@jp7CytujJego interpretacja nie była konieczną logiczną konsekwencją wypowiedzi księdza - wprost przeciwnie była interpretacją naciąganą.Proszę wskazać co było w mojej interpretacji naciąganego. Jak to powiedział o. adaltare "trzeba być konsekwentnym".
Jego interpretacja nie była konieczną logiczną konsekwencją wypowiedzi księdza - wprost przeciwnie była interpretacją naciąganą.
Cytat: Kalistrat w Lutego 15, 2012, 16:20:42 pm@jp7CytujJego interpretacja nie była konieczną logiczną konsekwencją wypowiedzi księdza - wprost przeciwnie była interpretacją naciąganą.Proszę wskazać co było w mojej interpretacji naciąganego. Jak to powiedział o. adaltare "trzeba być konsekwentnym".Doczeka się Pan. Tylko muszę usunąć z mojej wypowiedzi wyrażenia zbyt napastliwe - bo po wczytaniu się w w wątek o "feruli" stwierdzam że Pan powinien otrzymać bana (albo przeprosić). Pozostaje tylko przeprosić Księdza Adaltare i Użytkowników że w natłoku zajęć przegapiłem 2 strony dyskusji tam. :-(
Kol. Kallistrat nie ma nawet cienia powodu do przepraszania.
Wypowiedź wielebnego była skandaliczna.
W ogóle sytuacja, w której o karach dalej decydują ludzie pokroju kol. Szkieleta,
W ogóle sytuacja, (...)w której toleruje sie psychiatryczny wątek kol. Serpico będący jednym, wielkim, dwuletnim bluzgiem pod adresem katolickiego biskupa jest kpiną z przyzwoitości.
Cytat: stary kontra w Lutego 16, 2012, 09:28:24 amNie obraża, tylko daje lekcję dobrych manier. Świetnie, szkoda tylko, że ten użytkownik już więcej się tutaj nie zaloguje. Pytanie teraz ilu pójdzie jego śladem.
Nie obraża, tylko daje lekcję dobrych manier.
Ale chyba większość ludzi ma świadomość, że jeśli w nowym, nieznanym towarzystwie zacznie się rozmowę od określenia zdania przedmówcy jako "bzdura", to raczej nie należy się spodziewać miłego przyjęcia.
Cytat: Teresa w Lutego 16, 2012, 15:35:47 pm Ale chyba większość ludzi ma świadomość, że jeśli w nowym, nieznanym towarzystwie zacznie się rozmowę od określenia zdania przedmówcy jako "bzdura", to raczej nie należy się spodziewać miłego przyjęcia. Śmichy - chichy z Grodzkim/Grodzką w tle były raczej nie na miejscu. A może ja mam tylko takie wrażenie ?
"do mnieTy/Ta" - stąd sie wzięło z Grodzkim Niejasne stwierdzenie.Tego bym sie nie czepiał akurat. Pani Teresa ma rację pisząc, że osoba ta nie rozpoczęła swojego poczatku zbyt kulturalnie.
(...) - choć co poniektórzy chłopi chcieliby tu zainstalować chamstwo.
Cytat: Michał Warczachowski w Lutego 16, 2012, 18:46:15 pm(...) - choć co poniektórzy chłopi chcieliby tu zainstalować chamstwo. Nie bez powodów chłop tradycyjnie chamem był nazywany.