Czy on wystarczy dla adepta takiego jak ja? i przede wszystkim czy jest prawidłowy?
-Czy ostatnia Ewangelia jest zawsze taka sama(stała)?
-Czy mogą państwo podać mi tutaj linki z tego forum lub innych wartościowych stron w których znajdę informacje o św. Mszy Trydenckiej?
Wg rubryk '62 (wg wczesniejszych w trzecia msze Bozego Narodzenia jako ostatnia Ewangelie czyta sie Ewangelie z Epifanii) jako ostatnia Ewangelie, jesli sie ja czyta, cyta sie zawsze Prolog sw Jana.
Proponuję spróbować np. tutaj: http://allegro.pl/moj-niedzielny-mszalik-brooklyn-na-kazda-niedziele-i2040668656.html
Powiem szczerze: Mam zamiar zostać kapłanem(jeszcze nie zdecydowałem czy zakonnym czy diecezjalnym).
Tam mają też płytę specjalnie dla kapłanów.
Mam kolejne pytania: Dlaczego nie było Asperges (Niedziela Chrztu Pańskiego)?
Mam kolejne pytania:-Kiedyś czytałem, że na Mszy Trydenckiej wykonuje się 33 znaki Krzyża. Ale czy to wierni wraz z kapłanem wykonują tylke znaków, czy tylko kapłan? Za każdym razem jak jestem na na Mszy Trydenckiej(na wzgórzu) wierni nigdy nie robią tylu znaków krzyża(może nie są tak wtajemniczenie - tego nie wiem ).
-Czy w Polsce są gdzieś wykonywane przez jakiegoś polskiego biskupa święcenia w formie Nadzwyczajnej rytu Rzymskiego?(proszę nie pisać, że są takie seminaria za granicą gdzie takie święcenia mają miejsce - ja o tym wiem)