Cytat: Blej w Stycznia 12, 2012, 13:45:23 pmJeśli chodzi o Ecclesia Dei to można dwojako interpretować ten argument. Powiem krótko: w jakiś sposób obieło to instytucje które skupiły tradycyjnych kapłanów(po za FSSPX). Natomist ekskomunika na abp M. lefebvre to raczej niekorzystny rzecz dla Kościoła-chociaż był papieżem i mógł zrobić co mu sie podoba, jednak wydaje mi się, że na jego decyzje mieli też wpływ modernistyczni biskupi.A co ma wspólnego Jan Paweł II z ekskomuniką (o ile taka zaszła) abp. Lefebvre???
Jeśli chodzi o Ecclesia Dei to można dwojako interpretować ten argument. Powiem krótko: w jakiś sposób obieło to instytucje które skupiły tradycyjnych kapłanów(po za FSSPX). Natomist ekskomunika na abp M. lefebvre to raczej niekorzystny rzecz dla Kościoła-chociaż był papieżem i mógł zrobić co mu sie podoba, jednak wydaje mi się, że na jego decyzje mieli też wpływ modernistyczni biskupi.
Po powiększeniu robi się zupełnie nieczytelne. Jutro postaram się wrzucić w lepszej rozdzielczości.
Nie zmienia to faktu, że sprowadzanie całej pielgrzymki do tego wydarzenia i od razu interpretowanie go w możliwie najbardziej niekorzystny dl;a bł. Jana Pawła II sposób jest po prostu nieuczciwe.
Może skoncentrujecie si na przytoczonych przez mnie katolickich homiliach papieża z tej samej pielgrzymki?
Wiemy, że wielu biskupów miało modernistyczne poglądy a niektórzy utrzymywali kontakty z masonerią. Myślę, że na wiele decyzji papieża mieli wpływ owi biskupi.
Cytat: Michał Barcikowski w Stycznia 12, 2012, 13:52:55 pmPo powiększeniu robi się zupełnie nieczytelne. Jutro postaram się wrzucić w lepszej rozdzielczości. A próbował Pan powiększyć go przytrzymując "ctrl" i jednocześnie obracać rolką myszki. Wtedy przeglądarka odpowiednio reguluje rozdzielczość obrazka.Ale może to przez mój wzrok wyćwiczony na mikroskopach Cytat: Michał Barcikowski w Stycznia 12, 2012, 13:52:55 pmNie zmienia to faktu, że sprowadzanie całej pielgrzymki do tego wydarzenia i od razu interpretowanie go w możliwie najbardziej niekorzystny dl;a bł. Jana Pawła II sposób jest po prostu nieuczciwe. Uczciwość od nas wymaga brania pod uwagę każdego wydarzenia, które miało miejsce podczas pielgrzymki, w przeciwieństwie do traktowania sprawy wyrywkowo przez wyłączne skupianie się tylko na samych homiliach, wygłoszonych na tę okazję Cytat: Michał Barcikowski w Stycznia 12, 2012, 13:52:55 pmMoże skoncentrujecie si na przytoczonych przez mnie katolickich homiliach papieża z tej samej pielgrzymki? Właśnie czytając tę homilię http://www.vatican.va/holy_father/john_paul_ii/homilies/1985/documents/hf_jp-ii_hom_19850808_lome-togo_it.html, tym bardziej jestem rozgoryczony tym dziwnym postępowaniem papieża.
Cytat: Andris Inkvizitors w Stycznia 12, 2012, 13:21:43 pmA to niby fotomontaż?Krzyż św. Piotra?Nie, oczywiście, że nie.
A to niby fotomontaż?
Cytat: jp7 w Stycznia 12, 2012, 13:53:39 pmCytat: Blej w Stycznia 12, 2012, 13:45:23 pmJeśli chodzi o Ecclesia Dei to można dwojako interpretować ten argument. Powiem krótko: w jakiś sposób obieło to instytucje które skupiły tradycyjnych kapłanów(po za FSSPX). Natomist ekskomunika na abp M. lefebvre to raczej niekorzystny rzecz dla Kościoła-chociaż był papieżem i mógł zrobić co mu sie podoba, jednak wydaje mi się, że na jego decyzje mieli też wpływ modernistyczni biskupi.A co ma wspólnego Jan Paweł II z ekskomuniką (o ile taka zaszła) abp. Lefebvre???Że ją zadeklarował.
Jestem w małym szoku. No ja wiem, że Krzyż św. Piotra... Ale bez przesady... To tak samo jakby zacząć chodzić w koszulce ze swastyką i powoływać się na niehitlerowskie skojarzenia z nią związane. Da się...
W tym ówczesny biskup Rzymu, też bywał w siedzibie B'nai B'rith.No, ale to przecież... przecież musiał, bo gdyby nie, to byłby antysemitą, wszak to żydowska masoneria.
Cytat: Michał Barcikowski w Stycznia 12, 2012, 13:30:24 pmCytat: Andris Inkvizitors w Stycznia 12, 2012, 13:21:43 pmA to niby fotomontaż?Krzyż św. Piotra?Nie, oczywiście, że nie.Jestem w małym szoku. No ja wiem, że Krzyż św. Piotra... Ale bez przesady... To tak samo jakby zacząć chodzić w koszulce ze swastyką i powoływać się na niehitlerowskie skojarzenia z nią związane. Da się...
Za tronem papieskim była też ładna kikona ("Wielki Brat Franek patrzy"):
Chodzi panu o św. Franciszka czy o osobę przedstawioną na ikonie? Bo mnie się wydaje, że to ikona naszego Zbawiciela
Warto go odnaleźć!!