Cytat: Mama w Września 28, 2011, 13:55:42 pm ... CytujJego ojciec, Szymon Wildstein, był lekarzem wojskowym, komendantem szpitala i przedwojennym komunistą; usunięty z wojska w 1967 na fali czystek antysemickich, zmarł 14 października 1968 w Krakowie. Jego matka, Genowefa Wildstein, była natomiast chłopką i antykomunistką, która po wojnie pomagała byłym akowcom poszukiwanym przez UBP. Zmarła 1 kwietnia 1991 w Krakowie. Oboje spoczywają na Cmentarzu Rakowickim.
...
Jego ojciec, Szymon Wildstein, był lekarzem wojskowym, komendantem szpitala i przedwojennym komunistą; usunięty z wojska w 1967 na fali czystek antysemickich, zmarł 14 października 1968 w Krakowie. Jego matka, Genowefa Wildstein, była natomiast chłopką i antykomunistką, która po wojnie pomagała byłym akowcom poszukiwanym przez UBP. Zmarła 1 kwietnia 1991 w Krakowie. Oboje spoczywają na Cmentarzu Rakowickim.
Czyli Br. Wildstein jest gojem takim jak każdy z nas ? No, nie każdy.
Zaskakuje mnie Pan, Panie Krusejder. ( In minus.)
Cytat: rysio w Września 29, 2011, 09:04:28 amZaskakuje mnie Pan, Panie Krusejder. ( In minus.) A co było takiego niestosownego w wypowiedzi Pana Krusejdera ?
Cytat: rysio w Września 29, 2011, 09:04:28 amZaskakuje mnie Pan, Panie Krusejder. ( In minus.) A co było takiego niestosownego w tej wypowiedzi Pana Krusejdera ? Jak kto czytał pewne wątki o bp Williamsonie w mig uchwyci jej motyw przewodni.
O niemoralności bpa Williamsona
Cytat: thomas12345 w Września 29, 2011, 22:14:36 pmO niemoralności bpa Williamsona Przyznam, że nie miałem jeszcze przyjemności takowej poznać.
Cytat: thomas12345 w Września 29, 2011, 22:14:36 pmO niemoralności bpa Williamsona Przyznam, że nie miałem jeszcze przyjemności takowej poznać.@ Warmiaczka: Niech Pani wpisze w wyszukiwarce słowo "holokaust".
Aaaa, tak myślałam, że coś w tym guście. Ale jak się mają treści z niefortunnego wywiadu z J.E. Williamsonem do wypowiedzi pana Krusejdera?
Cytat: Andriusza w Września 29, 2011, 22:27:26 pmCytat: thomas12345 w Września 29, 2011, 22:14:36 pmO niemoralności bpa Williamsona Przyznam, że nie miałem jeszcze przyjemności takowej poznać.@ Warmiaczka: Niech Pani wpisze w wyszukiwarce słowo "holokaust".Aaaa, tak myślałam, że coś w tym guście. Ale jak się mają treści z niefortunnego wywiadu z J.E. Williamsonem do wypowiedzi pana Krusejdera?
http://ekumenizm.wiara.pl/doc/707271.Tydzien-Ekumeniczny-w-Archidiecezji-WarminskiejPo lekturze obrazującej aktywność ekumeniczną ks. bpa Jezierskiego, mam takie pytanie:- czy w Kościele Katolickim Posoborowym, "ksiądz" luterański może wygłosić homilię? Czy jest to ujęte w jakiejś normie prawnej?
Z Diecezji Włocławskiej:"Zwieńczeniem tych wszystkich spotkań ekumenicznych było centralne nabożeństwo w Ciechocinku w parafii świętych Apostołów Piotra i Pawła, które odbyło się 23 stycznia br. Msza święta sprawowana była pod przewodnictwem Pasterza Diecezji ks. bp. Wiesława Alojzego Meringa. Homilię wygłosił ks. radca Jerzy Molin z kościoła ewangelicko-augsburskiego."Kyrie eleison!
Kiedyś już bp.Mering pozwalał na takie nadużycia. I już słyszę o następnym biskupie pozwalającym na liturgiczny wandalizm