określenia zdania przedmówcy jako "bzdura", to raczej nie należy się spodziewać miłego przyjęcia.
Śmichy - chichy z Grodzkim/Grodzką w tle były raczej nie na miejscu. A może ja mam tylko takie wrażenie ?
« Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2012, 16:16:22 pm wysłana przez Andriusza » Zapisane
"Tekst dokumentu [Gaudium et spes] odgrywa rolę anty-Syllabusa w stopniu, w jakim stanowi on próbę oficjalnego pogodzenia Kościoła ze światem, takim, jakim stał się on od roku 1789, po Rewolucji Francuskiej."
kard. Ratzinger
animus60
aktywista

« Odpowiedz #81 dnia: Lutego 16, 2012, 16:36:56 pm »

Śmichy - chichy z Grodzkim/Grodzką w tle były raczej nie na miejscu. A może ja mam tylko takie wrażenie ?

Też tak myślę, chociaż tu p.Teresa ma rację. Niedługo dwa wątki sparaliżują działanie forum.
kurak
aktywista

Damnat quod non intelligunt !!!

« Odpowiedz #82 dnia: Lutego 16, 2012, 17:14:59 pm »

"do mnieTy/Ta" - stąd sie wzięło z Grodzkim ;D Niejasne stwierdzenie.Tego bym sie nie czepiał akurat. Pani Teresa ma rację pisząc, że osoba ta nie rozpoczęła swojego poczatku zbyt kulturalnie.
Zawsze Wierni - Prawdzie katolickiej, Prawdzie Jedynej...
Highlander
bywalec
**

« Odpowiedz #83 dnia: Lutego 16, 2012, 18:37:41 pm »

Moze niezbyt zręcznie ale nie powiedziałbym że nie kulturalnie.
Michał W.
aktywista

« Odpowiedz #84 dnia: Lutego 16, 2012, 18:46:15 pm »

"do mnieTy/Ta" - stąd sie wzięło z Grodzkim ;D Niejasne stwierdzenie.Tego bym sie nie czepiał akurat. Pani Teresa ma rację pisząc, że osoba ta nie rozpoczęła swojego poczatku zbyt kulturalnie.
100% racji. To forum wymaga kultury - choć co poniektórzy chłopi chcieliby tu zainstalować chamstwo. Nie dajmy się zwariować. O kulturę trzeba dbać, walczyć - bez niej będziemy jak zwierzęta.
Ad Infinitam Dei Gloriam

Sancte Michael Archangele, ora pro nobis.

"Nie po to był Sobór aby żyć Trydentem". J.H.
Highlander
bywalec
**

« Odpowiedz #85 dnia: Lutego 16, 2012, 18:52:35 pm »

pomijajac sprawe kultury czy jej braku
Skoro jest przyjeta konwecja zwracania sie per Pan/Pani (vel Panno, Ojcze, Ksieze, Bracie) to sie jej trzymajmy.
Co prawda konwencja ta domaga sie ujawnienia plcie ale to chyba nikomu nie zaszkodzi.
PTRF
aktywista

« Odpowiedz #86 dnia: Lutego 16, 2012, 19:05:25 pm »

(...) - choć co poniektórzy chłopi chcieliby tu zainstalować chamstwo.

Nie bez powodów chłop tradycyjnie chamem był nazywany.
"Kto tradycji nie szanuje
 Niech nas w dupę pocałuje"
/kawaleryjskie/
Guldenmond
aktywista

« Odpowiedz #87 dnia: Lutego 16, 2012, 19:08:10 pm »

zamknijcie ten watek i gleboko odetchnijcie. wszyscy.
"coraz bardziej cię wciaga do tego trydenckiego ścieku"
ks. K.B.
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #88 dnia: Lutego 16, 2012, 19:40:49 pm »

http://www.youtube.com/watch?v=cVj1jexGdog
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
animus60
aktywista

« Odpowiedz #89 dnia: Lutego 16, 2012, 19:46:40 pm »

Moi przodkowie byli chłopami, więc mnie też nazwie pan tradycyjnie chamem? Wszak chłopską mentalność mam w genach.
Oczekuję odpowiedzi.
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Poczekalnia  |  Wątek: Dlaczego na tym forum obraża się księży « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!